Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 14:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 jak zapojit radio 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Citace:
Tak jednodušeji. Jeden ISO konektor je na repro a druhý je na napájení. Jestli máš 2xrepro tak na to jednom ISO konektoru budeš mít 4 dráty (dvě dvoulinky) a jinak nic víc nezapojuj. Potom druhý ISO konektor podle zapojení které je na rádiu (buď barvy drátů a nebo pojmenovaný konektory). Stálé napětí můžeš klidně vzít z baterky (pojistka by měla být u rádia) druhý jde přes spínačku, ale u škodovky bych to zapojil přes nějaký vypínač a černý drát je kostra. Když potom zapneš ten vypínač tak by to mělo fungovat.
Takže ISO konektor na repro 4x jednotlivý dráty a napájecí ISO konektor 3x jednotlivý dráty (stálé plus, plus přes spínačku, kostra).

no to repro chapu protoze ty kabely tam jsou ale kde mam nebo odkud vytahnout ty kabely ostatni.....jestli bych si to mel delat sam doma tak bych potreboval podrobny navod na kazdy drat jak to udelat (odkud kam),protoze mne tam vede pouze jediny zluty drat a to od baterky,cerny drat kostra tam byl ale nejaky upadeny

21.5.08, 13:28
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
a jeste je tam zapojena ta cokolada a upozornuji ze je do ni zapojen cerny i cerveny drat co potom vedou do iso

21.5.08, 13:54
Profil ICQ

Příspěvek 
medacek píše:
no to repro chapu protoze ty kabely tam jsou ale kde mam nebo odkud vytahnout ty kabely ostatni.....jestli bych si to mel delat sam doma tak bych potreboval podrobny navod na kazdy drat jak to udelat (odkud kam),protoze mne tam vede pouze jediny zluty drat a to od baterky,cerny drat kostra tam byl ale nejaky upadeny

Tak kostru můžeš připojit kamkoliv třeba pod nějaký šroub v kastli. Ten od baterky připoj jako stálé plus (mělo by to být na rádiu napsaný kam to zapojit). Třeba mě vyfoť na rádiu ten nalepený papír kde je to popsaný a nebo z návodu a popíšu ti to přesně.
A když to budeš chtít vyzkoušet jestli to rádio funguje, tak můžeš klidně vzít kousek nějakýho drátu a připojit ten z baterky na stálé plus a k němu ještě připojit ten co by měl jít přes spínačku.

21.5.08, 13:57
rejpal

Příspěvek 
Černý drát je (-) a je zapojen někam na kastli, třeba pod šroub držáku palubky. Červený a žlutý jsou oba (+), většině rádií nevadí, když se oba spojí společně na (+) přivedené od pojistkové skříňky.

21.5.08, 13:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Černý drát je (-) a je zapojen někam na kastli, třeba pod šroub držáku palubky. Červený a žlutý jsou oba (+), většině rádií nevadí, když se oba spojí společně na (+) přivedené od pojistkové skříňky.

To sice rádiu nevadí, ale tobě by to mohlo vadit, protože ti to vybije baterku (teda pokud máš 66Ah a víc, tak asi by to trvalo:) ) . Stačí ten od baterky zapojit na stálé plus a potom z toho stálého plus vyvést ještě jeden a hodit přes vypínač a připojit ho na konektor k rádiu kam vede plus přes spínačku a máš po problému.

21.5.08, 14:06
rejpal

Příspěvek 
p20k píše:
To sice rádiu nevadí, ale tobě by to mohlo vadit, protože ti to vybije baterku...

Záleží na rádiu. Lepší rádia ve vypnutém stavu baterku nežerou. :wink: Sám jsem to tak měl zapojené a neměl jsem s tím žádný problém.

21.5.08, 14:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
tak baterku chapu kam pripojit,kostru take chapu,ale ten ketry povede do pojistkove skrinky stale ne,vyvedu z staleho plus(tudiz z baterky) dalsi drat uz jako v tom iso konektoru? a bude semi pak zapinat radio zaroven s nastartovanim?nebude to zrat tedy baterku?nevyhori mi to?:( a stale tu nikdo nereaguje na tu cokoladu....tu mam uplne zrusit?nebo jak?

21.5.08, 14:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Čokoládu zruš, to je jen zbytečný přechodový odpor.

Jaké dráty z rádia vedou? červený, žlutý, černý a nějaké dva zelené a dva modré?

Černý je na kostru, červený a žlutý lze klidně spojit a přes nějakou pojistku připojit na stálé plus. Tak to bude hrát i bez zapnutého zapalování. Pokud chceš aby rádio mohlo hrát jen při zapnutém zapalování, tak žlutý na stálé plus a červený na spínaný plus.

Repráky jsou ty zbyvající, modré a zelené :wink:

21.5.08, 14:44
Hluchoň

Příspěvek 
nechápu ty návody, které se odkazují na barvy drátů... kdokoliv to mohl v minulosti předělat na libovolnou jinou, nebo natáhnout libovolnou barvou drátů ... zdá se mě daleko lepší číslo na svorkovnici a jeslti tam přijde stálý, spínaný nebo kostra... Na barvy se nedá spolehnout ani v rozvodech 230/400V, a to je všechno stanovené předpisy, natož v autě které prošlo rukami třech kutilů

21.5.08, 14:50
Profil ICQ

Příspěvek 
V rozvodech 230/400V se nesetkávám se špatně barvenými vodiči.

Zase kdo by to měnil u toho rádia, jsou to dráty přímo z té krabice ve které je vlastní rádio.

21.5.08, 14:52
Hluchoň

Příspěvek 
s tím střídavým buď rád, já už jo a ne jednou...

z rádia vedou nějaké dráty? když je na rádiu iso konektor, tak z něj nevede vůbec nic, jen tam je asi 30 konektorů v pěti svorkovnicích, které čekají co dostanou z druhé strany

21.5.08, 14:56
Profil ICQ

Příspěvek 
A co jsi viděl v těch rozvodných soustavách? Jen tak pro zajímavost :D

Jo s tím ISO máš vlastně pravdu, ale i tak ten protikus má dráty barev které povětšinou odpovídají. :wink:

21.5.08, 14:57

Příspěvek 
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=7L8GZ61kZ2.jpg
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=fTqKzAJU47.jpg

a uz sem uplne zmateny,kam ted zapojit antenu ze strechy?a co ty draty co vedou z toho radia?

21.5.08, 15:11
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Šemik píše:
A co jsi viděl v těch rozvodných soustavách? Jen tak pro zajímavost :D

nepř všecko černým drátem... nebo černá do krabičky, modrá z krabičky atd, už na barvy kašlu, zásadně všecko měřím, pak to vypnu a zkouším multimetrem co kam vede. (a to to dělali elektrikáři). A největší pecka byla jendou na praxi, otevřu krabičku, tam růžová, modrá, bílá, zelená... koukal jsem na to jako blázen, asi stará norma ještě

21.5.08, 15:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
růžová, modrá, bílá, zelená... koukal jsem na to jako blázen, asi stará norma ještě

Jo, to je stará norma, platila myslím do roku 1974. Všechny barvy (modrá, červená..) kromě zelené jsou fáze, akorát ta zelená je PEN.

21.5.08, 15:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další