Autor |
Zpráva |
komar.la
|
Sobotní výlet
Jedu za kamarádem na chalupu, vše ok, zpatecni cesta, koukam ze teplota se nejak rapidne zvysuje, nad 100 stupnu, jeste jsem dojel na vrsek kopecku a zastavil, vystrazny, nechal jsem bezet motor abych ji aspon nechal chladit prirozene, po asi 4min sama zdechla, zastavil mlady skodovkar, vytahli jsme termostat, motor byl uplne rozpaleny, zkusili nahodit, reknu tak 15min po odstaveni,...voda vytryskla pres expansku a hadicku v ni jak z vodotrysku,...zbylo uz jen zkusit stopnout nekoho a vydat se na lane na cestu domu.
Ted stojim pred domem a co me napada,...tesneni, praskla hlava, voda v bloku,...nejsem mechanik, spis rikam priznaky a dusledky,...
Kolik vyjde oprava hlavy a tesneni? ci zda to ma cenu, jelikoz uz je problemu v posledni dobe docela dost a nejak ztracim nervy,...nejhorsi je ze motoricky je zdatna
diky za nazory
_________________ Škoda 120L r.v. 1987 zelená - Agáta
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=11630
Ford Fiesta 1.4 TDci, r.v.2006
|
2.6.08, 08:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Možná si ho měl vypnout úplně, když stojíš, moc to nechladí, páč nefouká na chladič. Bůhví co všechno se takhle upeklo...
No, každopádně bude muset hlava dolu, asi by bylo záhodno udělat přesahy a zkontrolovat při tom kroužky...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
2.6.08, 08:15 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Sobotní výlet
komar.la píše: Jedu za kamarádem na chalupu, vše ok, zpatecni cesta, koukam ze teplota se nejak rapidne zvysuje, nad 100 stupnu, jeste jsem dojel na vrsek kopecku a zastavil, vystrazny, nechal jsem bezet motor abych ji aspon nechal chladit prirozene, po asi 4min sama zdechla, zastavil mlady skodovkar, vytahli jsme termostat, motor byl uplne rozpaleny, zkusili nahodit, reknu tak 15min po odstaveni,...voda vytryskla pres expansku a hadicku v ni jak z vodotrysku,...zbylo uz jen zkusit stopnout nekoho a vydat se na lane na cestu domu.
Ted stojim pred domem a co me napada,...tesneni, praskla hlava, voda v bloku,...nejsem mechanik, spis rikam priznaky a dusledky,...
Kolik vyjde oprava hlavy a tesneni? ci zda to ma cenu, jelikoz uz je problemu v posledni dobe docela dost a nejak ztracim nervy,...nejhorsi je ze motoricky je zdatna
diky za nazory
Hlava se neopravuje, ale meni. Hlavu sundanou tak za 500,- kdyz je dobra, tesneni asi 150,-. Kdyz to rozdelas a najdes propadly vlozky, hledej motor z roku 1987-90, co ma malo najeto, das za nej tak do 1500,- a budes spokojen.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
2.6.08, 08:15 |
|
|
Šemik
|
Nejspíše těsnění pod hlavou, jak jsme již říkali nedávno
Chce to sundat hlavu a podívat se co tam vlastně je. Těsnění pod hlavu okolo 100kč, srovnání hlavy (pokud není prasklá) cca 200 - 300kč, potom přesahy vložek, když budou malé tak měděné distanční podložky pod ně cca 5kč/ks a samozřejmě pár hodin práce a nějaké další peníze na zbylá těsnění a pod.
Musíš ale sundat hlavu, bez toho je tohle pouze teoretizování
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.6.08, 08:17 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nepér píše: Možná si ho měl vypnout úplně, když stojíš, moc to nechladí, páč nefouká na chladič. Bůhví co všechno se takhle upeklo... No, každopádně bude muset hlava dolu, asi by bylo záhodno udělat přesahy a zkontrolovat při tom kroužky...
Snad zapnul vetrak a nejlepe i topeni no
Hlava se vskutku neopravuje ... ale jednou to chci zkusit na nejake
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
2.6.08, 15:34 |
|
|
varok
|
No jestli se mu nezapl větrák, tak má špatné čidlo. Když to bylo uz přehřáté a nesepnul větrák, já bych spojil dráty na čidlu ať se zapne větrák uměle. Pokud je vadný tak to je horší. To těsnění pod hlavou mu v servisu vymění za méně než 1000,- pokud si ho nevymění sám.
|
3.6.08, 16:15 |
|
|
Šemik
|
varok píše: No jestli se mu nezapl větrák, tak má špatné čidlo. Když to bylo uz přehřáté a nesepnul větrák, já bych spojil dráty na čidlu ať se zapne větrák uměle. Pokud je vadný tak to je horší. To těsnění pod hlavou mu v servisu vymění za méně než 1000,- pokud si ho nevymění sám.
Jenže tady zase nedává smysl proč by při špatném čidle měl vařit při normálním jízdě. TO muselo být způsobeno něčím jiným, třeba špatným těsněním pod hlavou.
|
3.6.08, 17:01 |
|
|
cyz
|
na 99% řádně propálené těsnění pod hlavou...a propadlé vložky. Tos to ale musel řádně upéct aby to začalo tak valit.....
|
3.6.08, 17:10 |
|
|
škodař
|
kdyby přišlo na nejhorší hlavy na 120mám doma dvě a tak jedna je v dost pěkným stavu domluvili bysme se kdyžtak
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
3.6.08, 21:29 |
|
|
komar.la
|
cyz píše: na 99% řádně propálené těsnění pod hlavou...a propadlé vložky. Tos to ale musel řádně upéct aby to začalo tak valit.....
jako rozpalený to bylo pekne, proste na kopecek jsem vyjel, slo taky o to, ze tam je to zrovna blby misto a vsici tam strasne vali,...mel jsem strach aby nas nekdo nesestrelil ze zatacky
|
4.6.08, 05:22 |
|
|
komar.la
|
Hlava pujde dolu a koukneme co bude vse ko
A ten vetrak radeji zkontroluji take, pokud se nepletu, cidlo je na boku chladice
|
4.6.08, 05:23 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Cidlo je jakoby na zadni strane chladice
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
4.6.08, 08:40 |
|
|
komar.la
|
Matthes píše: Cidlo je jakoby na zadni strane chladice
dík
|
4.6.08, 08:46 |
|
|
Šemik
|
A kup si nove na 85°C a zapoj ho přes relé
|
4.6.08, 15:18 |
|
|
komar.la
|
Takže dnes je Agátka na opravě u známého, nejsme tak zkušený mechanik přijde nové ložisko do spojky, lamela, výměna těsnění pod hlavou, kontrola hlavy, výměna chladící kapaliny, vrátíme termostat, nový filtr a olej, seřízení přesahů, vložky a už mě víc nenapadá,..bude toho dost
Držte palce
Honza S.
|
12.6.08, 06:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama