Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 18:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Autobazar - rady čemu se vyvarovat 
Autor Zpráva

Příspěvek Autobazar - rady čemu se vyvarovat
Brý den všem.

Mám dotaz. Chci si koupit auto a to Felícii. Nejradši bych byl kdyby to byl kombik, ale sedanem taky nepohrdnu. Tažné je +. Mám na to 50.000,- takže bych nerad prohloupil. Poněvač si ho chci koupit z autobazaru, tak bych přivítal vaše názory na autobazary. Bydlím v Ostravě.
Dále bych uvítal čemu se mám vyvarovat na samotném autě. Už vím, že felície ráda rezaví na pátých dveřích a že by to nemělo mít najeto více než 100.000 km. Jsem v tomto začátečník, tak prosím o vaše reakce. Děkuji.

27.6.08, 14:30
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Autobazar raději ne. Podívej se po nějakém soukromém inzerátu.

27.6.08, 14:33

Příspěvek 
Proč?

27.6.08, 14:41
Profil ICQ

Příspěvek 
No pokud uvidíš felícii sedan tak tu ber bude to rarita :D ne chápu co jsi chtěl napsat. Autobazar bych taky vynechal tam ti zbytečně prodají drahou vyježděnou mrchu u inzerátu se možná dost najezdíš nachodíš ale koupíš mnohem líp. A rady co na autě no asi ta koroze 5 dveře, lemy blatníků, podběhy

27.6.08, 14:43
Profil ICQ

Příspěvek 
Najdi si o bazarech různé diskuze, většina autobazarů je nesolidních (AAA zejména), jako leštěnku po důchodci tam prodávají 3x bouraný vrak dotažený z NSR.

U soukromníka sice taky nemáš 100% jistotu, ale je to přecijenom jistější řekl bych :)

27.6.08, 14:44

Příspěvek 
Dobře, ale taky si myslím, že se to od soukromníka blbě shání.

27.6.08, 14:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo, to už si musíš rozhodnout sám čemu dáš přednost - rychlosti koupě nebo jistotě při koupi :)

27.6.08, 14:52

Příspěvek 
Ideálka by byla obojí.

27.6.08, 14:54
Profil ICQ

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek 
Taky se přikláním hledat v inzerátech. Kámoš teď sehnal na inzerát feldu a je to vynikající koupě. Před tím prolezl aj pár bazarů, ale všude se mu to nezdálo (ohořelý motor, zamaskovaná koroze, atd...). Navíc v bazaru bývá zbytečně předražená. Prolez si inzeráty a v klídku si vyber, budeš pak spojený ;-)

27.6.08, 15:56

Příspěvek 
projdi si inzerci tady,2 tam jsou

28.6.08, 11:41
Hluchoň

Příspěvek 
inzerce je hodně v annonci, můžeš si ji koupit v každý trafice vytištěnou - potom chtěj auto annonci, mají zvlášť auta, domy... atd, jednou jsem to polpletl a přinesl si nákladní auta :) , vychází to několikrát do týdne, v trafice budou vědět, nebo www.annonce.cz

pak můžeš hledat na www.vyzkouseno.cz

jinak autobazar neznamená nutně nic špatného. Může tam být podvodník, jasný, ale ten může prodávat auto i na inzerát. Obě ty možnosti jsou rizikové stejně. Mě třeba štve, že inzerát něco nabízí, zavolám, domluvím se a jedu tam. Auto se mi nelíbí, a nemůžu se tam podvíat na další, ten člvoěk má jen jedno. Musím někam přejet. Bazar jich má více. A může mít dobré auto, tak jako soukromá osoba vrak.

Dal bych si bacha zejména na papíry, co bude potřeba podepsat, aby tam nebyla nějaká levota.

Jinak klasická prohlídka auta je nutná vždy, včetně testovací jízdy. A musí to prohlížet někdo, kdo tomu rozumí a komu můžeš věřit, u mě třeba táta.

A základem je podle mýho názoru tvrzení, že zadarmo nebo pod cenou mě nikdo nic nedá, jen když to s tím autem bude nějak jinak. Takže vyleštěná Felicie L&K 1.6 za 30 tisíc prostě nebrat, to smrdí.

28.6.08, 12:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Pokud autobazar tak doporucuji vyber nejakeho mensiho, ktery je zavisly na sve povesti a prodej par spatnych aut ho muze zrujnovat, takove si vetsinou nedovoli prodavat nejake smecko. Mam osobni zkusenost AAA- znamy jim prodaval auto a natahli ho jak to slo.
Dalsi vec, doporucoval bych (kdyz autum moc nerozumis) zajet tam, prohlednout si ho a pokud se ti bude libit, zamluv ho, priste prijed s nejakym mechanikem nebo znamym co tomu rozumi, at si to prohlidne, projede, odhadne...
Trochu bych polemizoval u tazneho zarizeni - z meho pohledu, pokud bych kupoval ojete auto od ciziho cloveka je to spis minus, hodne lidi si na vozikach prepravovali stavebni material, pokud na tom clovek odtahnul celej barak no tak to auto bude dost vyseptany... TZ neni tak draha investice. Samozrejme, muzes mit stesti na dobrej kousek ze sem tam vozil treba kola, ale tezko rict.
Hlavne zkontrolovat jestli neni kradeny a pod, sice u techto aut to uz tak nehrozi, ale stejne... :P

28.6.08, 18:42

Příspěvek 
Na TZ zařízeních bývá nejúděsnější provedení připojení drátů k původní elektroinstalaci auta :?

28.6.08, 19:08
Hluchoň

Příspěvek 
jen malá poznámka k výkupu AAA : pokud jim někdo prodá auto za cenu, s kterou nesouhlasí, tak to není podle mě normální postup

28.6.08, 19:56
Profil ICQ

Příspěvek 
Tam slo o to ze se ptali jestli ma jeho auto nejake vybaveni ktere vubec neexistuje - pry ma vas vuz RWT? Chudak vubec nevedel na co se ho ptali... Proste cil - snizit cenu vykupu na minimum.

28.6.08, 20:01
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další