Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 06:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Spotřeba 
Autor Zpráva

Příspěvek Spotřeba
Zdar škodovkáři,
Prosím vás o radu či o postřehy. Mám Feldu BMM přestavěnou už dlouho na LPG. Nalítáno má 210000km. Před měsícem rozvody a prostě ty věci, který se serou opotřebením... Teď se mi zdá, že to nějak víc žere toho plynu. Dřív sem na 45 l nádž (ne všude to nafouknou na max., ale tak průměrně)při ostřejší jízdě najel tak 410 km, když sem to jen tak lechtal tak i 480 km. Teď se mi poslední dobou stává, že najedu tak max 380 km. A to je teplo! Jezdim s tim denně 50 km do a z práce více méně jenom po dálnici(těch 120 km/h max.), vo vejkendu občas na chalupu, v létě někam k moři a v zimě někam na lyžovačku a nějaký ten městský provoz taky občas. Membrány LPG nedávno nové. Jede to dobře. Ale ta spotřeba. Zvlášť teď, když se všechno zdražuje. Benzínu se mi zdá to žere pořád stejně. Ještě se mi zdá, že při jízdě na LPG občas cítím trochu jeho spaliny v kabině. U benzínu ne. Nedávno sem měnil zadní díl výfuku - byl K.O. Měl jsem jeden z kombíka tak sem to uříz a nasadil to tam - normálně to tam jde, ale to by nemělo mít vliv na spotřebu, že jo? Střední taky nevypadal zrovna zánovně, ale ještě se zdá že je v poho. Taky mě napadlo, že je třeba v hajzlu lambáda a lítá mi tam pořád moc bohatá směs... Je možné, že to může být třeba toto? Když sem s tim byl na sondě do vejfuku, tak tam lítaly strašlivý čísla, ale tak když to jezdí tak to neřešim...A to mi řek i ten expert... Jo ještě jedna věc, nemůže na to mít vliv třeba nějakej ten škrtící šroubek na těch hadicích od LPG? Volnoběh se mi zdá, že je v poho - myslim, že má tak 800 ot/min. Ale určitě by šel dát tim štelovacím šroubkem u LPG ještě níž, ale nevím jestli je to pro motor dobré. Zdá se mi, že to pak moc lapá po dechu:-) Jinak ji mám moc rád Felinku - i do Istambulu mě dovezla, ale ten její hlad:-)

10.6.08, 22:23
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
jedna z příčin, vem si jarovou pěnu a opěnuj spoje hodně se ztrácí plyn pod multiventilem na nádrži, a pak nahlaš :?: odpory VN kabel., palce, čistota v rozdělovači, odtrhy na svíčkách, kolik voltů máš na aku při zaplých světlech a ventilátoru, že je spotřeba na benál dobrá není směrodatné :D miloš

11.6.08, 07:26

Příspěvek 
Pěnu zkusim a pak nahlásim. VN kabely před 2měsícema nový, rozdělovač čistej jak dětská prdelka. Na ostatní se ještě mrknu. Na svíčkách je podle výrobce 0,65 maj najeto cca 5000km. Jakej vliv by na to měla mít baterka???

11.6.08, 17:52

Příspěvek 
podle mě za spotřebu může to servo na hadici co škrtí přívod plynu ke směšovači. Bratranec měl formana stříkačku na LPG a spotřeba furt kolem 12litrů, měnili lambádu, v několika servisech to seřizovali, furt s tím bylo sraní a výsledek žádnej. Já forman karburátor na LPG, na hadici jen škrtící šroub a spotřeba 9litrů.
Dej motor do pořádku-tj: svíčky, kabely, těsnost sání a výfuku(až k lambdě), zkontrolovat fci lambdy popř vyměnit, membrány máš nový tak předpokládám že i filtr lpg.
Až si budeš jistej že to máš všecko ok, zajeď s tím to servisu kde dělají lpg, tam nejlíp ví jak to seřídit. Proč píšu že prvně všecko dát do pořádku? Když si to bude přisávat vzduch nebo lambda bude špatně ukazovat, řídící jednotka bude chybně nastavovat to servo na hadici a bude to jen žrát, a když něco špatně ukazuje, nedá se to nastavit!!!
Jinak znám felinu na plyn co při běžným ježdění spolkne 7-8litrů, tak asi opravdu máš problém!!

15.6.08, 00:24
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]