Rapid 136 LPG netahne od určitejch otáček
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
URU píše: tak novinka... zatahl jsem za tu hadičku co jde od karbu k podtlakový regulaci, a šla stáhnout až moc lehce... mohlo to být způsobený právě tim? teda že by to netěsnilo a přisávalo trochu vzduchu...
jo to jsi zatáhl volnoběh raděj zjisti co to je škrtící ventil tam bude prob=lém miloš
|
13.4.08, 20:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Majlanky
Junior TW team
|
slovacek.milos píše: Vít Široký píše: miloš doporučuje pokud mě pamět neklame 0,5 neklame a pokud jsou starší a měříš to lístkovíma měrkama tak 0.45, origo nové silver jsou 0.55, ale odrh pro oživení paměti má vliv na cukání při akceleraci, no problém bych viděl s dodávkou paliva, škrtící ventil, dej asi 3000 otáček a drž pořád ve stejné poloze, škrtící ventil přitahuj až bude motor chcípat a povol o jednu otáčku, pak jezdi a povoluj po l0 minutách max 2.5 otáčky, takže ještě 1.5 můžeš postupně přidávat až z toho budeš mít raketu miloš
Takze pokud mi auto obcas cuka pri akceleraci tak by to mohlo byt velkym odtrhem???
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
13.4.08, 20:54 |
|
|
URU
|
slovacek.milos píše: URU píše: tak novinka... zatahl jsem za tu hadičku co jde od karbu k podtlakový regulaci, a šla stáhnout až moc lehce... mohlo to být způsobený právě tim? teda že by to netěsnilo a přisávalo trochu vzduchu... jo to jsi zatáhl volnoběh raděj zjisti co to je škrtící ventil tam bude prob=lém miloš
já jsem to možná blbě napsal... podtlaková regulace předstihu...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
14.4.08, 11:26 |
|
|
spartra
|
jinak trubička k karbu, spousta zkoušení a doladování, na každej motor dost individální
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
15.4.08, 21:48 |
|
|
NOVON
|
Chlapi taky řeším problém s výkonem na lpg.Je to sice AUDI 80,ale karbec a obyčejný podtlakový systém LOVTEC.Motor je nějaký 'tupý' od nízkých otáček do 4000 tis..Už jsem nejméně 100 krát otevřel kapotu a pootáčel škrťákem,ale nic moc změna:-(..Prostě pomalu se to rozjíždí..Na benzín do půlky plynu o.k.,jak dám více-plný plyn,tak se to přidusí pak škubne a začne tahat..Prosím,v čem může být háček?
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
3.8.08, 20:05 |
|
|
michalkatka
|
NOVON píše: Chlapi taky řeším problém s výkonem na lpg.Je to sice AUDI 80,ale karbec a obyčejný podtlakový systém LOVTEC.Motor je nějaký 'tupý' od nízkých otáček do 4000 tis..Už jsem nejméně 100 krát otevřel kapotu a pootáčel škrťákem,ale nic moc změna:-(..Prostě pomalu se to rozjíždí..Na benzín do půlky plynu o.k.,jak dám více-plný plyn,tak se to přidusí pak škubne a začne tahat..Prosím,v čem může být háček?
inak ide ti druhá komora, nieje klapka nejako priddretá, alebo ja neviem aký to je karbec...
aký je to motor, Lovtec je 100kW, viac z neho nevyžmýchaš....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
3.8.08, 20:13 |
|
|
NOVON
|
michalkatka píše: NOVON píše: Chlapi taky řeším problém s výkonem na lpg.Je to sice AUDI 80,ale karbec a obyčejný podtlakový systém LOVTEC.Motor je nějaký 'tupý' od nízkých otáček do 4000 tis..Už jsem nejméně 100 krát otevřel kapotu a pootáčel škrťákem,ale nic moc změna:-(..Prostě pomalu se to rozjíždí..Na benzín do půlky plynu o.k.,jak dám více-plný plyn,tak se to přidusí pak škubne a začne tahat..Prosím,v čem může být háček? inak ide ti druhá komora, nieje klapka nejako priddretá, alebo ja neviem aký to je karbec... aký je to motor, Lovtec je 100kW, viac z neho nevyžmýchaš....
No je to motor 1.8 66kW a reduktor je 100kW,tak že by měl stacit.Karburátor KEIHIN 1 ,ale to ti asi moc nepoví..
Myslíš přidřená klapka?No plynový pedál jde od 3/4 trochu ztuha..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
3.8.08, 23:20 |
|
|
michalkatka
|
NOVON píše: No je to motor 1.8 66kW a reduktor je 100kW,tak že by měl stacit.Karburátor KEIHIN 1 ,ale to ti asi moc nepoví.. Myslíš přidřená klapka?No plynový pedál jde od 3/4 trochu ztuha..
podobne ako sedr, esedr, desedr, , pesedr, pierburg, lekr, zrejme bude podtlakové ovládanie klapky 2komory, a možno to nebude chodiť dobre... ak sa ti dá cvakni ten karb a daj sem fotky.... možno na niečo prídeme...
|
4.8.08, 12:06 |
|
|
ventYl
|
fiii, neviem, ako 1.8 v audi 80, ale som si skoro isty, ze 2.3E v audi 100 otvara druhu klapku mechanicky. tam je ale k-jetronic vstrekovanie, nie karburator.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.8.08, 12:51 |
|
|
fatal
rejpal
|
ventYl píše: ze 2.3E v audi 100 otvara druhu klapku mechanicky. tam je ale k-jetronic vstrekovanie
A na co je tam druhá klapka, když je to stříkačka?
|
4.8.08, 12:54 |
|
|
ventYl
|
fatal píše: ventYl píše: ze 2.3E v audi 100 otvara druhu klapku mechanicky. tam je ale k-jetronic vstrekovanie A na co je tam druhá klapka, když je to stříkačka? :shock:
zistim ti :) kdesi su od toho aj nakresy
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.8.08, 13:49 |
|
|
NOVON
|
michalkatka: Jo máš pravdu 2 komora je ovládaná podtlakem a možné je,že to bude přidřené,zatuhlé.Odvětrání kliky mám totiž vyvedeno hadicí pod auto..Proto je možné,že klapky nejsou mazány olej výpary z klikové skříně,ventilového víka..Možná jsou špatné podtlakové hadičky resp.gumové spojky plastových podtlakových hadiček,přece jenom už má audinka 18 let..Teď zkouším štelovat plyn dle MILOŠE...:-l
|
4.8.08, 14:26 |
|
|
michalkatka
|
NOVON píše: michalkatka: Jo máš pravdu 2 komora je ovládaná podtlakem a možné je,že to bude přidřené,zatuhlé.Odvětrání kliky mám totiž vyvedeno hadicí pod auto..Proto je možné,že klapky nejsou mazány olej výpary z klikové skříně,ventilového víka..Možná jsou špatné podtlakové hadičky resp.gumové spojky plastových podtlakových hadiček,přece jenom už má audinka 18 let..Teď zkouším štelovat plyn dle MILOŠE...:-l
ale nezabudni že najprv ti musí auto behať na 100% na benzín, potom sa dá nastavovať LPG....
|
4.8.08, 15:28 |
|
|
NOVON
|
Chlapi,tak se mi to podarilo vyladit:-)..Dneska jsem to zkoušel po dálnici a 4-ka se nechá tahat do 170 km/h na pětku pak 205 km/h samozřejmě tachometrových..Tak že jsem spokojený:-)..Celý fígl byl v tom,že jsem trošku zmenšil vstup do vzduchového filtru,tak že jsem ubral na vzduchu..
|
6.8.08, 20:15 |
|
|
florisimo
|
NOVON píše: Chlapi,tak se mi to podarilo vyladit:-)..Dneska jsem to zkoušel po dálnici a 4-ka se nechá tahat do 170 km/h na pětku pak 205 km/h samozřejmě tachometrových..Tak že jsem spokojený:-)..Celý fígl byl v tom,že jsem trošku zmenšil vstup do vzduchového filtru,tak že jsem ubral na vzduchu..
Ubrals na vzduchu, teď ti to bude víc žrát
_________________ Škoda forman 135,5LS r.v.92 pohon LPG
|
6.8.08, 22:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|