Snížení hlavy u FAVORITA 135
Autor |
Zpráva |
bosator
|
Snížení hlavy u FAVORITA 135
Zdravím vás. Chtěl bych na favoritovi 135 z r.93, s karburátorem, snížit hlavu, aby se dostal kompresí na úroveň 136. Kdysi tu na Webu jsem četl, že toto navýšení rovná snížení hlavy o 0,8 mm, teď už se mi nepovedlo příspěvek dohledat. Nechám ji tedy snížit o 0,8 mm. Máte někdo s tímto zkušenosti, na co si dát pozor, co by jste doporučili? Motor je ve velmi dobrém stavu, má najeto pouhých 48000Km, tak si myslím, že je na tuto úpravu ještě zdravý. Zároveň bych dal nová gufera a hliníkové rozvodové tyčky. Jen mám ten problém, jak sundat ventily, nemám ten přípravek. nemáte někdo nějakou vychytávku, jak to doma sundat? Tady v brusírně, chtějí za snížení 500 bez daně, ale hlava musí být samozřejmě odstrojená a umytá.
Tak předem díky za dobré rady a zkušenosti.
|
15.4.08, 19:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to tu najdeš, po té velké podložce co stláčí pružinu klepni kladívkem tím ji uvolníš zatlač na ni kombinačkama a vypadnou ti měsíčky co jistí ventil, ale se mi to nějak nezdá já když beru hlavu z brusírny tak vždy s ventilama, a pokud si hlavu přieji jen přebrousit tak s ventilama nic nedělá, odstrojit znamená sání a výfuk, jestli chceš poslat fotku pošlu na email a je tady v některém příspěvku miloš
|
15.4.08, 20:05 |
|
|
Šemik
|
Na ventily používám truhlářskou svorku a "Učko" z plechu
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.4.08, 20:14 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
500 je dost..nekde je pripravek udelanej z klice, ten stranovej klic se provrta,dirou se prisroubuje do hlavy a opres se o to a talirek stlacis..bohuzel nevim, kde sem to videl
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.4.08, 10:02 |
|
|
DRYVER
|
Vem si obycejny orech z gola sady (treba 13ku) poloz na ventil tak, aby stopka byla uprostred. Pak uz jen po orechju jebnes kladivem a cele se to rozskoci
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
16.4.08, 12:26 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
kachnis píše: 500 je dost..nekde je pripravek udelanej z klice, ten stranovej klic se provrta,dirou se prisroubuje do hlavy a opres se o to a talirek stlacis..bohuzel nevim, kde sem to videl
jo jo to bylo někde na virtu
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
16.4.08, 12:35 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
je to mozny
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.4.08, 14:42 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Ale už to nemužu najít.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
16.4.08, 14:51 |
|
|
patrik-hp
|
Já rovnám hlavy,ale že bych se sejřil s ventilama tak to tedy nee... Stačí jí na frézce vypodložit na krajích a je to....Ale kvůli těm simeringům je to jasný....
Sundat se dají rychle např.ořechem z gola sady v kombinaci s kladívkem do misky pružiny a podložením ventilu např.velkou podložkou nebo matičkou pod něj,ale namontovat jedině nějakou pákou nebo přípravkem...
|
16.4.08, 17:08 |
|
|
Neex
|
WIO 46 píše: Ale už to nemužu najít.
http://skoda-virt.cz/cz/clanky/technick ... ch-pruzin/ nedávno jsem se na to díval
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
16.4.08, 17:23 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
no já to hledal jak blb, ale nenašel
|
16.4.08, 18:29 |
|
|
PETR TOMALA
|
Já osobně bych do motoru s tak málo kilometry vůbec nevrtal a radši jezdil.
|
16.4.08, 19:01 |
|
|
ventYl
|
ono, simeringy sa daju vymenit aj na motore. staci vysrubovat sviecku, prevrtat si gulicku z loziska spravneho rozmeru, hodit valec do HU tak, aby gulicka zacvakla ventily zospodu, potom sa daju pruziny vybrat a simeringy vymenit.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
16.4.08, 19:15 |
|
|
CROWACK
|
ventYl píše: ...prevrtat si gulicku z loziska spravneho rozmeru...
miloš používal matičku na kusu drátu
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
16.4.08, 19:17 |
|
|
bosator
|
Díky moc za rady a za ten odkaz, fakt jednoduchý geniální vychytávky, jak to sundat. Provrtám ten klíč, s tím si myslím, že by to pak šlo i určitě sesadit. Jinak truhlářská svorka, by se snad taky našla a kombinačky taky.Ještě teda to pak budu muset sesadit. Jak jsem se ptal v té brusírně, tak tady vysloveně chtěli mít sundaný ventily. A cena za snížení si myslím,že je trochu vyšší, jenže bohužel nevím o nikom jiným z okolí Čáslavi, kdo by se tímhle zabýval. A když už to bude sundaný, tak bych radši ty ventily zabrousil na pastu a dal preventivně nový gufera, ikdyž olej motor zatím vůbec nebere. Nebo myslíte nechat v klidu dál origo15 let starý gufera? A váš názor na snížení o 0,8mm? Asi nemá cenu to přehánět, třeba snížit o 1,1mm a mít pak 10:1?
|
16.4.08, 22:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|