Autor |
Zpráva |
Nakadah
|
Natural zkusim nicmene pisu ze jezdim na Special 91 aditivovany Natural by asi nebyl natural fotku stojaku s S91 u OMV ti klidne zitra rano udelam a poslu. Nak
|
16.4.08, 10:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jakub_Simir
|
kachnis píše: kazdopadne prelez na ten natural, jinak bych chtel videt fotku stojanu benziky omv kde maj aditivovanej natural
Ahoj nechci delat chytryho ale special, nekde dokonce pisi special 91 je proto pac je to natural 91 s aditivama. uzjsem se na toto tema hadal nekolika lidma a kdyz jsem se nasral a sel na benzinku tak mi to potvrdili. Jsou to akorat jina aditiva nez kdy si koupis aditiva na benzince a davas je spolu s benzinem do na drze. Speecial je tudiz uz namichany v jejich nadrzi a ty uz si to tocis namichany.
_________________ Škoda 120L 1983 / Fa 136 prostě "UŽOVKA" Škoda 110R 1974 - viewtopic.php?f=19&t=7102 Škoda 110R 1980 Škoda felicia 1.6 GLX 1995
Zakladatel Coupé clubu TW Škoda 742 a 718K Forever Team
|
16.4.08, 12:48 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ventYl píše: myslim, ze mozes s kludnym svedomim prejst na N95 + additiva, u nas ma OMV N95 uz s pridavkom additiv pre motory na olovnaty benzin a co viem, tak u ESSO a OMV sa uz S91 ani zohnat neda.
promin, neocitoval som, myslel sem fotku tohoto stojanu, kde maj natural s pridavkem...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.4.08, 14:39 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Ahoj nechci delat chytryho ale special, nekde dokonce pisi special 91 je proto pac je to natural 91 s aditivama. uzjsem se na toto tema hadal nekolika lidma a kdyz jsem se nasral a sel na benzinku tak mi to potvrdili. Jsou to akorat jina aditiva nez kdy si koupis aditiva na benzince a davas je spolu s benzinem do na drze. Speecial je tudiz uz namichany v jejich nadrzi a ty uz si to tocis namichany.[/quote]
ja vim, kterej benzin je kterej, taky sem na tw napsal vsechny DRUHY BENZINU, jen me zajima jak je oznacenej stojan s naturalem 95 s nahrazkou olova.
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.4.08, 14:41 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
kachnis píše: ... jen me zajima jak je oznacenej stojan s naturalem 95 s nahrazkou olova.
takový palivo podle mně na trhu není
|
16.4.08, 14:43 |
|
|
žděba
|
no u nás ho ještě nedávno měli, byl to SUPER 95, leč benzínku koupil jinej majitel tak už jen Special 91, Natural 95,98 a nafta myslim, že se už ani special nevyrábí, jen ho míchají z N91 + náhrada olova. Jinak na ÖMV maj Super 95, ale je tojen prachobyčejnej N95
_________________ 120 LS 81´ dovoz NDR
OI 1.8T 99´ dovoz SRN
|
16.4.08, 16:26 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no ja si myslim, ze super na omv je obycejnej obchodni nazev naturalu, proto me to zarazilo, v nemecku je super standarni nazev pro natural 95 a super plus pro N98 .takze kdyz nemec prijede k nam, je vedle, protoze nevi jaky oktany leje jeden cas se u nas prodaval super UNI, ten mel nahrazku olova, ale uz benzinkam v tomhle neverim, ikdybych mel obyc 120ku, lil bych natural a svoje aditiva nez special..ten cenovej rozdil je temer mizivej,hlavne pokud si uvedomim, ze ta 120ka na tu 95ku pojede lip
|
17.4.08, 09:25 |
|
|
žděba
|
je pravda, že když jsem jezdil na super, když už končil, tak nějak víc klepali ventily, kdoví jestli to už nebyl obyč natural, co jezdím na N95 + aditiva,tak je to v poho... nevím jak by se to tvářio na spešl91? otázka kolik aditiv tam přidávali, já dávám poctivě podle měrky
_________________ 120 LS 81´ dovoz NDR
OI 1.8T 99´ dovoz SRN
|
17.4.08, 13:32 |
|
|
fatal
rejpal
|
Na palivu hodně záleží, kdysi stačilo natankovat u Shellu a klepání zmizelo. Taky jezdím na Natural s aditivy, můj motor by možná už Special nepřekousl.
|
17.4.08, 13:42 |
|
|
ventYl
|
žděba píše: je pravda, že když jsem jezdil na super, když už končil, tak nějak víc klepali ventily, kdoví jestli to už nebyl obyč natural, co jezdím na N95 + aditiva,tak je to v poho... nevím jak by se to tvářio na spešl91? otázka kolik aditiv tam přidávali, já dávám poctivě podle měrky
tie additiva su vacsinou ako prevencia zaklepavania ventilov do sediel, ale osobne si myslim, ze to nejaky extrabrutalmegafatalny vplyv na zivotnost mat nebude a ked to ma ventily nastavene spravne a clovek s tym nejazdi ako prasa, ze tomu naklada plny kotol az do cerveneho pola, tak to kludne vydrzi jazdit na natural aj 10 rokov a nic sa tomu nestane. Ja som so svojou 105kou jazdil na natural 2 roky v kuse, additiva som do toho nedaval a nic sa tomu nestalo, ventily boli z celeho motora snad v najlepsom stave.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.4.08, 15:28 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
sam sis to vysvetlil... se 105kou..tenhle motor neni vubec namahanej,tak se nemuze nic podelat..ja lil aditiva vzdycky,jen jednou sem najel 300km bez nich..ted s lpg je liju jeste vic, protoze radim az v cervenym policku a kdyz po motoru neco chci, musim mu i neco dat.. aditiva omv a asi 3x tolik nez pisou..
|
21.4.08, 11:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|