|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
brus
|
elektrika problem
nejdriv mi prestal fungovat central, den na to jsem sedl do auta otocil klicem a nerozsvitila se zadna kontrolka, ani od rucni brzdy, nastartovat slo normalne, ale neukazoval otackomer ani palivomer, pridal jsem plyn, budiky naskocily, rozsvitila se kontrolka dobijeni a rucni brzdy... auto jede normalne, jen nefunguje central, ovladani zrcatek a sviti dobijeni. kdyz vypnu motor a chci znovu nastartovat tak opet nic nenabehne, popridani plynu to naskoci(sviti dobijeni).... kde hledat problem?
|
20.2.06, 18:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Brus
|
je to felicia 1.3mpi r.v.98
|
20.2.06, 18:45 |
|
|
vopaje
|
Tak to je pěkné.Začal bych tím co mají tyto věci společné a to je ukostření na sloupku volantu /pod plastem konektorová kostřící klema-kontrola -rez,oxidace,volný spoj/ , a dál bych zkontroloval konektorový blok na přístrojovce . Pro klid bych zkontroloval raději všechny kostřící body,/pravá strana blok motoru,hlava válců,levá strana motoru,převodovka,/ Dej vědět jak jsi pochodil. čus
|
20.2.06, 19:25 |
|
|
Brus
|
zkontroloval jsem vsechny konektory v pojistkovce i za budikama, z ukostreni zatim pouze v motorovem prostoru, pak uz byla tma... a zadna zmena
|
21.2.06, 18:49 |
|
|
vopaje
|
Začnem popořádku.Centrál-ukostřen na sloupku pod volantem a napájen z poj.č16.
Přístrojovka -ukostřena opět pod volantem a napájen poj.č.19.
Pojistky pravděpodobně v pořádku,takže může být tato společ. kostra.
Dále většina přívodu jde v pojistkovnici přez konektorovou spojku ,,BE,, /sedmá z leva -8konektor/ .Může být nedotlačená,oxidace.
Ještě dotaz.to dobíjení svítí i při jízdě,zda jdou hodiny,klaxon,a ostatní budíky.??
zatím čus
|
21.2.06, 19:41 |
|
|
Brus
|
dnes jsem byl cely den v praci, takze jsem nestihal, zitra.
hodiny jdou porad, klakson nevim. dokud po startu nepridam plyn tak neukazuje otackomer ani teplota a benzin, kdyz pridam, budiky nabehnou rozsviti se dobijeni a pak uz sviti porad... ovsem podle toho, ze to stale bez problemu startuje i kdyz jezdim, svitim atd, tak si myslim, ze to dobiji
|
22.2.06, 22:17 |
|
|
vopaje
|
No na to bych zase tak nesázel.Pro jistotu dobíjení proměřit,je to otázka minuty.
Pokud jdou stále hodiny,odpadá že je špatné ukostření přístrojů /je stejné/, ale stále zůstává plusový přívod do budíků od pojistek./to znamená-kontrola konektor.spojek na pojistkovnici BE,popřípadě na palubovce/
Ale zaráží mě- po přidání že vše funguje, až na kontrol.dobíjení.To bych zase hledal v závadu v alternátoru,nebo v kabeláži od něj.
Brusi, tuto závadu jsem ještě neřešil,proto se ti snažím najít cestu podle toho co píšeš a podle schéma.Určitě tu mrchu závadu najdeme.
Začni ale tím alternát.Kontrola dobíjení,svorky,kabeláž.Zatím čus
|
22.2.06, 23:11 |
|
|
Brus
|
myslim, ze to dobiji... nastartuju pustim svetla a pak kdyz pridam plyn tak je jasne videt ze se zvysi intenzita svitu a v tu chvili naskoci ty budiky.
jdu zkontrolovat ten BE
|
23.2.06, 12:49 |
|
|
Brus
|
tak vsechny konektory v pojistkovce vypadaji ok... jako nove. ukostreni pod volantem taky, vzdycky jsem to zkontroloval vizualne + zkusil trochu zahybat, na alternatoru problem nevim jak zjistit, draty a konektory vypadaji ok. vsiml jsem si, ze to netroubi
|
23.2.06, 13:23 |
|
|
Brus
|
vse mereno na svorkach akumulatoru... v klidu 12.5V (je temer nova), po startu 11.9V, po pridani plynu (nabehnuti budiku atd...) 14.1V
|
23.2.06, 13:36 |
|
|
Brus
|
moc se omlouvam Vopaje.... jsem koko* nejvetsi a pote co mi prestal fungovat central (dosud nevyreseno) jsem prehodil pojistku c19 do c18... a posleze rozebral pul auta :-/
|
23.2.06, 13:52 |
|
|
vopaje
|
To nic,to se stává.No hlavně že je jedna závada odstraněna.
Takže,vše už funguje jak má, až na centrál.Takže-pojistka v pořádku,kostra pro ŘJ taktéž./To jsi už kontroloval./
Začal bych u zámků předních dveří,tam jsou spínací kontakty pro ovládání.Popíšu jedny dveře, druhé jsou totožné.
Na bílém drátu stálá kostra,/změřit proti plusu-musí být napětí- pořád/,další dva dráty /žlutý a černý/ jsou ovládací pro zamknutí a odemčení.Opět proti plusu změřit napětí-to znamená -odemknout ,na jednom drátě napětí,na druhém ne, a naopak.Tímto zjistíš funkčnost ovládání pro ŘJ.Pokud bude ovládání v pořádku,zkontrolovat kabeláž,až k ŘJ /nad volantem/.
/přerušený drát,spoje,oxidace a pod./Pokud i toto v pořádku,zbývá už jen řídící jednotka.
Tuto kontrolu- jak jsem popsal- můžeš udělat i přímo na ŘJ./stejné barevné značení vodičů/.Záleží na tobě,zda rozebírat dveře,nebo palubovku.Dej vědět jak jsi dopadl. čus
|
23.2.06, 19:55 |
|
|
Brus
|
je tam i schéma, takže: žluty-LEVÉ, černý-PRAVÉ, bílošedý-DZ, zelenošedý-DO, 2*hnědý-kostra(asi), červený- U(se spodním indexem b), hnědy-MZ, modrý MO. jediné co jsem naměřil je: červený proti 2*hnědý 5.5V, červený proti kostře v autě 5.5V, jinak nikde nic ani když jsem oboje dveře odemykal, zamykal. měřil jsem to když jsem měl konektor odpojený. nemělo by tam být 12V místo 5.5V??
|
24.2.06, 13:27 |
|
|
michalkatka
|
Brus píše: je tam i schéma, takže: žluty-LEVÉ, černý-PRAVÉ, bílošedý-DZ, zelenošedý-DO, 2*hnědý-kostra(asi), červený- U(se spodním indexem b), hnědy-MZ, modrý MO. jediné co jsem naměřil je: červený proti 2*hnědý 5.5V, červený proti kostře v autě 5.5V, jinak nikde nic ani když jsem oboje dveře odemykal, zamykal. měřil jsem to když jsem měl konektor odpojený. nemělo by tam být 12V místo 5.5V??
píšem ti na mail-a...
|
24.2.06, 14:06 |
|
|
vopaje
|
Máš odpověd v tom druhém tématu. čus
|
24.2.06, 20:42 |
|
|