Autor |
Zpráva |
Martin Sedláček
|
Netěsní olejová vana
Ahoj, vznáším dotaz. Již měsíc lítám kolem vany jako d..bil.. Mám tam nové víko, hliníkové, protože mi v jednom servisu strhli odpouštěcí šroub. Pak mi tam jeden známý mechanik namontoval nové, pracně sehnané víko, což byla skoro nadliská práce ho sehnat a jestli si tato fóra čte, tak mu chci ještě jednou poděkovat. Ale! Mám zasejc problém. I když je to těsnění nové, tak protéká. Dotahoval sem i šroubky kolem, ale zase to nechci rvát moc, abych nezutrhnul závit nebo těsnění. Prosím poraďte co s tím, už jsem zoufalej. Benzin jde nahoru a ještě tam pořád lejt olej, kterej je taky drahej jako mrcha a žádnej tesco olej nebo takový .. tam lejt nebudu. Díky za rady. Martin
|
2.6.08, 09:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Netěsní olejová vana
Martin Sedláček píše: Ahoj, vznáším dotaz. Již měsíc lítám kolem vany jako d..bil.. Mám tam nové víko, hliníkové, protože mi v jednom servisu strhli odpouštěcí šroub. Pak mi tam jeden známý mechanik namontoval nové, pracně sehnané víko, což byla skoro nadliská práce ho sehnat a jestli si tato fóra čte, tak mu chci ještě jednou poděkovat. Ale! Mám zasejc problém. I když je to těsnění nové, tak protéká. Dotahoval sem i šroubky kolem, ale zase to nechci rvát moc, abych nezutrhnul závit nebo těsnění. Prosím poraďte co s tím, už jsem zoufalej. Benzin jde nahoru a ještě tam pořád lejt olej, kterej je taky drahej jako mrcha a žádnej tesco olej nebo takový .. tam lejt nebudu. Díky za rady. Martin
Lukopren. Cervenej, na motory. Tesneni muzes pak i vynechat. Musi bejt predtim dobre odmasteny.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
2.6.08, 09:48 |
|
|
fatal
rejpal
|
Čisté dosedací plochy a dobré nové těsnění, není co řešit.
|
2.6.08, 10:09 |
|
|
Tuner#2
|
fatal píše: Čisté dosedací plochy a dobré nové těsnění, není co řešit. Teď je otázka které je dobré. Rozhodně nedoporučuju gumokorek, ten se zmáčkne a teče to jak prase, nejlepší je to slabé jakoby papírové, pomazat z obou stran červený silikonem a mám to tak druhý rok a ani kapička.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
2.6.08, 10:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Netěsní olejová vana
Viky píše: Martin Sedláček píše: Ahoj, vznáším dotaz. Již měsíc lítám kolem vany jako d..bil.. Mám tam nové víko, hliníkové, protože mi v jednom servisu strhli odpouštěcí šroub. Pak mi tam jeden známý mechanik namontoval nové, pracně sehnané víko, což byla skoro nadliská práce ho sehnat a jestli si tato fóra čte, tak mu chci ještě jednou poděkovat. Ale! Mám zasejc problém. I když je to těsnění nové, tak protéká. Dotahoval sem i šroubky kolem, ale zase to nechci rvát moc, abych nezutrhnul závit nebo těsnění. Prosím poraďte co s tím, už jsem zoufalej. Benzin jde nahoru a ještě tam pořád lejt olej, kterej je taky drahej jako mrcha a žádnej tesco olej nebo takový .. tam lejt nebudu. Díky za rady. Martin Lukopren. Cervenej, na motory. Tesneni muzes pak i vynechat. Musi bejt predtim dobre odmasteny.
to už jsem si taky všiml na pár feliciích že těsnění chybělo a nic neteklo, tmel bílý i červený miloš
|
2.6.08, 10:53 |
|
|
ventYl
|
ja som dal nejaky cierny mazlavy bordel, ktory pisal, ze je vhodny na tepelne a dynamicky namahane spoje a tiez vyzera, ze to tecie. ale este stale je moznost, ze to tecie okolo vypustaku, ak je slabo dotiahnuty...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.6.08, 11:01 |
|
|
Nepér
|
No já tam mám rok to tlustý, asi gumokorek, jako tam bylo původně a zatim ani kapka.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
2.6.08, 11:18 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tuner#2 píše: Teď je otázka které je dobré. Rozhodně nedoporučuju gumokorek...
Nejsem si tím jistý, ale asi mám na vaně ten gumokorek. Není to černá guma ani obyčejný korek. A těsní dobře. Korek mám pod víkem ventilů a těsní taky dobře. Podle mě je je fakt důležitá čistota ploch, na které těsnění dosedá.
|
2.6.08, 12:02 |
|
|
Tuner#2
|
fatal píše: Tuner#2 píše: Teď je otázka které je dobré. Rozhodně nedoporučuju gumokorek... Nejsem si tím jistý, ale asi mám na vaně ten gumokorek. Není to černá guma ani obyčejný korek. A těsní dobře. Korek mám pod víkem ventilů a těsní taky dobře. Podle mě je je fakt důležitá čistota ploch, na které těsnění dosedá. Myslíš že na žlutce kde ten motor má něco kolem 30tkm nemám čisté dosedací plochy? Předloni jsem ho tam dal a šel za měsíc pryč, protože to prostě prolínalo, to papírový omazaný silikonen ne. A nebo to dát jen na tmel/silikon pokud jsou plochy v dobré stavu.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
2.6.08, 12:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tuner#2 píše: Myslíš že na žlutce kde ten motor má něco kolem 30tkm nemám čisté dosedací plochy?
Opravdu jsem tě nesledoval, když jsi to čistil. Ale je zajímavé, že tobě to po měsíci teklo a mi to po dvou letech neteče.
Použití tmelu se mi trochu příčí, měl jsem co dělat abych vanu urval z korku, natož abych ji rval z tmelu...
|
2.6.08, 12:12 |
|
|
MATTESS
|
fatal: ale já ho sledoval a vím, jak Tuner#2 dělá - vždy je vše čisté a důkladně odmastěné
edit:
Tuner#2: nebo jestli ten gumokorek není náchylný na vyšší teploty a pak je nevhodný pro tvůj styl
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
2.6.08, 12:16 |
|
|
fatal
rejpal
|
MATTESS píše: fatal: ale já ho sledoval a vím, jak Tuner#2 dělá - vždy je vše čisté a důkladně odmastěné
Pokud se z vany před montáží dá jíst, pak musí být pes zakopán jinde. Že by fakt ta teplota? Ale olej se snad nezahřeje nad 100°C, ne? A co třeba olej samotný, nejsou některé oleje agresivnější?
|
2.6.08, 12:30 |
|
|
Tuner#2
|
MATTESS píše: fatal: ale já ho sledoval a vím, jak Tuner#2 dělá - vždy je vše čisté a důkladně odmastěné edit: Tuner#2: nebo jestli ten gumokorek není náchylný na vyšší teploty a pak je nevhodný pro tvůj styl Myslíš dědko styl
fatal: Je pravda že jsem měl 5W40 a to je za studena řidší olej, ale s tím papírovým přes silikon nebyl problém. Teď už mám 10W50, aby olej lépe snášel můj styl jízdy
|
2.6.08, 12:40 |
|
|
CROWACK
|
fatal píše: Ale olej se snad nezahřeje nad 100°C, ne?
Pokud vím, mívá tak 120˚ ne?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
2.6.08, 13:47 |
|
|
Šemik
|
Vanu shoď z motoru dolů, jak z ní, tak z bloku pečlivě oškrábej staré těsnění, pěkně odmasti, na vanu dej zezhora červený motorový silikon, český Lukopren je dobrý, nešetři s ním hezky ho tam rozetři po celé ploše, a ať to má nějakou tloušťku a připleskni vanu zpět. Žádné papírové, či korkové těsnění tam nedávej, takhle to bude skvěle těsnit
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.6.08, 13:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|