|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Problém nejdou potkávací světla
Autor |
Zpráva |
Užovkář
|
Problém nejdou potkávací světla
Zdravím koupil jsem velmi zachovalou Škodovku 120 L rv 77 (užovka), ale najednou z ničeho nic mi přestala fungovat potkávací světla. Koukal jsem na pojistky a nic měnil jsem přerušovač a furt nic.Přitom parkovačky a dálkový jdou normálně nevíte v čem by ještě mohl být zakopán pes za každou radu budu moc vděčný.
|
7.9.06, 22:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
vopaje
|
Zkontroluj napětí na pojistkách a mrkni na relátko světel,pokud na pojistkách nic nenaměříš./stačí žárovka proti kostře/.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
7.9.06, 23:02 |
|
|
elegant
|
Skús aj mrknúť na konektory na svetlometov, či nie sú zaoxidované, ale najskôr nebudú. Možno aj relátko by mohlo byť odfajčené alebo ho stačí len vyčistiť.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
8.9.06, 05:35 |
|
|
Peter50kw
|
r.v 77 nema relatko na reflektory. Bude pripeceny kontakt na spinaci. Ale asi najlepsie zacat poistkami. Je aj taka moznost ze ti odisli obidve ziarovky. Takze zacni poistkami, pokracuj spinacom, skontroluj ziarovky no a ked toto nepomoze, zobrat schemu zapojenia, multimeter a hladat kde je to prerusene. No a ked uz je taka situacia, zmeraj napatie v sieti, ci nemas problem s regulatorom napatia. Ak napatie v sieti vyrazne prekracuje 14,2 volta, odisiel regulator napatia a odpalil ti ziarovky. U tvojej skodovecky moze byt este mechanicky regler, ten vymen za novsi polovodicovy.
|
8.9.06, 08:36 |
|
|
vopaje
|
tt.Užovkář.
Nezpoléhej na to že u těchto ročníků se relé nemontovalo,jen v případě že jsi první majitel.Právě že odcházely přepínače světel,tak se dodatečně montovalo relé.To nic ale nemění na tom,že to chce popadnout zkoušečku a začít od vypínače,přez lucas,pojistky až do světla a hledat,kde napětí končí. čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
8.9.06, 09:38 |
|
|
Bukaj
|
A nemáš jen vypadlý (částečně) konektor od vypínače světel, nebo od lucase?
(Ten třípinový pod volantem, nebo šesti(osmi?)pinový tamtéž)
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
9.9.06, 08:25 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|