Autor |
Zpráva |
palci81
|
Škoda 120 rv 88, vysoka spotreba
Dobry vecer,
prosil by som o radu. Mam problem s vyssou spotrebou. Pozrel som vzduchovy filter a bol poriadne mastny a spinavy. Nakolko do toho moc nevidim, tak sa Vas chem spytat na info ci toto moze byt problem vysokej spotreby. Ak nie tak prosim o rady co este pozret. Dikes moc.
|
15.4.08, 21:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nakadah
|
A kolik ti to zere? Moje zrala pres 9,5 znicehonic...vymenil sem kladivka (pecka na kontaktech) a zlepsilo se to na 8,5. Ted sem jeste vymenil vicko rozdelovace, palec a uvidime kolik to zere. Karbec cisty jak slovo bozi a vsechno osazeni dle manualu sedi. Ani benal nikde neutika. Vzduchac novej jeste bych mohl dat nove svicky.
Holt zahada, no asi sem ti moc neporadil. Nak
|
15.4.08, 21:06 |
|
|
palci81
|
Nooo natankujem za 1000sk co je zhruba 25 litrov a najazdim tak 250km.
|
15.4.08, 21:09 |
|
|
Šemik
|
Samozřejmě, vzduchový filtr umí udělat i litr.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.4.08, 21:10 |
|
|
Kaliban123
|
Ještě bys mohl dodat jaké trasy jezdíš a jak dlouhé. Mě to taky chlemtá kolem 10-11l/100km ale jezdím po městě a hrozně krátké štreky nastartuju ujedu 5km a chcíp a pak zase takže to neřeším
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
15.4.08, 21:48 |
|
|
palci81
|
caf jazdim po meste aj mimo, mne ide o to, ze som posledny rok absolutne nezmenil trasy. Stale dookola robota mesto domov a tak. A sledujem, ze najazdim menej kilometrov
|
15.4.08, 21:50 |
|
|
ventYl
|
vzduchach, resp. ta banka na vzduchac je zvnutra zabordelena uplne bezne. motor taha bordel z priestoru pod piestami a su tam nejake benzinove vypary, olejova hmla a vypary lahsich frakcii z oleja, ktore koncia vo filtrboxe. takisto pri zastaveni motora prudky pokles podtlaku v karburatore moze sposobit vychrstnutie benzinu do filtrboxu.
K tej spotrebe. ocheckuj si, ci ti netecie koncovka pre palivovu hadicu na kraburatore. To zakoncenie je v karburatore zalisovane a velmi rado sa vyvikla a moze presakovat. Takisto sa mi raz stalo, ze mi kvapal benzin z hadice, co spaja polky nadrze.
Ak si mal v karburatore postarsie O-kruzky, mohol sa rozladit volnobeh na karburatore a ten po meste dokaze spravit aj 2 litre / 100 km v meste.
A takisto zabordeleny filter dokaze nejaky ten liter nahnat.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
16.4.08, 08:02 |
|
|
fatal
rejpal
|
Neuškodí také preventivně zkontrolovat předstih, nahuštění pneu, a např. při dojíždění na křižovatku si všimnout, zda nejsou přidřené brzdy.
|
16.4.08, 08:10 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
proste provest klasickou udrzbu.. filtr svicky karbec kladivka predstih
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.4.08, 10:04 |
|
|
MATTESS
|
mě když Rapid žral, doporučil mi technik na emisích vyměnit jehlový ventil a pak jsem ještě zjistil, že nějaký filuta přehodil v karburátoru trysky
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
16.4.08, 10:27 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tak tak novej ventil a zkouknout hladinu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.4.08, 20:01 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak tohle sem nikdy nedelal a nikdy s tim potiz nebyl, spis to bude v ostatnim
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
17.4.08, 09:22 |
|
|
MATTESS
|
mě to dost pomohlo
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
17.4.08, 12:25 |
|
|
ventYl
|
no moj karb ma sic ihlovy ventil v poriadku, ale trysky su rozhadzane jedna radost... krom trysky sytica a prveho stupna tam snad ziadna tryska ani vzdusnik nesedi... a v mototechne tieto trysky nemaju...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.4.08, 15:16 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ventYl píše: no moj karb ma sic ihlovy ventil v poriadku, ale trysky su rozhadzane jedna radost... krom trysky sytica a prveho stupna tam snad ziadna tryska ani vzdusnik nesedi... a v mototechne tieto trysky nemaju... u nás na praxi se jich válí
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.4.08, 16:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|