Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 08:14

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Hluboký prošlap 
Autor Zpráva

Příspěvek Hluboký prošlap
Nazdárek.....mám problém že musím docela dost šlapat na brzdovej pedál..jakože brzdí dobře jen prostě mě to štve. Jinak když dvakrát šlápnu tak je to super něco jakoby byli zavzdušněný brzdy, ale to nejsou. Už jsem vyloučil všechny závady kromě brzdovýho válce a posilovače a jakože ani jedna z těchle věcí není zrovna zadarmo, tak chci zjistit ve které s těhle věcí je problém...Nevíte jak se to dá lehce zjistit, abych na tutovku věděl v čem je chyba? Nebo jak nejlevněji tohle vyřešit...Díky

31.8.06, 13:50
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Hluboký prošlap
Ja mam podobny problem, ale pri prvnim slapnuti brzdi maloa le vyzka ej porad stejna a pri nekolikerem seslapnuti uz je to dobre, ale po chvili opet. Mam podezdreni na posilovac. Jinak podtlakova hadicka funguje, tesni, ventil je OK.

31.8.06, 15:21
Profil ICQ

Příspěvek 
presne jak u me - mam vsechno novy krome valce a posilovace. je to urcite VALEC!!!

31.8.06, 16:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Viděl bych to právě na ten hlavní brzdový válec (možná bude stačit vyměnit jen manžety, ale pokud je vevnitř zrezlý, tak je lepší koupit nový, jinak do roka je mněníš znova) a chtělo by to řešit co nejdříve, protože spoléhat na to, že to brzdí po druhém sešlápnutí pedálu, no nevím . . . .

31.8.06, 17:13

Příspěvek 
tomkej píše:
Viděl bych to právě na ten hlavní brzdový válec (možná bude stačit vyměnit jen manžety, ale pokud je vevnitř zrezlý, tak je lepší koupit nový, jinak do roka je mněníš znova) a chtělo by to řešit co nejdříve, protože spoléhat na to, že to brzdí po druhém sešlápnutí pedálu, no nevím . . . .
Ono ne ze to brzdi po druhem seslapnuti, ono to brzdi me i po prvnim, ale musi se trosku vic na nozku tlacit. Ono neni problem udelat cary na asfaltu, ale 3x vic cca musim vynalozit sily na brzdu.

31.8.06, 17:23
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
tomkej píše:

vždycky je ručka

31.8.06, 19:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Vono to brzdí hned napoprvé akorát ten pedál je takovej měkčí a chová se to jako zavzdušněný brzdy... Mě de o to jak to poznám jestli je to posilovač nebo ten válec, jestli to teda poznám...protože ani jedna z těchhle věcí není zadarmo a výměna pro mě zrovna v pohodě není:(

31.8.06, 19:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Roman píše:
presne jak u me - mam vsechno novy krome valce a posilovace. je to urcite VALEC!!!

mimochodem až to vyměníš ten válec, tak dej vědět, jestli to pomohlo:)

31.8.06, 20:05
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Vono to brzdí hned napoprvé akorát ten pedál je takovej měkčí a chová se to jako zavzdušněný brzdy... Mě de o to jak to poznám jestli je to posilovač nebo ten válec, jestli to teda poznám...protože ani jedna z těchhle věcí není zadarmo a výměna pro mě zrovna v pohodě není:(

Hm, veľmi divné...na jednu stranu musíš sliapnuť väčšou silou, na druhú stranu je pedál mäkší...a brzdí aj pri 1. om aj pri 2 om zabrzdení zhruba pri rovnakej "hĺbke" stlačenia?
A vôbec, začalo sa to takto chovať zrazu, alebo si niečo robil?

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

31.8.06, 20:39

Já jsem vyměnil komplet celé brzdy přez trubky, hadičky, kotouče, pakny, bubny, prasátka, prostě všechno i ten HBV za nové, odvzdušnil jsem - nikde nejdou žádné bublinky. Výsledek, pedál jde zlehoučka stlačit až do podšlapu. Je pravda, že ke kenco začíná tuhnou, ale stejně to prošlápnu.

31.8.06, 21:09

Příspěvek 
ferrari píše:
Jura píše:

Hm, veľmi divné...na jednu stranu musíš sliapnuť väčšou silou, na druhú stranu je pedál mäkší...a brzdí aj pri 1. om aj pri 2 om zabrzdení zhruba pri rovnakej "hĺbke" stlačenia?

Měnily se desky vpředu a vzadu sem měnil samostavy, protože kvůli tomu nešla ručka. Jakože mě to brzdí fakt dobře akorát prostě ten pedál mi přide takovej moc jemnej a že na něj musím víc šlápnout, ale ne větší silou. Ale na kámošove felicii je pedál o tvrdší a brzdí hned po jemném sešlápnutí. Ono se dá říct, že potom co jsem včera měnil samostavy, tak sem jel dneska a dá se říct, že se to zlepšuje. Asi si moc vymrčuju... Prostě je to starý auto (Favorit rok 94) a nikdy ten pedál asi nebude jak nové auto. Chci aby to bylo dokonalý, ale to už asi nikdy nebude. Asi kdybych kvůli tomuhle někam valil do servisu, tak by se mi vysmáli:)Jinak díky za pomoc.... :)

31.8.06, 22:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:

ani jedna z těch věcí není zadarmo, ale za lidský život to stojí ne?? nemít v pořádku brzdy je o hubu . . . . jestli se to chová jak zavzdušněné brzdy, tak je to HBV, ostatně, kdy naposled jsi s brzdama něco dělal??? jestli už je to dávno tak si HVB revizi zaslouží, no a jesli není uvnitř zrezlý, tak kupovat nový nemusíš, stačí ho vymýt a vyměnit manžety, no a pokud výměna pro Tebe není v pohodě, tak hold budeš muset někoho sehnat, kdo to zvládne, kdyby jsi bydlel blíž, pomohl bych :wink:

Naposledy upravil tomkej dne 31.8.06, 23:25, celkově upraveno 1

31.8.06, 23:03

boban222 píše:
Já jsem vyměnil komplet celé brzdy přez trubky, hadičky, kotouče, pakny, bubny, prasátka, prostě všechno i ten HBV za nové, odvzdušnil jsem - nikde nejdou žádné bublinky. Výsledek, pedál jde zlehoučka stlačit až do podšlapu. Je pravda, že ke kenco začíná tuhnou, ale stejně to prošlápnu.

podle mě tam pořád máš vzduch, prošlápnout by to správně jít nemělo

31.8.06, 23:21

Jura píše:
Nazdárek.....mám problém že musím docela dost šlapat na brzdovej pedál..jakože brzdí dobře jen prostě mě to štve. Jinak když dvakrát šlápnu tak je to super něco jakoby byli zavzdušněný brzdy, ale to nejsou. Už jsem vyloučil všechny závady kromě brzdovýho válce a posilovače a jakože ani jedna z těchle věcí není zrovna zadarmo, tak chci zjistit ve které s těhle věcí je problém...Nevíte jak se to dá lehce zjistit, abych na tutovku věděl v čem je chyba? Nebo jak nejlevněji tohle vyřešit...Díky

Zkus pákou zatáhnout ručku do chvíle, než začne zabírat, vyjeď na silnicu a zkus to. Jestli to bude lepší, tak ti nefungujou samostavy a prasátko má větší krok, spotřebuje víc kapaliny a nemá takovou sílu. Nejlevnější a nejrychlejší je přitáhnout lana ručky.

2.9.06, 08:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jura píše:
ferrari píše:
Jura píše:

Měnily se desky vpředu a vzadu sem měnil samostavy, protože kvůli tomu nešla ručka. Jakože mě to brzdí fakt dobře akorát prostě ten pedál mi přide takovej moc jemnej a že na něj musím víc šlápnout, ale ne větší silou. Ale na kámošove felicii je pedál o tvrdší a brzdí hned po jemném sešlápnutí. Ono se dá říct, že potom co jsem včera měnil samostavy, tak sem jel dneska a dá se říct, že se to zlepšuje. Asi si moc vymrčuju... Prostě je to starý auto (Favorit rok 94) a nikdy ten pedál asi nebude jak nové auto. Chci aby to bylo dokonalý, ale to už asi nikdy nebude. Asi kdybych kvůli tomuhle někam valil do servisu, tak by se mi vysmáli:)Jinak díky za pomoc.... :)

Jesusu Maria, čo je to "na něj musím víc šlápnout, ale ne větší silou"??? Tak brzdy brzdia pri hlbšom stlačení pedálu? alebo treby vyššiu silu na stlačenie, ale brzdí v rovnakom bode?
Ak brzdí na prvý krát nižšie, potom už OK, tak ja by som tipol najprv na tie zadné samostavy - tak ako ti tu kolega radil, skús pritiahnuť ručku tesne pred bod, kedy už začne brzdiť (vymedzia sa vôle medzi bubnami a pakňami) a potom skús ísť a brzdiť...ak ti to bude bzdiť stále rovnako, že prvý krát musíš hlbšie šlapnuť, tak to potom asi bude HBV....to by ale podľa mňa našlapanie nepomohlo...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

2.9.06, 09:25
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další