Autor |
Zpráva |
Jiri
|
Problem s BMM
Favorit 94 z niceho nic to prestalo startovat... v jednotce se objevila zavada halluv senzor no signal...tedy zadny signal usoudil sem ze snimac otacek....po jeho odpojeni se neobjevila dalsi zadna zavada....dal sem jiny ale porad stejne...hybal sem s dratama...nic.....myslim ze nekde problem v kabelazi...dnes chci zkusit jeste jinou kabelaz....ma nekdo jiny napad diky
|
24.4.08, 08:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Problem s BMM
z toho snimace vedou hnedy kabliky k motoru a tam nektery do pryc- do svazku a jiny na kostru, neni tam bota?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
24.4.08, 10:32 |
|
|
Jiri
|
kamos mi ma privest cely svazek...tak zkusim vymenit celo kabelaz....je to celkem rychle...zkousel sem i druhou jednotku a taky to nejede...myslim ze taky neco v kabelazi asi
|
24.4.08, 11:05 |
|
|
michalkatka
|
pozor, pokiaľ motor nebeží RJ hlási stále chybu snímača otáčok, mohol ti kľudne odísť vstrekovač, alebo čerpadlo, vyhoď stredný VN kábel s hlavy rozdeľovača, priblíž ho niekam ku kostre a vtedy nech niekto skúsi štartovať, ak pri tom bude hádzať iskru snímač je dobrý, odskúšaj či ide čerpadlo, potom či je v klapke cítiť benzín atď....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
24.4.08, 14:19 |
|
|
cyz
|
Čerpadlo jsi zkoušel? Společně s vadným VN modulem to co vím bývá nejčastější příčina nepojízdnosti u BMM. Jinak hallův snímač jak píše michalkatka.
|
24.4.08, 16:36 |
|
|
Kristensen
|
Hned vedle jednotky jsou schované tři pojistky, koukni na ně, jestli není některá z nich přepálená
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
24.4.08, 17:03 |
|
|
Jiri
|
takze to jede..ale sam nevim co s tim bylo....jak pise michalkatka taky me to prave napadlo zkusil sem tu jiskru...a sla..takze snimac musi byt ok......sundal sem sani a koukal do vstriku...a sucho...cerpadlo je ok...tak sem tam pichnul jiny vstrik...jen na kablik...a cvakal v pohode...pri startovani......no a dal sem konektor zpet....a normalne to nastartovalo...takze bud problem v konektoru...ae hybal sem pak za chodu s nim...a jede to normalne....spis mozna necistota ve vstriku...nebo tak neco....
|
24.4.08, 18:46 |
|
|
varok
|
Já bych spíše řekl, že byl už trošku zaoxidovaný konektor a tím vytáhnutím a zase zasunutím se trošku oškrábal. Možná se mílím, to je jen můj názor. Pro jistotu bych ho ještě jednou sundal a stříkl tam nejaký kontaktol nebo pod.
|
1.5.08, 14:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pořád zapomínáte na jednu věc vyhodit svíčky připojit a položit na víčko ventilů a točit zda jde jiskra a je cítit palivo, když nejde nic tam motor neví že se točí miloš
|
1.5.08, 17:15 |
|
|
Jiri
|
ja to prave pak zkousel..jiskra sla ale benzin nikde ..tak sem nacvakl druhej vstrik a bylo slyset jak cvaka pri startovani...tak sem to nacvaknul zpatky a pak uz to slo...konektro je cisty ..nevim co s tim bylo...scaner mi psal zavadu Hall sensor no signal..... a nesla vymazat.. ani jen pri zapnutem zapalovani...ale jak to pak nastartovalo tak uz v poho
|
1.5.08, 19:54 |
|
|
forgonati
|
Ja mám podobný problém s BMM. Motor ide, ale s volnobehom mám problém. Pri volnobehu motor kolisa, niekedy až do 1500, potom to klesá až do 5-600, už začne blikat kontrolka nabijaní. Potom zase stúpa na 1400-1500, potom naspäť na 1000... Ale niekedy ide to normálne, 800-900. Takže Rj reguluje otáčky ako chce. Už mi ide na nervy, neviem čo s tým môže byť. Kamoš nahodil to na diagnostiku, dostal hlásenie CHYBA: VOLNOBEŽNÝ SNÍMAČ. Teraz neviem, bude to snímač otáčok? Alebo čo? Je to možné, že snímač otáčok je chybný? Ale nie celkom? Lebo keby bol úplne pokazený, motor by neišlo... Ináč motor ide normálne, dobre to ťahá, atď. Len tie otáčki pri volnobehu...
|
5.6.08, 14:12 |
|
|
Kristensen
|
forgonati píše: Ja mám podobný problém s BMM. Motor ide, ale s volnobehom mám problém. Pri volnobehu motor kolisa, niekedy až do 1500, potom to klesá až do 5-600, už začne blikat kontrolka nabijaní. Potom zase stúpa na 1400-1500, potom naspäť na 1000... Ale niekedy ide to normálne, 800-900. Takže Rj reguluje otáčky ako chce. Už mi ide na nervy, neviem čo s tým môže byť. Kamoš nahodil to na diagnostiku, dostal hlásenie CHYBA: VOLNOBEŽNÝ SNÍMAČ. Teraz neviem, bude to snímač otáčok? Alebo čo? Je to možné, že snímač otáčok je chybný? Ale nie celkom? Lebo keby bol úplne pokazený, motor by neišlo... Ináč motor ide normálne, dobre to ťahá, atď. Len tie otáčki pri volnobehu...
No podle mě to nebude volnoběžný snímač ale asi spíš volnoběžný spínač ne? Nejednodušší asi vyměnit, musí to být někde na vstřikovací hlavě - klapce.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
5.6.08, 14:19 |
|
|
Paulie I.
|
Popros ho nech ti to načíta znova a pošli mi kód chyby..
_________________ VAG-COM 704.1 CAN HEX, alarmy,centrál,elektrické okná,PDC,autoelektrika..
|
5.6.08, 14:20 |
|
|
Paulie I.
|
Skús ešťe vytiahnuť snímač otáčok či na ňom neni nechytaný nejaký bordel a vyčistiť a ošetriť kontakty
_________________ VAG-COM 704.1 CAN HEX, alarmy,centrál,elektrické okná,PDC,autoelektrika..
|
5.6.08, 14:29 |
|
|
michalkatka
|
nemáš moc našponované plynové lanko , spínač voľnobehu je súčasťou motora dorazu klapky... navečer môžem pozrieť ktoré kontakty to sú ...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.6.08, 14:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|