Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to se servořízením je v poho vim o dvou fábiích kde se rozsvítí i za jízdy a v servisu na to řekli at to chcípne a znova nastartuje a je to zas ok jinak u toho stabilizátoru odchází spojovací tyčka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.6.08, 13:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Možná že ta příručka je starší verze...třeba od nějakého data výroby ta kontrolka zhasíná až po nastartování. Pokud se nerožíná při jízdě, tak bych to moc neřešil.
Já zas až tak moc proti Fábiím nemám, dokonce se mi líbí (prosím nekamenovat) a kufr u kombíka je jiné kafe než ten můj s LPG nádrží. Ale mé srdce je zapálené pro Favorita
A ten můj "vtip" si nevykládej nijak špatně. Prostě nebyla možnost to tam nenapsat.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
17.6.08, 14:58 |
|
|
Kristensen
|
Zajeď na diagnostiku, jsem to tady taky hledal na jedný fobii, kontrolka na servo blikala i za jízdy jak světla na disco a ještě do toho házela stroboskop kontrolka na airbag, výměna komplet jednotky na řízení to vyléčila.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
17.6.08, 16:38 |
|
|
Jarda S.
|
Kristensen píše: Zajeď na diagnostiku, jsem to tady taky hledal na jedný fobii, kontrolka na servo blikala i za jízdy jak světla na disco a ještě do toho házela stroboskop kontrolka na airbag, výměna komplet jednotky na řízení to vyléčila.
a cena tý jednotky ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.6.08, 17:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Smisene opravy Fabia
marfig píše: Zdravim, od unora jsem si poridil klukovsky sen,... mozna blbost, ale splnil jsem sen... blbost protoze autum rozumim do miry, kde se lije benzin a kapalina do ostrikovacu...
nejak se mi na "klaunovi" nezda par veci - po zapnuti zapalovani zustane svitit kontrolka posilovace, po startu zhasne (podle knizky by mela zhasnout po 2s od zapalovani) - pri jizde po nerovnostech neco vepredu klepe, nekde jsem se docetl ze fabie maji problemy se stabilizatorem (??) - pod plastem, ktery kryje motor, na snad bloku motoru je olejova skvrna od shora dolu, cca 15x20 cm
S tim servorizenim jsem se ptal v Auto Hora a byli strrasne neochotni, ze to je pul dne, musim se objednat, ze to neni jenom tak, zjistit proc sviti.. tak jsem se s nimi dale nebavil
Mohli by jste mi poradit, cim pripadne popsane veci muzou byt, pripadne servis v Brne (kvuli cene asi ne znackovy) kde by se ochotne na to podivali?
Predem moc diky
já ti k tomu řeknu toto, pokud tomu nerozumíš budeš odkázán na opraváře oni i ve značkovém servisu mohou mít i menší ceny než kde jinde tam jsou i nějaké normy práce, to ja každá rada drahá, nejsem z brna tak kde opravit ti neporadím,
nějaká kontrolka že ti zhasne po startu, tak but rád že ti zhasne a servo ti jinak pracuje, pokud bude KO je to desítka + práce, to vůbec neřeš,
co se týče stabilizárotu nejlevnější verze je výměna uložení, ty dvě gumy stojí do 500 kč, to zas nějaký umělec tam navrhl to uložení z plastu kvality zubního kartáčku, nahrazuje se gumovým, a pak se postupuje dál, táhla, horní uložení tlumiče,
a olejová skvrna bude gufero pod řemenicí KO, to se musí prostě podívat borec a vyzkoumat odkud je únik,
že je to pěkný skurvistroj to je zbytečné řešilt stejně do toho časem všichni vlezem a budem tu řešit problém za problémem, že nás z toho bude bolet hlava miloš
|
17.6.08, 17:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: Zajeď na diagnostiku, jsem to tady taky hledal na jedný fobii, kontrolka na servo blikala i za jízdy jak světla na disco a ještě do toho házela stroboskop kontrolka na airbag, výměna komplet jednotky na řízení to vyléčila.
já ani nevím co to je výměna jednotky řízení, řídící jednotka serva je v servu a vyměnit jde jen nádobka na olej kolem tří kil a servo 8000 - 10.000 a v poslední době se kazí tak že je jich nedostatek miloš
|
17.6.08, 18:03 |
|
|
Radic
|
no servo je myslim hydraulika i na fábce tak dokud neběží motor tak nemá co tlačit olej a tudíž jakoby nefakčí ne? servo bych se vyprd dokud točíš lehce...
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
17.6.08, 18:08 |
|
|
Jarda S.
|
Radic píše: no servo je myslim hydraulika i na fábce tak dokud neběží motor tak nemá co tlačit olej a tudíž jakoby nefakčí ne? servo bych se vyprd dokud točíš lehce...
servo je elektronický
|
17.6.08, 18:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: Radic píše: no servo je myslim hydraulika i na fábce tak dokud neběží motor tak nemá co tlačit olej a tudíž jakoby nefakčí ne? servo bych se vyprd dokud točíš lehce... servo je elektronický
vykoumej to přesně podle mě je elektrické, čerpadlo je poháněno elektromotorem a řízeno řídící jednotkou, k tomu patří ještě volantový spínač, že ti oproti klasické hydraulice tuhne podle rychlosti a na místě je max tlaku miloš
|
17.6.08, 20:27 |
|
|
Jarda S.
|
slovacek.milos píše: Sadra17 píše: Radic píše: no servo je myslim hydraulika i na fábce tak dokud neběží motor tak nemá co tlačit olej a tudíž jakoby nefakčí ne? servo bych se vyprd dokud točíš lehce... servo je elektronický vykoumej to přesně podle mě je elektrické, čerpadlo je poháněno elektromotorem a řízeno řídící jednotkou, k tomu patří ještě volantový spínač, že ti oproti klasické hydraulice tuhne podle rychlosti a na místě je max tlaku miloš
je elektrický
|
17.6.08, 20:30 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mě to jen tak napadlo jak jsme se balivi o ETZ že je tranzistorové a ne tyristorové, tak tk elektronika by ten servomotor asi neutáhla spíš ta elektrika a v plném záběru tam jede 61ampér miloš
|
17.6.08, 20:37 |
|
|
MATTESS
|
k těm kontrolkám - před startem mi svítí dobijení, EPC a kontrola el. motoru (takový znak motoru)
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
18.6.08, 05:34 |
|
|
marfig
|
Sakris.. ta kontrolka el. motoru mi nesviti, vubec, pred startem ani po... nemaji to jenom 16V nebo tak neco?
_________________ "Klaun" Skoda Fabia r.v. 09/2000, 1,4 MPi, 44 kW Brno/Havirov
|
18.6.08, 07:18 |
|
|
fatal
rejpal
|
Po startu svítit nemá, ale když svítí, nemusí to ještě nic znamenat, u jedné fabky to bylo asi 10x v servisu, pokaždé na nic nepřišli a stejně se občas kontrolka rozsvítila, stačilo vypnout motor, nastartovat a byl zas klid. Pokud vím, mají tu kontrolku všechny fábky, nejen 16V.
|
18.6.08, 07:24 |
|
|
MATTESS
|
tu kontrolku jsem měl i na ZXu. Po nastartování zhasla, pak to začlo zlobit, pokud po nastartování neměl motor zátěž (stál na volnoběh, jelo se bez plynu z kopce), rozsvítila se.
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
18.6.08, 07:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|