Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Měla by se ta měřená dioda odpájet od ostatních
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
20.5.08, 17:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
slovacek.milos píše: tak jsem si udělal zas další altík ještě by mě zajímalo to bude tak pro martina když měřím ty diody multimetrem přepnu na měření diod, měří to jen v jednom směru a naskakuje údaj 520 co to je? a kdy je správný a kdy vadný, na relátko to mám fígl že mám jeden rotor přiložím uhlíky na kolektor a rotor musí udržet šroubovák, nebo stačí i přímo na autě vytáhnout a ukostřit připojené relátko při zaplém klíčku a šroubovíkem skratovat uhlíky jak nejistří tak je relátko KO miloš
Tak to je dobře, ty diody mají mít v jednom směru těch 400-600mV, v druhém směru nekonečno (1___). Při měření musí být odpájeny od vinutí.
Pokud se na tu diodu připoží napětí větší než 0,5V, tak začne propouštět a multimetr ti právě měří toto napětí, při kterém dioda začíná pouštět proud.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
20.5.08, 18:33 |
|
|
spartra
|
stačí odpájet diodovej mostík
jinak diody se daj koupit na www.evv.cz
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
20.5.08, 20:28 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin píše: slovacek.milos píše: tak jsem si udělal zas další altík ještě by mě zajímalo to bude tak pro martina když měřím ty diody multimetrem přepnu na měření diod, měří to jen v jednom směru a naskakuje údaj 520 co to je? a kdy je správný a kdy vadný, na relátko to mám fígl že mám jeden rotor přiložím uhlíky na kolektor a rotor musí udržet šroubovák, nebo stačí i přímo na autě vytáhnout a ukostřit připojené relátko při zaplém klíčku a šroubovíkem skratovat uhlíky jak nejistří tak je relátko KO miloš Tak to je dobře, ty diody mají mít v jednom směru těch 400-600mV, v druhém směru nekonečno (1___). Při měření musí být odpájeny od vinutí. Pokud se na tu diodu připoží napětí větší než 0,5V, tak začne propouštět a multimetr ti právě měří toto napětí, při kterém dioda začíná pouštět proud.
já si to hned myslel že by to byla časově laciná oprava , ale měl jsem zatím štěstí altíky jedou OK a ty diody budou vadné v těch dalších měl jsem i dvě závady kdysi co se kontrolka zhasla a pak rožla, tak budu rozletovávat, zatím jsem jeden můstek roztříhal a hodnoty jsem naměřil pořád dokola no jak nějakou diodu najdu tak to bude sláva miloš
|
20.5.08, 21:57 |
|
|
spartra
|
2 altíky oba měli proraženou stejnou pomocnou diodu
na měření stačí takhel dopájet, jinak u nás to zkouší žárovkou
dodatek chce to alespoň 100w pájku, jinak je to
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
23.5.08, 19:53 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
spartra píše: dodatek chce to alespoň 100w pájku, jinak je to
Pajka na okapy je dobra - eletricka, ne benzinova
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
23.5.08, 20:20 |
|
|
Martin
|
Tou žárovkou je to možná i lepší než multimetrem, ona se ta dioda může chovat dobře při 1mA, ale při zátěži úplně jinak. Já jsem je zkoušel pod 10A a ještě s pomocí osciloskopu, to se odhalí naprosto vše.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
23.5.08, 21:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|