Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 20:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Karburátor (volnoběh) Favorit 
Autor Zpráva
Voditelj brodice

Příspěvek 
varok píše:
No na benzín spotřeba okolo 10l? Se mi zdá moc, sice už má motor dost nalítáno, ale i tak. Taťka má teď fávo s motorem 135 r.v. 93 nalítáno okolo 200 000 a papá mu okolo 8,5 -9l. Ono též záleží hodně na stylu jízdy, táta tomu moc nedává, ani nešetří, taková normální jízda. Jezdí ale hodně na LPG tak na benzín jen občas. Ta spotřeba byla myšlena ale na benzín.

clovece, ten clovek tu 2 roky nebol, na co pitves prispevky co su 2 roky stare??

12.4.08, 11:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
deekay píše:
varok píše:
No na benzín spotřeba okolo 10l? Se mi zdá moc, sice už má motor dost nalítáno, ale i tak. Taťka má teď fávo s motorem 135 r.v. 93 nalítáno okolo 200 000 a papá mu okolo 8,5 -9l. Ono též záleží hodně na stylu jízdy, táta tomu moc nedává, ani nešetří, taková normální jízda. Jezdí ale hodně na LPG tak na benzín jen občas. Ta spotřeba byla myšlena ale na benzín.

clovece, ten clovek tu 2 roky nebol, na co pitves prispevky co su 2 roky stare??

no vždyť teď na to koukám v jiné diskuzi :shock:

12.4.08, 11:21

Příspěvek 
Mě to teď v zimě žralo i 12,5l benzínu! Na stovku...a to jsem jezdil 15km trasy. Jo a fakt jsem se snažil jezdit šetrně...nikdy nebyl pedál na podlaze...pak mě to dožralo, konečně seřídil ventily (tak po 15 letech) vyčistil karbec zvrchu, zjistil že vypadla hadice odvětrávání klikové skříně..takže jsem ji nandal no a teď mi to žere tak 7,5 na dlouhých trasách.

12.4.08, 13:03

Příspěvek 
gokralik píše:
Mě to teď v zimě žralo i 12,5l benzínu! Na stovku...a to jsem jezdil 15km trasy. Jo a fakt jsem se snažil jezdit šetrně...nikdy nebyl pedál na podlaze...pak mě to dožralo, konečně seřídil ventily (tak po 15 letech) vyčistil karbec zvrchu, zjistil že vypadla hadice odvětrávání klikové skříně..takže jsem ji nandal no a teď mi to žere tak 7,5 na dlouhých trasách.

vidíš někdy stačí jen málo a není potřeba hledat složitě závadu v něčem kde není jak to někdy bývá :wink:

12.4.08, 17:48
Voditelj brodice

Příspěvek 
prispejem sem pac mi neide novy topic spravit :(
taka zvlastnost - ked jazdim a zastanem na krizovatke tak mam volnobeh cca 700ot. jazdim zastanem na dalsej, mam 900, dalsia 700 atd proste tieto dve hladiny ale obe uplne rovnomerne, nekolisaju.
ked je 900 tak motor pomaly klesa z otacok co ma nuti si mysiet ze sa sam zapina a vypina sytic , alebo sa nieco zasekava
co to moze byt?
tesnenie pod karbecom je nove.

14.4.08, 22:00
Hluchoň

Příspěvek 
a má to skutečně roydílné otáčky ? není to jen chyba toho budíku ? často mám třeba i nesmyslných 400 otáček na volnoběh a jindy 800 a běží to pořád stejně... ten otáčkoměr je přesný jak České Dráhy

14.4.08, 22:26
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
Vít píše:
a má to skutečně roydílné otáčky ? není to jen chyba toho budíku ? často mám třeba i nesmyslných 400 otáček na volnoběh a jindy 800 a běží to pořád stejně... ten otáčkoměr je přesný jak České Dráhy

je tam zretelne pocutelny rozdiel

14.4.08, 22:31
rejpal

Příspěvek 
Vůle v mechanice karbu, přidřená osa klapky, nějaká dírka nebo netěsnost, přidřená mechanika regulace předstihu v rozdělovači...

15.4.08, 06:42
rejpal

Příspěvek 
deekay píše:
prispejem sem pac mi neide novy topic spravit...

Kdybys nekecal... :wink:

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=10327
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=10326
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=10325

15.4.08, 06:47

Příspěvek 
Není vycvaknutá jedna z pružinek na tom mechanismu sytiče?

15.4.08, 08:26
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 

10 krat som to refreshol a nic tam nebolo, nemozem za to ze o 30 minut to nabehne 3 krat...

15.4.08, 11:04
Voditelj brodice

Příspěvek 
Nepér píše:
Není vycvaknutá jedna z pružinek na tom mechanismu sytiče?

jak to zistim?

15.4.08, 11:07

Příspěvek 
tohle bych spíš připisoval osce klapky než sytiči respektive pružince stupňovité vačky...

15.4.08, 12:11

Příspěvek Re: Spotřeba
michalkatka píše:
spotreba LPG bez riedenia elektronikou okolo 10l je že vraj v pohode ( ani mne sa to nepáči, ale ak priškrtím ventil pred mixerom moc, auto nechce ísť.. ) mne to papalo cez 10l a teraz po nastavení a vyladení je to niečo pod 10, uvidím ako to bude dalej.

môžeš skúsiť to trocha priškrtiť, ale aby auto spoľahlivo akcelerovalo, musíš to skúšať, každé auto je iné....

mne kamarát tvrdí že mu Favo s LPG BRC žere 8,5, ale prečo mi tvrdí že tankuje po ubehnutí 300km?, ( má tiež toroidnú nádrž ako ja ( 45l? ), pri tankovaní mi do nej vleze cca 40l a viem že 400km najazdím, ( takže matematika... ) tankujem vždy do prázdnej aby si motor trocha pobehal aj na benál...

To Michalkatka: Favo karb + lpg celorocny priemer spotreby 7,2L LPG, zda sa ti to neralne? 2 roky som tak jazdil, teraz felicia podtlak lpg priemer celkovo 6,8, posledne tankovania 6,2L. Prevazne sice dlhe trasy, ale aj po dialnici... Co ty na to? Neda sa?

742.120L 4x bejvalky

15.4.08, 12:57

Příspěvek Re: Spotřeba
septim píše:
michalkatka píše:
spotreba LPG bez riedenia elektronikou okolo 10l je že vraj v pohode ( ani mne sa to nepáči, ale ak priškrtím ventil pred mixerom moc, auto nechce ísť.. ) mne to papalo cez 10l a teraz po nastavení a vyladení je to niečo pod 10, uvidím ako to bude dalej.

môžeš skúsiť to trocha priškrtiť, ale aby auto spoľahlivo akcelerovalo, musíš to skúšať, každé auto je iné....

mne kamarát tvrdí že mu Favo s LPG BRC žere 8,5, ale prečo mi tvrdí že tankuje po ubehnutí 300km?, ( má tiež toroidnú nádrž ako ja ( 45l? ), pri tankovaní mi do nej vleze cca 40l a viem že 400km najazdím, ( takže matematika... ) tankujem vždy do prázdnej aby si motor trocha pobehal aj na benál...

To Michalkatka: Favo karb + lpg celorocny priemer spotreby 7,2L LPG, zda sa ti to neralne? 2 roky som tak jazdil, teraz felicia podtlak lpg priemer celkovo 6,8, posledne tankovania 6,2L. Prevazne sice dlhe trasy, ale aj po dialnici... Co ty na to? Neda sa?

netvrdím že sa nedá, je to zrejme aj štýlom jazdy, auto vôbec nešetrím, jazdím zhruba pol na pol dlhé a krátke trasy, teraz sa pohybujem medzi 9-10...

15.4.08, 13:20
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další