|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
želva
|
Přehřátí motoru
Zdravím! Včera při cestě domů mi asi 4 km před domovem začal špatně táhnout motor a začal mít divný zvuk! Dojel jsem pomalu domu a když sem se díval čím to může být zjistil jsem, že motor je úplně vřelý. Dnes jsem zkusil nastartovat chladný motor, ale ten divný zvuk přetrvává a navíc se celý motor strašně třepe. Můžete mi prosím říct čím to může být, popřípadě co bude třeba nejspíš vyměnit a orientační ceny. Jedná se o škoda 120 a v zimě byla provedena kompletní generálka motoru. Díky za vaše reakce
_________________ Škoda 120
|
30.4.08, 15:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Co teploměr? Kolik tam bylo °C?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
30.4.08, 15:51 |
|
|
MichalW
|
Běží to na všechny válce?
_________________ Škoda Favorit 1.3 GLxi 40Kw BMM Silver Line
|
30.4.08, 16:03 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Přehřátí motoru
želva píše: Zdravím! Včera při cestě domů mi asi 4 km před domovem začal špatně táhnout motor a začal mít divný zvuk! Dojel jsem pomalu domu a když sem se díval čím to může být zjistil jsem, že motor je úplně vřelý. Dnes jsem zkusil nastartovat chladný motor, ale ten divný zvuk přetrvává a navíc se celý motor strašně třepe. Můžete mi prosím říct čím to může být, popřípadě co bude třeba nejspíš vyměnit a orientační ceny. Jedná se o škoda 120 a v zimě byla provedena kompletní generálka motoru. Díky za vaše reakce
je jaro vše vaří, hučí a bzučí miloš
|
30.4.08, 17:39 |
|
|
Šemik
|
Re: Přehřátí motoru
|
30.4.08, 17:41 |
|
|
želva
|
Na teploměr sem se bohužel nepodíval! Ale nadrzka s chladici kapalinou byla temer prazdna a to jsem ji nedavno dolival!A po otevreni vika z ni sel kour!
_________________ Škoda 120
|
30.4.08, 18:34 |
|
|
Šemik
|
No, tak tedy nesledovat teploměr je chyba. Tos to zřejmě naprosto brutálně uvařil. Chtělo by to hlavu dolů, kouknout jestli není prasklá (což by tedy opravdu být mohla), zkontrolovat přesahy vložek atd...
Jo, za větou se nemusí psát jen vyřičníky
|
30.4.08, 18:38 |
|
|
michalkatka
|
inak nechápem prečo pri problémoch s teplotou každý otvára viečko expanzky, ak už voda vrie, je pod určitým tlakom, tak pokles tlaku znamená explóziu vo forme gejzíru a kopec vody aj nemrznúcej ide dopreč, zastaviť nabok vypnúť a nechať vychladnúť, ale neotvárať expanzku...
pri atmosferickom tlaku voda vrie cca pri 100°C ale, pod tlakom v nádobe sa bod varu napr až pri 107°C....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.4.08, 18:49 |
|
|
ferrari
|
možno máš len upečené fajky na sviečkach...každopádne to chce zistiť, či ide motor na všetky valce...ak si to uvaril riadne, pravdepodobne bude dopraskaná hlava, prípadne aj poklesnuté vložky valcov...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
2.5.08, 13:02 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jj, radsi si rovnou pred sundanim hlavy sezen jinou, at pak nejsi dlouho bez auta..pokud ti prdlo tesneni pod hlavou nech zarovnat hlavu a oprav, pokud vlozky, mas vic prace.
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
5.5.08, 10:37 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Šemik píše: Jo, za větou se nemusí psát jen vyřičníky
třeba mu nejde na klavesnici tečka
|
5.5.08, 15:52 |
|