Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 06:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Výměna oleje Favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek Výměna oleje Favorit
Zdravim,chci si vymenit olej,ale jsem uplny amater,tak bych to chtel zkusit sam.Autum rozumim jak koza nakladaku,ale je ostuda,ze si neumim vymenit olej sam.Mohl by mi nekdo napsat presny postup,nebo www stranku,kde to je?
Jo a chci tam nalit olej Mogul Gx Pro 15w-40,mam ho 4 litry,bude to stacit?A jeste Mogul Extreme 15w-40 1litr,udela to nejakou paseku,kdybych je nahodou smychal,ikdyz ted tam mam megamix:)

23.6.08, 21:25
Pspvek Reklama

Příspěvek 
ehm nechápu co na výměně oleje chceš popisovat to je jako kdybych chtěl popisovat jak se tam leje benzín. Olej je dobré vyměnovat když je teplý odšroubuješ výpušťák máš samozřejmě nachystanou nádobu nechceš tam vycintat olej vyšroubuješ oil filtr tot vše no a montáž namontuješ zpátky šroub dáš nový oil filtr jeho těsnění můžeš trochu potřít olejem dotáhneš a naleješ nový olej doufám že víš kudy. No a někdo pak otočí motorem nasucho někdo ještě předtím naleje trochu oleje do filtru dle mě je to jedno prostě naleju olej zavřu to počkám a nakopnu to a hotovo. Jo a starý olej a filtr zlikviduj dle svého svědomí mělo by se to odevzdat do sběrného dvora jako nebezpečný odpad

23.6.08, 22:25
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Kaliban123 píše:
... a naleješ nový olej doufám že víš kudy ...

:lol: kornoutek do diry po merce a jedem :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

23.6.08, 22:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jestli o autech nevíš vůbec nic pak ti samotný popis bude celkem na houby. Doporučuju ti stáhnout si knížku "Jak na to" http://www.skodafavorit.cz/soubory/favorit_JakNaTo.pdf a všechno si v klidu pročíst a prostudovat :wink: Jinak Mogul GX Pro dávám taky... 4 litry ti stačit budou. A to míchání... dělat by se to nemělo ale když je to stejná viskozita tak to zase tolik ničemu nevadí.

23.6.08, 22:41

Příspěvek 
Dekuju to me staci.

23.6.08, 23:06

Příspěvek 
Mogul GX PRO teď přejmenovali na Mogul Extreme 15w-40. Úplně stejný olej, stejný specifikace, jen název jiný.

24.6.08, 05:48

Příspěvek 
Neex píše:
Jestli o autech nevíš vůbec nic pak ti samotný popis bude celkem na houby. Doporučuju ti stáhnout si knížku "Jak na to" http://www.skodafavorit.cz/soubory/favorit_JakNaTo.pdf a všechno si v klidu pročíst a prostudovat :wink: Jinak Mogul GX Pro dávám taky... 4 litry ti stačit budou. A to míchání... dělat by se to nemělo ale když je to stejná viskozita tak to zase tolik ničemu nevadí.

Myslíš že budou 4 litry stačit? :lol: Já blbec měl jednou v motoru kolem 6 litrů jsme to vypouštěli kamoš nachystanej lavorek přesně na ty 4 litry a prý pohoda oddělá šroub a čeká a najednou řve prostitutka kde je ten šroub podej mi něco kam to chytit no ohromná prdel v tu chvíli :lol:

24.6.08, 08:17
Profil ICQ

Příspěvek Re: Výměna oleje Favorit
Woliis píše:
Zdravim,chci si vymenit olej,ale jsem uplny amater,tak bych to chtel zkusit sam.Autum rozumim jak koza nakladaku,ale je ostuda,ze si neumim vymenit olej sam.Mohl by mi nekdo napsat presny postup,nebo www stranku,kde to je?
Jo a chci tam nalit olej Mogul Gx Pro 15w-40,mam ho 4 litry,bude to stacit?A jeste Mogul Extreme 15w-40 1litr,udela to nejakou paseku,kdybych je nahodou smychal,ikdyz ted tam mam megamix:)

Takze:
1. zahrat motor, chvilku se projed
2. zalez pod auto, najdi vypustni sroub a povol ho, na miste pod nim si dej vetsi nadobku (ne plast at se ti neroztece)
3. pockej az ti vsechno vykape - klidne se k autu vrat za pul hodiny
4. odmontuj olejovy filtr, pujde to z tezka nejlip je koupit si na to takovy forrichtung, lze i pouzit stary pasek, 1,5 ot obmotat a pouzit treni a trochu silu ale tak aby se vyuzila na otazeni ne abys to ohybal
5. vem novy olejovy filtr, na okrajich ma takovou gumicku, namoc si prst do vyjeteho oleje a namaz s tim tu gumu
5. zasroubuj ho na misto stareho, dobre utahni - staci silou ruky
7. zadelej vypustni sroub, nalej do motoru novy olej tak abys ho mel do pulky mezi min a max na odmerce
8. trochu to projed, neco ti natahne filtr
9. opet zkontroluj olej a dolej zase do pulky mezi merky
10. hotovo

PS pokud ty moguly maji i SAE ktere odpovidaji minimu pozadovanemu pro Tve auto nebo jsou lepsi (i ruzne od sebe) muzes to smichat

24.6.08, 08:38

Příspěvek 
Ten nový filtr je dobré nejdříve naplnit olejem.

A starý filtr jde dobře povolit za pomoci úzkého dlouhého šroubováku a kladiva :wink:

24.6.08, 08:44

Příspěvek 
Když mi nejde povolit filtr, tak na to beru malej hasák, tím to jde parádně.

24.6.08, 08:55

Příspěvek 
Kaliban123 píše:
Myslíš že budou 4 litry stačit? :lol:

No v manuálu píšou něco o tom že množství oleje mezi rysky na měrce jsou 4 litry takže když se tím chce člověk řídít tak mu většinou ty 4 litry stačí. :D Mě třeba stačí :wink: :D

24.6.08, 10:56

Příspěvek 
FerdikF píše:
Mogul GX PRO teď přejmenovali na Mogul Extreme 15w-40. Úplně stejný olej, stejný specifikace, jen název jiný.

Nevím ale v katalogu mají ty oleje zvlášť... http://obchod1.paramo.cz/Verejnost/KatalogVyrobku.aspx

24.6.08, 11:01

Příspěvek 
Děkuji vsem,prave jsem to uspesne zvladl,4 litry stacily,jeste mi tak 2dcl zbyly.Ted se pustim do vymeny svicek,mrknu na rozdelovac,ve vycku to bylo kapanek zrezly.

24.6.08, 11:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
Woliis píše:
Děkuji vsem,prave jsem to uspesne zvladl,4 litry stacily,jeste mi tak 2dcl zbyly.Ted se pustim do vymeny svicek,mrknu na rozdelovac,ve vycku to bylo kapanek zrezly.

hlavně ten klíš drž pořád v ose svíčky jinak polámeš izolátory a budeš cukat miloš

24.6.08, 11:10

Příspěvek 
Neex píše:
FerdikF píše:

Nevím ale v katalogu mají ty oleje zvlášť... http://obchod1.paramo.cz/Verejnost/KatalogVyrobku.aspx

Brácha teď před víkendem kupoval 5l a litrovku mu prodali GX-PRO, 4l kanystr už Extreme. Ženská říkala, že se to přejmenovalo. Bylo to přímo v paramácký prodejně u Hypernovy v Pardubkách.

24.6.08, 11:10
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další