Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 12:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Motorek stěračů 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Já ty přepínače u volantu ale neměnil. A bez táhel doběh jde, poznám to podle toho že když vypnu páčku stěračů bez namontovaných táhel tak motorek ještě chvilku jede než se zastaví. S táhly se zastaví hned.

14.2.06, 12:47
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Neco spatneho bude v prevodovce, tam jak jsou drahy dobehovych kontaktu a vlastni kontakty. Nejspis pri zatizeni tahly se to nejak hne a ztrati kontakt. Koupil jsem zachovaly motorek steracu do S120 pred 3 roky na inzerat z annonce za 200Kc. Co kdybyste udelal neco podobneho?
Kupovat novy je nesmysl, je silene drahy a stejne nevite, jestli to neni nejakej smejd, co se za mesic rozpadne.

14.2.06, 13:34
Profil ICQ

Příspěvek 
Jestli to dobře chápu, tak jsou li stěrače zvednuté, vše funguje a jsou-li v záběru, pak se nevracejí. Je-li tomu tak, pak musí být uvnitř na doběhovém kontaktu velký přechodový odpor.

14.2.06, 14:43
Profil ICQ

Příspěvek 
Mrkni na to víčko.zda se nenadouvá.

14.2.06, 23:17
Příspěvek 
mno a kdybys nevěděl z které do které, tak si tam kup motorek z felicie :-) je to sice trošku větší investice, ale myslím, že bude spolehlivější, možno o něco rychlejší.

15.2.06, 18:33

Příspěvek 
Šemik píše:
Já ty přepínače u volantu ale neměnil. A bez táhel doběh jde, poznám to podle toho že když vypnu páčku stěračů bez namontovaných táhel tak motorek ještě chvilku jede než se zastaví. S táhly se zastaví hned.

...a nemáš přidřený čepy stěračů (to, co prochází skry kastli) :?:
Zkus, jestli se Ti ty čepy pohybují volně...

15.2.06, 18:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Ten doběh jde když tam stěrače nejsou vůbec namontovaný k motorku tou maticí M8. A ty "klouby" na táhlech stěračů jsem mazal

18.2.06, 08:58

Příspěvek 
Šemik píše:
Ten doběh jde když tam stěrače nejsou vůbec namontovaný k motorku tou maticí M8. A ty "klouby" na táhlech stěračů jsem mazal

Nemyslel jsem ty klouby na táhlech, ale ty čepy, na kterých jsou nasazena ramínka stěračů - ty se rády přidíraj a zarezávaj.
Nahoře, když sundáš ramínka stěračů, jsou otočné čepy zajištěny kovovým kroužkem (pod plastovou prachovkou) a po sundání toho kroužku jdou vyklepnout (jako do karoserie - do toho prostoru jak jsou táhla stěračů a těleso topení).
Lepší je vytahnout táhla z auta i s těma čepama, co jsou přišroubovaný ke kastli a dělat to někde v teple ve svěráku... :wink:
:arrow: Vše rozebrat (rozhýbat nestačí - zas by to zarezlo), vyčistit a narvat vazelínou (třeba A4kou).
Jo, a eště dát dohromady :lol:

19.2.06, 20:38
Profil ICQ

Příspěvek 
:arrow: Toto není výsadou poze 120tek, už jsem to rozebíral i u Oktávky, kde to zarezlo stejným způsobem - nejdřív šla jen jakoby jedna rychlost stěračů doprovázena divnými zvuky a pak stěrače zůstaly viset - a že má Oktávka poněkud silnější motorek :shock:

Pak jsem to mordoval hodinu kladivem ve svěráku, než se mi to podařilo vymlátit :lol: ...přežilo to...
No, už je to dva roky a táta si zatim na stěrače nestěžoval... 8)

19.2.06, 20:51
Profil ICQ

Příspěvek 
no ja mam se steracema dost podobny problem. jednoho dne mi prestal fungovat dobeh, ale nechtelo se mi s tim delat, kdyz byly ty mrazy. Pak se zjistil ze mi jedou je na jednu rychlost, resp. jedou na obe ale nejaky rozdil v tom poznat neni a taky nejede cyklovac resp. slysim ze v cyklovaci cvakne, jako ze by ty sterace i pustil, ale ty mrchy se ani nehnou.
Ted posledni poznatek z vikendu - uz bylo celkem teplo tak sem to chtel dat dohromady tak sem ocistil vsechny kontakty, vystrikal je kontoxem, vsechny klouby se promazal, zkousel sem i seridit nejak ten dobeh, ale bez nejakeho vysledku. Jen sem prisel na to ze pri odpojenych tahlech motorek toci na obe rychlosti - na druhou o poznani vic, ale ten cyklovac nefunguje ani tak. Takze sterace mi stiraji jen jednou rychlosti a musim je ve spodni krajni poloze rucne vypnout.

20.2.06, 19:34

Příspěvek 
Tak se tak dívám že tato závada dosti trápí. :cry: Napádá mě ještě jedna věc čím by to mohlo být a to jsou uhlíky.Podle toho co popisujete jde motor na prázdno v pohodě,ale jakmile jde do tahu,dělá si co chce.

20.2.06, 21:56

Příspěvek 
Ty čepy by to mohly být, to mě vůbec nenapadlo. Namažu je a uvidim. Jinak - víčko motorku se nenadouvá a uhlíky tam mam dobré

21.2.06, 08:31

Příspěvek 
A co treba spatna kostra?

21.2.06, 09:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Elektrické spoje na kostru sem očistil jemným šmirglem až na plech, pak postříkal kontaktolem a pod šrouby sem ještě dal korunové podložky. Zkusim ty čepy a uvidim. Snad to bude v nich

21.2.06, 09:18

Příspěvek 
Pockat, kostra u fava, aspon starsi model, je prece vedena vodicem s ockem na konci pod sroub, kterym je topeni chycene do karoserie v motorovem prostoru. Tam neni co smirglovat. Jinak kontaktol je fuj.

21.2.06, 22:26
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další