Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 19:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Bláznivý a asi neuskutečnitelný nápad 
Autor Zpráva

Příspěvek Bláznivý a asi neuskutečnitelný nápad
Zdravim všechny škodovkáře! Připravil jsem si pro vás dotaz,který vám vytvoří úsměv na rtech nebo se praštíte do hlavy a řeknete si - to je vůl! Ale proč se nezeptat, říkám si. Z dotazu pochopíte, že příliš nerozumím autům po technické stránce, ale proč se nad tím nezamyslet - jde o tohle: Jako škodovkář (mám Š120) jsem obecně opovrhovaným účastníkem silničního provozu. Znáte to jistě také - jedete se škodovkou předepsanou rychlostí a ten vzadu se vám lepí na paty a za každou cenu se vás snaží předjet. Přece nepojede za škodovkou...A krom toho není Š120 v základním provedení a bez jakýchkoli úprav zrovna lukrativním autem, které by na někoho mělo udělat dojem (myslim třeba na ženský). Sám vídám v těhle autech převážně starší důchodce nebo bandy dělníků. A v Praze je to snad totálním propadákem se v tomhle autě prohánět. Tak co takhle vzít karosérii nějakého líbivého vozu - třeba Seatu Leon nebo Saabu 900 a namontovat do toho všechno ostatní ze škodovky? Mám na mysli třeba motor, převodovku a zkrátka to co není vidět atd. Dál bych jezdil se spolehlivým strojem a nyní už mnohem bezpečnějším a naoko by vše vzbuzovalo dobrý dojem solidního vozu. Nepatřím mezi nagelovaný machýrky co s hlučnou aparaturou projíždí ulicemi s loktem z okýnka, ale napadla mě myšlenka jak spojit ověřenou spolehlivost mojí Š120 se slušným vzhledem pěkného auta, které nevypadá vůbec špatně a hlavně cena by nedosáhla pro mě nedostižné částky třeba jako za Seat Leon. Je mi jasný, že mimo jiné zvuk motoru by víceméně prozrazoval záludnou fintu, ale o to přece nejde. Jsem totiž přesvědčen, že jakmile většina řidičů vidí na silnici škodovku, považuje jí za něco méněcenného. Také policajti by se rozhodli zastavit např. favorit přede mnou než mě.
Vidíte někdo tenhle nápad reálně? Jestli jo tak uvítám nějaký tip. Dík moc!

19.5.08, 21:59
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
No to je fakt kravina ... kdyzby to bylo obracene (do karoserie skoda motor napravy ...), ale todle :roll:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

19.5.08, 22:05
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Voditelj brodice

Příspěvek 
cau
nie si urcite prvy clovek ktoreho to napdalo :)
idea je to z isteho pohladu pekna ale:
-potrebujes neskutocne vela casu, nervov, navrhovania, nadavaia, priestoru a to vsetko s neistym vysledkom
-chce vela penazi
-nemas sancu prejst STK bez toho aby si si dal vybavit specialne potvrdenie (homologaciu)

ak dostanes skodesu do tip top stavu a motor das upravit napr. geminimu www.geminiracing.org na takych 80 konikov tak to je super :)

hoci esituje aj napr rapaid 3,0L V6 ;) ale to bol rok prace expertov v strojarine a stalo to statisice

19.5.08, 22:05

Příspěvek 
Podle mě je to blbej nápad teda... když si představím, žýe by někdo takovej kolem mě projel po ulici nebo tak, tak bych hned po zvuku poznal o co de a hned bych si o něm něco pomyslel a to asi většina lidí.... Taky nevím jak by jsi sháněl tu kastli a jak by jsi to tam dával...neskutečná práce moc peněz problémy STK poliši atd.... Z mého hlediska dost blbej nápad...myslím, že by jsi za tuto přestavbu dal tolik co za novýho Leona. Ne fakt blbej nápad....

19.5.08, 22:09
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
bez ohladu na to ze stk by ta asi zastrelili a policajti by ti za taketo nieco vzali aj rodny list mi to pripada ako zly napad . NEHAMBI SA ZA TO NA CIM JAZDIS !!! ak sa na teba ini kukaju ako na socku co nema peniaze vy.er sa na nich ! su to blbci ktory vedia prd o spolahlivosti a narodnej hrdosti ktoru ja citim vzdy ked sadnem do skodovky 8) po technickej stranke by to aj mohlo byt mozne ale nerob to pokial ti je vodicak mily :? policajti niesu slepy ani hluchy :lol:

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

19.5.08, 22:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Dík, myslel jsem si to.

19.5.08, 22:14
Voditelj brodice

Příspěvek 
http://www.skoda.panda.cz/clanek.php3?id=200

19.5.08, 22:15

Příspěvek Saab s hejblou karosérií
Taky mi řikal kámoš, že ve Švédsku auta havarovaný na střechu se musej definitivně vyřadit z provozu a sešrotovat,protože je hejblá karosérie. Co takhle sehnat si nějakýho saaba za pár korun? Už jste slyšeli o tý možnosti? Nevadí že by táhnul doprava nebo doleva... :-)

19.5.08, 22:23
Voditelj brodice

Příspěvek Re: Saab s hejblou karosérií
atahualpa117 píše:
Taky mi řikal kámoš, že ve Švédsku auta havarovaný na střechu se musej definitivně vyřadit z provozu a sešrotovat,protože je hejblá karosérie. Co takhle sehnat si nějakýho saaba za pár korun? Už jste slyšeli o tý možnosti? Nevadí že by táhnul doprava nebo doleva... :-)

ty mas napady... niekde to vyradia ze je to nebezpecne a ty si to v poho kupis :roll:
saab jedine ako veteran, diely su problem, servis je problem
a burany... tak to uz vobec nie
tu mas videjko: burane a opravene verzus nove a neopravovane http://www.youtube.com/watch?v=rs0jS_0HcQE

edit: popripade aj toto je zaujimave http://www.youtube.com/watch?v=k3ygYUYia9I

19.5.08, 22:28

Příspěvek 
Hmm, to vypadá zajímavě. Dalo se to čekat. Svým dalším dotazem jsem nemyslel koupit vrak, ve kterém je nebezpečný jezdit, ale jsem si vědom toho, že jsou ve Skandinávii nebo západní Evropě mnohem přísnější na technický stav vozidel, a tak klidně nechají sešrotovat slušný auto, který by na naše poměry bylo ještě relativně bezpečný a krom toho si myslim, že i bouranej a nekvalitně sfušovanej Saab je bezpečnější než Š120. Tím nechci Š120 nějak snižovat, ale z hlediska bezpečnosti si myslim že to tak je

19.5.08, 22:40
Voditelj brodice

Příspěvek 
atahualpa117 píše:
Hmm, to vypadá zajímavě. Dalo se to čekat. Svým dalším dotazem jsem nemyslel koupit vrak, ve kterém je nebezpečný jezdit, ale jsem si vědom toho, že jsou ve Skandinávii nebo západní Evropě mnohem přísnější na technický stav vozidel, a tak klidně nechají sešrotovat slušný auto, který by na naše poměry bylo ještě relativně bezpečný a krom toho si myslim, že i bouranej a nekvalitně sfušovanej Saab je bezpečnější než Š120. Tím nechci Š120 nějak snižovat, ale z hlediska bezpečnosti si myslim že to tak je

nemyslim ze by boli tak blbi ze si daju zosrotovat auto ktore ma buchnuty blatnik :)
a ked sa uz sa pohne naprava a pod tak uz to nebude nikdy dobre
no ci je burany a opravovany saab bezpecnejsi ako skoda 120 to je uz otazka na shakespeara :)

19.5.08, 22:51

Příspěvek 
Dosti trhlý nápad :shock:

Když vynechám problémy s STK či problémy při případné, klidně nezaviněné nehodě tak si vem jen technické potíže - Uchycení motoru, převodovky, palivovou nádrž, přední nápravu... Taky jak by to vypadalo, Leon bude mít jistě větší rozchod než 120ka.

Tuhle myšlenku přestavby zažen, ať si všichni myslí co chtějí, nad 120ku stejně není :D Setkáváme se s tím každý, já přiznám se že pokud za mnou jede někdo kdo zcela neotesaně dává najevo že mu se 120 překážím, tak není lepší pocit satisfakce než třeba na úseku kde je nemožno předjet a je tam dovoleno max 30km/h dodržovat předpisy :D Ať se třeba po**re... :lol: Samozřejmě pokud to je někdo kdo se chová slušně tak mu klidně uhnu když chce jet rychleji, s tím problém nemám, ale jak na mě zezadu někdo troubí a bliká když jedu ve městě 50km/h, značně mě tím naštve :evil:

19.5.08, 23:58

Příspěvek 
o jake spolehlivosti skodovek se zde mluvi??

Skoda 120 je mozna levne a jednoduche auto,pro nekoho ma urcite sve kouzlo, ale urcite ne spolehlive. Staci se kouknout zde do fora do technicke sekce co se tu porad resi. A ruku na srdce majitele skodovek 120, je na vasem aute este neco na co jste nesahli?

20.5.08, 06:15
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
Šemik píše:
ale jak na mě zezadu někdo troubí a bliká když jedu ve městě 50km/h, značně mě tím naštve :evil:

Jednou mi to udelala Tatra 815 dva metry za zadnim naraznikem. Ten mne vytocil ze sem malem nemoh ridit! No zaradil sem za dva.. ale udrzel sem se, na brzdu sem nedup. Kdybych tenkrat vedel ze to auto pude stejne za mesic do srotu, nemusel sem novy "draze" platit. :-)

Cvokárium: Youtube Instagram

20.5.08, 06:18
Profil ICQ YIM
rejpal

Příspěvek 
Dusche píše:
Skoda 120 je mozna levne a jednoduche auto,pro nekoho ma urcite sve kouzlo, ale urcite ne spolehlive.

Pobavíme se za pár desítek let co je spolehlivější, zda třicet let stará stodváca nebo třicet let starý Seat Leon... :wink:

20.5.08, 06:21
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další