|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Martin Sedláček
|
Páčka směrovek
Ahoj, mám dotaz. Pořád mě zlobí výkyvná páčka směrovek u mé škoda 120L typ M. Nechci je měnit za nějaké z vrakáče, protože věřím, že je to banalita, ale nemůžu jí přijít na kloub. Projevuje se to tak, že nemůžu občas zalomit krajní polohu, aby mi tam páčka držela. Pak ji musím prostě držet, což mě dost otravuje. Setkali jste se s tím už někdo? Díky za rady. Můj názor je, že je lepší přece jenom poslechnout vašich rad a povolovat nebo utahovat něco najistotu, než to celý rezes... Předem díky
|
2.6.08, 09:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Nejjednodušší budeš mít vymněnit celý lucasy. Já je komplet rozebíral když mi praskl jazýček na zajištění přepínače dálky/potkávací (běžnej jev) a jako jde to rozebrat a spravit ale není to až tak jednoduchá práce...v podstatě ovládání blinkrů zajišťuje taková kulička, která se pohybuje po obloukovité dráze a zapadává do drážek. Aby to šlo složit zpátky, musela se zafixovat vazelínou a byla to trochu akrobacie to cely slozit, tak nevim kolik mas zkusenosti se v tom vrtat, jinak sundas volant, vymenis kus za kus, prepojis svorkovnici a nazdar...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
2.6.08, 10:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
340-360 korun miloš
|
2.6.08, 10:50 |
|
|
ventYl
|
Re: Páčka směrovek
Martin Sedláček píše: Ahoj, mám dotaz. Pořád mě zlobí výkyvná páčka směrovek u mé škoda 120L typ M. Nechci je měnit za nějaké z vrakáče, protože věřím, že je to banalita, ale nemůžu jí přijít na kloub. Projevuje se to tak, že nemůžu občas zalomit krajní polohu, aby mi tam páčka držela. Pak ji musím prostě držet, což mě dost otravuje. Setkali jste se s tím už někdo? Díky za rady. Můj názor je, že je lepší přece jenom poslechnout vašich rad a povolovat nebo utahovat něco najistotu, než to celý rezes... :) Předem díky
Nerobi to iba v niektorej polohe? Je dost mozne, ze mas v lucase mierne poskodeny mechanizmus vypinania smeroviek a vdaka tomu ked smerovku zapnes, tak ju tento mechanizmus opat vypne. pripadne mozes mat zlomeny nejaky zub vo vnutri lucasu.
Ak to robi vzdy v rovnakej polohe volantu, ale nie celkom logickej, tak je pootoceny nahon vypinaca smeroviek (sprievodny jav je, ze na opacnu stranu to nevypina vobec, alebo treba volantom tocit jak blby skoro do plneho rejdu, aby sa to vyplo).
Ak to robi nahodne, tak je nieco v lucase zlomene.
Rozobrat sa lucasy daju, dokonca nie je ani moc komplikovane ich opravit a zlozit.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.6.08, 11:04 |
|
|
Šemik
|
Není jen špatně nasazený ten plast kolem volantu že páčkám brání dosáhnout koncové polohy?
Ty lucasy se dají snadno rozebrat i složit, ale jestli nemáš nadbytek trpělivosti tak si kup v mototechně nový, jak píše Miloš
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.6.08, 13:47 |
|
|
CROWACK
|
Šemik píše: jestli nemáš nadbytek trpělivosti tak si kup v mototechně nový, jak píše Miloš
Nevím jak ostatní ale já nemám s nově kupovanejma lucasama moc dobrý zkušenosti, rozsejpaj se do měsíce...spíš bych byl pro nějaký slušný z vrakecu.
|
2.6.08, 14:02 |
|
|
Šemik
|
Já mam s těmi novými lucasy dobré zkušenosti, oba v Rejpájdce mám nové CZE Krom toho že lukas stěračů měl jinak drátky, což není žádný problém, fungují na 100%
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.6.08, 14:03 |
|
|
Martin Sedláček
|
Děkuju
Tak jsem to rozebral, dal do vazelíny tu kuličku trochu to pročistil a taky trochu srovnal ty plasty a funguju. Děkuju moc za rady.
|
2.6.08, 15:06 |
|
|
CROWACK
|
šikula
|
2.6.08, 15:17 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Re: Děkuju
Martin Sedláček píše: Tak jsem to rozebral, dal do vazelíny tu kuličku trochu to pročistil a taky trochu srovnal ty plasty a funguju. Děkuju moc za rady.
A ja este obrousil ostre hrany toho bakelitu a ten plastovy zobacek co je o 180°C otocen oproti te kulicce jsem vymenil taky za kulicku a jde to krasne, zadne lamave zvuky
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
2.6.08, 15:29 |
|
|
ventYl
|
Re: Děkuju
Matthes píše: Martin Sedláček píše: Tak jsem to rozebral, dal do vazelíny tu kuličku trochu to pročistil a taky trochu srovnal ty plasty a funguju. Děkuju moc za rady. A ja este obrousil ostre hrany toho bakelitu a ten plastovy zobacek co je o 180°C otocen oproti te kulicce jsem vymenil taky za kulicku a jde to krasne, zadne lamave zvuky :)
lucasy 742 maju este oproti lucasom z favoritu 92 (asi zhodne so starym typom) prekrasny zvuk, tamto klepe puka a praska, jak sa toci volantom jedna radost... skoro ako keby si niekomu lamal vaz.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.6.08, 18:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|