Autor |
Zpráva |
marfig
|
Smisene opravy Fabia
Zdravim,
od unora jsem si poridil klukovsky sen,... mozna blbost, ale splnil jsem sen... blbost protoze autum rozumim do miry, kde se lije benzin a kapalina do ostrikovacu...
nejak se mi na "klaunovi" nezda par veci
- po zapnuti zapalovani zustane svitit kontrolka posilovace, po startu zhasne (podle knizky by mela zhasnout po 2s od zapalovani)
- pri jizde po nerovnostech neco vepredu klepe, nekde jsem se docetl ze fabie maji problemy se stabilizatorem (??)
- pod plastem, ktery kryje motor, na snad bloku motoru je olejova skvrna od shora dolu, cca 15x20 cm
S tim servorizenim jsem se ptal v Auto Hora a byli strrasne neochotni, ze to je pul dne, musim se objednat, ze to neni jenom tak, zjistit proc sviti.. tak jsem se s nimi dale nebavil
Mohli by jste mi poradit, cim pripadne popsane veci muzou byt, pripadne servis v Brne (kvuli cene asi ne znackovy) kde by se ochotne na to podivali?
Predem moc diky
_________________ "Klaun" Skoda Fabia r.v. 09/2000, 1,4 MPi, 44 kW Brno/Havirov
|
17.6.08, 12:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Smisene opravy Fabia
marfig píše: - pri jizde po nerovnostech neco vepredu klepe, nekde jsem se docetl ze fabie maji problemy se stabilizatorem (??) - pod plastem, ktery kryje motor, na snad bloku motoru je olejova skvrna od shora dolu, cca 15x20 cm
Stabilizátor vyzkoušíš když budeš houpat stojícím autem do stran (případně někdo jiný a ty budeš zkoumat, kde to klepe).
Olejovou skvrnu očisti ať vidíš, z čeho to teče, může to být jen polité od výměny oleje.
PS: Jako kluk jsi snil o Fábii?
|
17.6.08, 12:28 |
|
|
gokralik
|
Re: Smisene opravy Fabia
fatal píše: Jako kluk jsi snil o Fábii?
Nebo o poruchách.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
17.6.08, 12:41 |
|
|
marfig
|
Ani o jednom ani o druhem... chytre odpovedi mam vzdycky rad...
PS: Snil jsme o aute, ktere neni uplne shnile a na ktere jsem schopny nasetrit
|
17.6.08, 12:43 |
|
|
Šemik
|
OT
No, a myslíš že fábie je ta pravá? Už jen těch věcí co na ní odchází...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.6.08, 13:08 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
marfig píše: PS: Snil jsme o aute, ktere neni uplne shnile a na ktere jsem schopny nasetrit
soucitim s tebou..
jinak to klepani je nejlepsi vlizt pod auto a zkouset a zkouset..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
17.6.08, 13:09 |
|
|
marfig
|
Dikec za odpovedi...
Šemik, gokralik.... presne kvuli tomuhle jsem se obaval na takovychto forech ptat...
Neptal jsem se, co si poridit, cim jezdite Vy, myslim, ze jsem polozil pomerne jasnou otazku a cekal na ni odpoved, radu.. ne reci, ze Fabie neni auto a pod.
|
17.6.08, 13:22 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
marfig píše: Dikec za odpovedi... Šemik, gokralik.... presne kvuli tomuhle jsem se obaval na takovychto forech ptat... Neptal jsem se, co si poridit, cim jezdite Vy, myslim, ze jsem polozil pomerne jasnou otazku a cekal na ni odpoved, radu.. ne reci, ze Fabie neni auto a pod.
No tak s motorem 1,4 MPi to je auto.
Ta mastna skvrna tam jen je nebo olej tece ven a nechava kapky na zemi?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
17.6.08, 13:24 |
|
|
marfig
|
Pod autem jsem zadnou louzi nezpozoroval, takze myslim ze tam "jen" je.. dam si na to tedka vetsi pozor.. jestli to nekape.. pripadne jestli neubyva oleje.. pokud to pujde nejak rozumne zmerit
|
17.6.08, 13:27 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No jesi to netece ven tak bych se na to vyprd. Ono motor je na to aby tahal a ne byl cistej To tak na vystavu na sraz nekam ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
17.6.08, 13:29 |
|
|
Nepér
|
Na firemní fábii i na našem nissanu svítí kontrolka posilovače, dokud neběží motor.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
|
|
fatal
rejpal
|
To na spotřebě oleje nepoznáš, to by ti muselo téct hodně. Hlavně to utři, pokud to bude téct, tak uvidíš odkud.
|
|
|
marfig
|
Oki dik - utru a dam vedet, co se s tim deje
Citace: Na firemní fábii i na našem nissanu svítí kontrolka posilovače, dokud neběží motor.
Servisni prirucka Citace: Kontrolní světlo svítí asi 2 s po zapnutí zapalování. Pokud se kontrolní světlo rozsvítí během jízdy nebo po 2 s po zapnutí zapalování nezhasne, je závada v elektronice servořízení. Vyžádejte si pomoc v odborném servisu.
Tak nevim...posilovac se mi zda ze pracuje ok, pokud to jsem schopny posoudit podle namahy pri toceni volantem..
|
17.6.08, 13:39 |
|
|
MATTESS
|
marfig: zkus to na skodahome, tohle je těžce protifabiacký forum
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
17.6.08, 13:40 |
|
|
CROWACK
|
marfig píše: Servisni prirucka Citace: Kontrolní světlo svítí asi 2 s po zapnutí zapalování. Pokud se kontrolní světlo rozsvítí během jízdy nebo po 2 s po zapnutí zapalování nezhasne, je závada v elektronice servořízení. Vyžádejte si pomoc v odborném servisu. Tak nevim...posilovac se mi zda ze pracuje ok, pokud to jsem schopny posoudit podle namahy pri toceni volantem..
Nechal bych si vyčíst paměť závad na dianostice, pokud tam nic nebude, neřešil bych, časem se závada projeví...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
17.6.08, 13:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|