Autor |
Zpráva |
gross1
|
Pulzující palubovka
Prosím potřebuji poradit.Namontoval jsem nový alternátor.Dobíjení nesvítí,ale při rychlosti nad 80 km/h začnou pulzovat žárovky na palubovce a displej rádia.kdo mi poradí kde je zrada?Že by kostra
|
11.10.06, 11:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
rasa
|
Re: Pulzující palubovka
gross1 píše: Prosím potřebuji poradit.Namontoval jsem nový alternátor.Dobíjení nesvítí,ale při rychlosti nad 80 km/h začnou pulzovat žárovky na palubovce a displej rádia.kdo mi poradí kde je zrada?Že by kostra
Změř si palubní napětí při zvýšených otáčkách ... zkontroluj napnutí řemenu ...
_________________ Škoda Favorit 135 BMM 40kW LPG
Škoda Octavia I 1.6i 75kW LPG
S Pozdravem
Rasa
|
11.10.06, 11:22 |
|
|
Bukaj
|
...nebo by to mohly být uhlíky - když jsou moc sjeté, tak je při vyšších otáčkách nestačí ta pružina dostatečně přitlačit ke komutátoru...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
11.10.06, 14:07 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
no ja mam podbny problem se svetly.
Kdyz jedu v noci se zapnutymi dalkovymi svetly, tak mi pri poklesu otacek trosku pohasnou (to je mi jasne -taha to z baterky...) ale kdyz podradim - otacky se zvednou a svetla sviti porad stejne...
Nekdy se to stane i pri jizde konstantni rychlosti - jedu si s dalkovyma 90km/h asi tak 2500ot/min a svetla mi najednou pohasnou - pritom jedu porad stejne rychle, neradim... proste jen tak.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
11.10.06, 15:27 |
|
|
Šemik
|
Lukas píše: no ja mam podbny problem se svetly. Kdyz jedu v noci se zapnutymi dalkovymi svetly, tak mi pri poklesu otacek trosku pohasnou (to je mi jasne -taha to z baterky...) ale kdyz podradim - otacky se zvednou a svetla sviti porad stejne... Nekdy se to stane i pri jizde konstantni rychlosti - jedu si s dalkovyma 90km/h asi tak 2500ot/min a svetla mi najednou pohasnou - pritom jedu porad stejne rychle, neradim... proste jen tak.
Mě to dělá taky, ale moc to neřešim, neboť dokud to dokáže vždy za všech okolností nastartovat, tak to dobíjí dostatečně a netřeba do toho honem zasahovat... Možná, až pomine období kdy nemam absolutně vůbec na nic čas tak se na to juknu
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
11.10.06, 16:45 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nám dělá fábie to samý a v autorizovaným servise nám bylo řečeno že je to klimatizace
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
11.10.06, 16:46 |
|
|
Bukaj
|
Bukaj píše: ...nebo by to mohly být uhlíky - když jsou moc sjeté, tak je při vyšších otáčkách nestačí ta pružina dostatečně přitlačit ke komutátoru...
Jo, ještě mne něco napadlo - teď nedávno jsem toto řešil u kamarádového Malucha a byl to regulátor napětí...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
11.10.06, 17:08 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
Šemik píše: Mě to dělá taky, ale moc to neřešim, neboť dokud to dokáže vždy za všech okolností nastartovat, tak to dobíjí dostatečně a netřeba do toho honem zasahovat... Možná, až pomine období kdy nemam absolutně vůbec na nic čas tak se na to juknu
ja s tim taky nic nedelam (hlavne teda proto, ze o elektrice vim jen ze kope). Jen sem to tu napsal pro lepsi svedomi kdyby si mi napsal vymen tamto a bude to OK, tak to vymenim. takhle se smirim s tim, ze v tom nejsem sam.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
11.10.06, 18:32 |
|
|
Drak
|
gross1 píše: Prosím potřebuji poradit.Namontoval jsem nový alternátor.Dobíjení nesvítí,ale při rychlosti nad 80 km/h začnou pulzovat žárovky na palubovce a displej rádia.kdo mi poradí kde je zrada?Že by kostra
Na 99% regulátor.
|
11.10.06, 20:01 |
|
|
rasa
|
Lukas píše: no ja mam podbny problem se svetly. Kdyz jedu v noci se zapnutymi dalkovymi svetly, tak mi pri poklesu otacek trosku pohasnou (to je mi jasne -taha to z baterky...) ale kdyz podradim - otacky se zvednou a svetla sviti porad stejne... Nekdy se to stane i pri jizde konstantni rychlosti - jedu si s dalkovyma 90km/h asi tak 2500ot/min a svetla mi najednou pohasnou - pritom jedu porad stejne rychle, neradim... proste jen tak.
jj to bude regulátor na altíku ...
v tvým případě to bude nejspíš mimo alternátor (je to taková kisnička u motoru s hliníkovým krytem) většinou to
stačí vyčistit a seřídit podle dobíjecího napětí
_________________ Škoda Favorit 135 BMM 40kW LPG
Škoda Octavia I 1.6i 75kW LPG
S Pozdravem
Rasa
|
12.10.06, 14:27 |
|
|
petr petr
|
Tak za prvé co máš za auto???? Jestli favorita nebo felicii,tak pořádně vyčisti ukostření motoru popřípadě dej nový zemnící pás. Potom vyčisti a zkontroluj kábel z alternátoru na baterii hlavně vše vyčisti a podívej se na kabelové očka jestli nejsou zaoxidovaná ke kabelu jinak ustřihnout a dát nové a doporučuji zalít cínem a pokud je altík stoprocentní tak bys měl mít po problému.
|
13.10.06, 23:09 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Mně tohle přesně dělá taky, ještě ale s tím rozdílem, že na volnoběh ty světla jakoby lehce problikávaji. Jakmile zvýším otáčky, svítí silněji a pořád stejně. Myslíte, že mám čekat nějaký problémy? Zatím jsem si řikal, že když to svítí, je to jedno, v noci prostě z kopce nevyřazuju, aby to utáhlo dálkový... Ale zase zima před náma, to se bude dobíjení sakra hodit...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
14.10.06, 21:47 |
|
|
Šemik
|
hans píše: Lukas píše: no ja mam podbny problem se svetly. Kdyz jedu v noci se zapnutymi dalkovymi svetly, tak mi pri poklesu otacek trosku pohasnou (to je mi jasne -taha to z baterky...) ale kdyz podradim - otacky se zvednou a svetla sviti porad stejne... Nekdy se to stane i pri jizde konstantni rychlosti - jedu si s dalkovyma 90km/h asi tak 2500ot/min a svetla mi najednou pohasnou - pritom jedu porad stejne rychle, neradim... proste jen tak. Mně tohle přesně dělá taky, ještě ale s tím rozdílem, že na volnoběh ty světla jakoby lehce problikávaji. Jakmile zvýším otáčky, svítí silněji a pořád stejně. Myslíte, že mám čekat nějaký problémy? Zatím jsem si řikal, že když to svítí, je to jedno, v noci prostě z kopce nevyřazuju, aby to utáhlo dálkový... Ale zase zima před náma, to se bude dobíjení sakra hodit...
Ne, to je normálka. Máme ty 55A altíky, ty v nízkejch otáčkách hůře nabíjí než ty slabší. To "blikání" těch světel je tím jak to chvílí dobíjí, chvílí nedobíjí, dobíjí, nedobíjí a furt dokola. Je to způsobeno rozdílem mezi nabíjecím a vybíjecím napětím v síti. V okamžiku, kdy altík dává dostatek elektriky je napětí v síti vyšší než v okamžiku kdy altík nedodává dost elektriky a všechno živí akumulátor. Vůbec bych si tím nelámal hlavu hansi....
|
15.10.06, 08:49 |
|
|
Šemik
|
Tak jsem vyměnil ten regler napětí a zlepšilo se to. Svítí to jak by mělo, už ty světla nepohasínaj při konstantních otáčkách. V tom starym regulátoru byly odešlý 2 tranzistory z celkem 3 co tam dohromady jsou (ten velký výkonový a jeden malý - KF 517).
|
21.10.06, 13:12 |
|
|
Shitman
|
Ja taky
Mam stejny problem.Kdyz nastartuju a zapnu svetla, zacne pulzovat palubovka, predni i zadni svetla vcetne osvetleni SPZ.Co s tim?...
|
5.3.07, 08:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|