Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 17:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 prehrivani motoru pri pomale jizde 
Autor Zpráva

Příspěvek prehrivani motoru pri pomale jizde
Zdravim vsechny,
mam feldu 1,3 mpi a mam problemy s teplotou motoru. Pri ceste po dalnici, nebo pri plynule jizde po okrskach je vse v pohode a teplota drzi presne jak ma. Ale jakmile vjedu do mesta a treba stojim na semaforech nebo popojizdim v kolone, tak mi teplota vyleti na 100 az 110...voda zabubla... potom to na chvili klesne ale pak vyleti znova. Pripada mi jako by pozde spinal ventilator na chladicu. A dela mi to i kdyz je venku treba jen 10 stupnu :(
Menil jsem i termostat, i cidlo teploty co je na chladicu a nic nepomohlo... nevite co by to mohlo jeste byt?

24.4.08, 14:09
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: prehrivani motoru pri pomale jizde
Vampiros píše:
Zdravim vsechny,
mam feldu 1,3 mpi a mam problemy s teplotou motoru. Pri ceste po dalnici, nebo pri plynule jizde po okrskach je vse v pohode a teplota drzi presne jak ma. Ale jakmile vjedu do mesta a treba stojim na semaforech nebo popojizdim v kolone, tak mi teplota vyleti na 100 az 110...voda zabubla... potom to na chvili klesne ale pak vyleti znova. Pripada mi jako by pozde spinal ventilator na chladicu. A dela mi to i kdyz je venku treba jen 10 stupnu :(
Menil jsem i termostat, i cidlo teploty co je na chladicu a nic nepomohlo... nevite co by to mohlo jeste byt?

a co přetlaková zátka na expansce? a podívej se do expansky :shock: bubliny třeba začíná těsnění pod hlavou KO, chladič KO, správná funkce je asi taková přijedeš domů a stojíš na místě teplota se zvedne a sepne ventilátor a tak pořád dokola a nesmí být pod autem ani kapka miloš

24.4.08, 14:13

Jo uplne jsem zapomel.... chladic jsem taky menil asi pred pul rokem. Mrknu na tu expansku, akorat nevim jestli poznam ze neni v poradku... ani nevim jak vypada :oops:

24.4.08, 14:19
Mistr mechanik

Vampiros píše:
Jo uplne jsem zapomel.... chladic jsem taky menil asi pred pul rokem. Mrknu na tu expansku, akorat nevim jestli poznam ze neni v poradku... ani nevim jak vypada :oops:

tak si kup zrovna tu přetlakovou zátku novou miloš

24.4.08, 14:23
rejpal

Příspěvek 
Přetlaková zátka toto dle mého názoru nedělá. Zkontroloval bych nejprve správnost spínání větráku.

24.4.08, 14:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Zdravim
Osobně si myslím, že všichni hledáme problém kde není! Chlapi- tohle je přeci úplně normální průběh, že se auto při popojíždění v koloně začně "ohřívat" a pak teplota stoupá a klesá v závislosti na spínání větráku na chladiči. Mám Fel 1,6 a toto mi dělá už od začátku- samozřejmě že pod autem není ani kapička vody. Systém chlazení je zcela těsný! Problém by byl, kdyby větrák motor "neuchladil" a nebo spínal jinak než má. Potom má cenu začít hledat chybu.

Vlatik

24.4.08, 15:27

Příspěvek 
me to dela u favorita uplne stejne...jak to po te kolone trochu rozjedu tak to zas klesne a pohoda...taky je potreba si uvedomit ze v te kolone za nejakym autem je dost vedro uz jenom kvuli tomu ze s vyfuku pred tebou to fouka rovnou tobe do chladice :lol:

24.4.08, 19:18

Příspěvek 
david 136 píše:
me to dela u favorita uplne stejne...jak to po te kolone trochu rozjedu tak to zas klesne a pohoda...taky je potreba si uvedomit ze v te kolone za nejakym autem je dost vedro uz jenom kvuli tomu ze s vyfuku pred tebou to fouka rovnou tobe do chladice :lol:
tak si kup kilo nebo litr ty maj chladič vzadu:D

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

24.4.08, 19:57
Profil ICQ

Příspěvek 
pokud ti nevyletí voda ven z nádobky tak to vůbec neřeš je to normální, pokud popojíždíš v koloně tak běžně teplota leze na 100 a víc stupňů, spínač ventilátoru pro naše podmínky má spínání při 97 stupních což je na chladiči, a čidlo teploty je na hlavě kde může být už dávno klidně 105-110 stupňů

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

24.4.08, 20:07

Příspěvek 
A co se týče 1,6 feldy tak to ani nemluvím, ta má i vyšší provozní teplotu a ventilátor běží snad každý dvě minuty ani nemusíš popojíždět v koloně stačí aby venku bylo 25 stupňů a už za chvíli běží.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

24.4.08, 20:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]