Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Problém - nenastartuju. 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Dneska jsem koukal znova na to kladívko a jak na něm je ten kontakt tak se mi moc nezdál je takovej hodně slabej a uprostřed je vidět něco jako nýtek prostě jak dost sjetej, tak předpokládám že to kladívko bude asi včudu co? Jak má vypadat kontakt na kladívku které je v pořádku myslím sílu.

28.4.08, 21:48
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Mirmar píše:
Dneska jsem koukal znova na to kladívko a jak na něm je ten kontakt tak se mi moc nezdál je takovej hodně slabej a uprostřed je vidět něco jako nýtek prostě jak dost sjetej, tak předpokládám že to kladívko bude asi včudu co? Jak má vypadat kontakt na kladívku které je v pořádku myslím sílu.

milimetr....hladká rovná dosedací plocha, protikus to samý...nesměj bejt podpálený a musí dosedat po celé ploše...

28.4.08, 21:50

Příspěvek 
Tak já mám pravej opak kontakty očouzený a na tom kladívku je do šikma takže to nemůže ani pěkně sedět.

28.4.08, 21:56

Příspěvek 
Však říkám, vyměň kladívko kondík, sešteluj a tradá, nazdar... :wink:

28.4.08, 21:57

Příspěvek problém......
Tak jsem se dneska konečně dostal k autu vyměnil jsem kladívko i kondenzátor jenomže když jsem koukal jestli na kontaktech skočí jiskra tak v okamžiku jiskření chytnul vodič u kladívka . Kde je problém?

4.5.08, 14:18
Hliník navždy.

Příspěvek 
To jako chytnul plamenem? Buzirka ...? To by mohla byt proslehla civka mozna :shock:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

4.5.08, 14:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No plamenem celý se to vyškvařilo u toho kladívka. Tak nevím jestli jsem měl dobře zapojený draty nebo je to vněčem jiným . Zkusím zkouknout ještě tu cívku teda ale pokavad by byla špatná proč lítaly na kontaktech jiskry? Kondík je přeci píchlej na cívce ne?

4.5.08, 14:47
Mistr mechanik

Příspěvek 
Mirmar píše:
No plamenem celý se to vyškvařilo u toho kladívka. Tak nevím jestli jsem měl dobře zapojený draty nebo je to vněčem jiným . Zkusím zkouknout ještě tu cívku teda ale pokavad by byla špatná proč lítaly na kontaktech jiskry? Kondík je přeci píchlej na cívce ne?

ty ten drát od kondíku a kladívka připojil na kontakt č,15 a ne na č.1 miloš

4.5.08, 16:50
Hliník navždy.

Příspěvek 
slovacek.milos píše:

Heh, to asi bude ono :) Ale nenapadlo by me ze to nekdo udela :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

4.5.08, 17:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Ne víš kam já ho napojil já blbec jak máš u cívky předřadnej odpor tak na něj. Protože když jsem to měl na č. 1 tak to vůbec neházelo jiskru nic. Tak jsem prostě blbnul s kabelem jsem vůl nevím proč.A proto se začalo kouřit od kladívka.

4.5.08, 17:13
Mistr mechanik

Příspěvek 
Mirmar píše:
Ne víš kam já ho napojil já blbec jak máš u cívky předřadnej odpor tak na něj. Protože když jsem to měl na č. 1 tak to vůbec neházelo jiskru nic. Tak jsem prostě blbnul s kabelem jsem vůl nevím proč.A proto se začalo kouřit od kladívka.

tam se ti speče ten plastový kontak a je dokladívkováno to musíš proměřit třeba zárovkou jestli spíná a rozpíná miloš

4.5.08, 17:20
Mistr mechanik

Příspěvek 
Matthes píše:
slovacek.milos píše:

Heh, to asi bude ono :) Ale nenapadlo by me ze to nekdo udela :)

mě by to taky nenapadlo ale já už to párkrát udělal prostě jak už si nevíš někdy rady začneš blbnout miloš

4.5.08, 17:22

Příspěvek 
Přesně tak. No ale můžež mi rovnou poradit proč to nejede. Já si myslím že to bude zřejmě tou cívkou když při správném zapojení se nic nedělo ani jiskra na kabelu od cívky když děláš předstih tak neskočila.

4.5.08, 17:34

Příspěvek Problém....
Tak jsem sehnal jinou cívku, nový kondík a kladívko, tak až budu mít trochu víc času tak se do toho pustím. A jenom abych neudělal nějakou blbost můžete mi někdo přesnějc poradit jak jednoduše seřídit kontakty na přerušovači a jak udělat předstih? Slyšel jsem , že předstih se udělá přesněji když použiju zkoušečku.

5.5.08, 22:08

Příspěvek Re: Problém....
Mirmar píše:
Tak jsem sehnal jinou cívku, nový kondík a kladívko, tak až budu mít trochu víc času tak se do toho pustím. A jenom abych neudělal nějakou blbost můžete mi někdo přesnějc poradit jak jednoduše seřídit kontakty na přerušovači a jak udělat předstih? Slyšel jsem , že předstih se udělá přesněji když použiju zkoušečku.

Tedy: :) vyměnit kontakty přerušovače znamená sundat hlavici rozdělovače a tam uvidíš dole na té desce kontakty. Ty

vyndej a dej nové. Nyní se musí seřídit, pohyblivý kontakt má na sobě pertinaxovou destičku kterou se dotýká čtyrtvarého kusu hřídele rozdělovače. Toč

pomalu motorem tak, aby ta pertinaxová destička byla na nejvyšším bodu jednoho z těch 4 úhlů (kontakty maximálně otevřeny) a mezi vlastními kontakty

by teď mělo být 0.40mm. Seřizuje se to tím šroubkem který také drží kontakty k desce.

Nyní vlastní předstih: Řemenici klikového hřídele natočíš značkou (výřez na její vnitřní straně /blíže bloku/) podle stupnici která je na prsou motoru na

hodnotu 5-7°. Ta stupnice začíná 0 na své PRAVÉ straně, a každý výstupek směrem doleva značí dalších 5°. Dbej přitom na to, aby palec rozdělovače

ukazoval na 1 válec (a ne na čtvrtý). Teď vyndej střední VN kabel z hlavice rozdělovače, zapni zapalování, uvolni držák rozdělovače a te VN kabel přidrž tak

5mm od karoserie. Rozdělovač vem, kousek s ním otoč a pomalu ho vracej zpět. V okamžiku kdy mezi VN kabelem a kostrou přeskočí jiskra je předstih

nastaven. Rozdělovač utáhni a slož to všecko zpět POZOR! Neotáčej tí rozdělovačem jako s vařečkou v kaši, stačí jen kousek a nakonec musí být cca ve

stejné poloze jako je nyní (jde o to aby sice nebyl předstih dobrý, ale blesk by šel do špatného válce kvůli přílišnému otočení rozdělovače).

5.5.08, 22:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další