Autor |
Zpráva |
cyz
|
Tak při startování alternátor nic nedává takže asi těžko. Tohle bych viděl na problém s rádiem - pokles napětí při startu je normální.
|
16.5.08, 12:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p20k
|
cyz píše: Tak při startování alternátor nic nedává takže asi těžko. Tohle bych viděl na problém s rádiem - pokles napětí při startu je normální.
Já jsem to asi blbě napsal. Problikne to až když to chytne (hned po startu) asi to blikne jednou někdy 2x.
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
16.5.08, 13:50 |
|
|
cyz
|
Musíš ručičkovým voltmetrem změřit průběh napětí po startu...to že ti zabliká rádio není žádný výsledek měření a bez měření se závady nedopátráš.
|
16.5.08, 14:22 |
|
|
p20k
|
cyz píše: Musíš ručičkovým voltmetrem změřit průběh napětí po startu...to že ti zabliká rádio není žádný výsledek měření a bez měření se závady nedopátráš.
Tak dobře když se mě povede někde najít nějaký ručkový měřák tak to změřím a napíšu.
Zatím díky.
|
16.5.08, 14:45 |
|
|
Ondras83
|
p20k píše: cyz píše: Tak při startování alternátor nic nedává takže asi těžko. Tohle bych viděl na problém s rádiem - pokles napětí při startu je normální. Já jsem to asi blbě napsal. Problikne to až když to chytne (hned po startu) asi to blikne jednou někdy 2x.
ser na to, to mě dělá taky a nic to není.....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.5.08, 08:16 |
|
|
p20k
|
Ondras83 píše: p20k píše: cyz píše: Tak při startování alternátor nic nedává takže asi těžko. Tohle bych viděl na problém s rádiem - pokles napětí při startu je normální. Já jsem to asi blbě napsal. Problikne to až když to chytne (hned po startu) asi to blikne jednou někdy 2x. ser na to, to mě dělá taky a nic to není.....
Já jsem si to taky říkal, protože se to nezhoršuje a dobíjí to tak bych to asi radši neřešil, ale mě šlo spíš o to abych si nezničil rádio.
|
19.5.08, 09:14 |
|
|
cyz
|
To ne, navíc bych řekl že to bude spíš tím rádiem.
|
19.5.08, 14:26 |
|
|
Ondras83
|
p20k píše: Ondras83 píše: p20k píše: cyz píše: Tak při startování alternátor nic nedává takže asi těžko. Tohle bych viděl na problém s rádiem - pokles napětí při startu je normální. Já jsem to asi blbě napsal. Problikne to až když to chytne (hned po startu) asi to blikne jednou někdy 2x. ser na to, to mě dělá taky a nic to není..... Já jsem si to taky říkal, protože se to nezhoršuje a dobíjí to tak bych to asi radši neřešil, ale mě šlo spíš o to abych si nezničil rádio.
to sem si taky myslel, ale pak sem se bavil se známym, kterej dělá alarmy, centrály atd...prostě autoelektrikář no a řikal, že by to nemělo vadit...taky si myslim, že za to může rádio než bobina
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
19.5.08, 21:25 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: Ha, dobré vědět dík za tip. Měl jsem tady už asi 3 auta (z toho 2 Felicie) kde byl problém s dobíjením, nový regulátor, všechny kontakty pročištěné a pořád 13,8V naprázdno a klesalo při zátěži, ne tak brutálně jak píšeš ale kleslo....čekal bych že je to zakapané barvou a že se to nemůže povolit.... Edit: Jaká je pravděpodobnost že mi ten zadní kryt při sundávání praskne? Stalo se ti to někdy?
včera opět to samé 70A felda, ten kryt v pohodě, povolíš ty tři dlohé M5, dáš do svěráku za přední dekl, vzadu odšoubuješ 3xM5 a ixM6 matky, relátko dole, u 55A ještě kontakt 2xM3 a pomalu poklepáváš na dekl tupým majzlíkem dokola a ten zadní dekl spadne, pak utáhneš ty matky M5 ta prostřední to jsem točil snad šest závitů, prej ještě lépe zalepit proti povolení, hned jsem ho protáčel vrtačkou na vybitý aku, po chvilce 13.91-14.09V za tuto opravu jsem platil 1000 kč + dvakrát cestovné miloš
|
20.5.08, 09:09 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak jsem si udělal zas další altík ještě by mě zajímalo to bude tak pro martina když měřím ty diody multimetrem přepnu na měření diod, měří to jen v jednom směru a naskakuje údaj 520 co to je? a kdy je správný a kdy vadný, na relátko to mám fígl že mám jeden rotor přiložím uhlíky na kolektor a rotor musí udržet šroubovák, nebo stačí i přímo na autě vytáhnout a ukostřit připojené relátko při zaplém klíčku a šroubovíkem skratovat uhlíky jak nejistří tak je relátko KO miloš
|
20.5.08, 12:27 |
|
|
Šemik
|
Multimetr ti zodpovím i já, ten udaj 520mV je saturační (prahové) napětí diody, t.j. při jakém napětí se dioda otevře a začne procházet proud. Pod touto hranicí je dioda zavřená i když je zapojená v propustném směru v obvodu. Toto napětí je různé, záleží na typu a druhu diody
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
20.5.08, 14:24 |
|
|
cyz
|
No někdy to zkusím (na mojem altíku není problém 14,3 naprázdno a 14,1 při zátěži) ale kámoš má tenhle problém na Felicii tak si ho zavolám k "pravidelné prohlídce" a zkusím jestli to pomůže.
|
20.5.08, 14:40 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
slovacek.milos píše: tak jsem si udělal zas další altík ještě by mě zajímalo to bude tak pro martina když měřím ty diody multimetrem přepnu na měření diod, měří to jen v jednom směru a naskakuje údaj 520 co to je? a kdy je správný a kdy vadný, na relátko to mám fígl že mám jeden rotor přiložím uhlíky na kolektor a rotor musí udržet šroubovák, nebo stačí i přímo na autě vytáhnout a ukostřit připojené relátko při zaplém klíčku a šroubovíkem skratovat uhlíky jak nejistří tak je relátko KO miloš
Když ti to v propustném směru ukáže nahrubo nějakých 500 - 750 tak to bude většinou OK nesmí tam být 0 nebo něco poblíž...samozřejmě to chce změřit i v závěrném směru...jesi tam není náky zajímavý číslo nebo taky 0 to je pak blbý...v závěrném musí být nekonečno...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
20.5.08, 14:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: No někdy to zkusím (na mojem altíku není problém 14,3 naprázdno a 14,1 při zátěži) ale kámoš má tenhle problém na Felicii tak si ho zavolám k "pravidelné prohlídce" a zkusím jestli to pomůže.
asi určitě právě jsem dodělal šestý, pořád dokola, jsou tam ještě tři a dva na díly, ale už mě to nějak nebaví, já jsem hlavně bral 70 A ty mají větší cenu, i na relátkách jdou celkem v pohodě přeletovat uhlíky, měl jsem jich taky hromádku ojetých a nebo podělaných, celkem v pohodě miloš
|
20.5.08, 15:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin 007 píše: slovacek.milos píše: tak jsem si udělal zas další altík ještě by mě zajímalo to bude tak pro martina když měřím ty diody multimetrem přepnu na měření diod, měří to jen v jednom směru a naskakuje údaj 520 co to je? a kdy je správný a kdy vadný, na relátko to mám fígl že mám jeden rotor přiložím uhlíky na kolektor a rotor musí udržet šroubovák, nebo stačí i přímo na autě vytáhnout a ukostřit připojené relátko při zaplém klíčku a šroubovíkem skratovat uhlíky jak nejistří tak je relátko KO miloš Když ti to v propustném směru ukáže nahrubo nějakých 500 - 750 tak to bude většinou OK nesmí tam být 0 nebo něco poblíž...samozřejmě to chce změřit i v závěrném směru...jesi tam není náky zajímavý číslo nebo taky 0 to je pak blbý...v závěrném musí být nekonečno...
a martine mi vrtá hlavou a měřím to správně když ty diody měřím na tom můstku, neměl bych ten jeden konec nějak vyletovat nebo rozpojit? jestli neměřím třeba tři dohromady? prosté jsem si dal jeden konec měřáku na tend diodový můsetek a druhý na konec té diody kde je přiletovaná a ukázala se hodnota o které píšem miloš
|
20.5.08, 16:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|