Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 10:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 motor 136 
Autor Zpráva

Příspěvek motor 136
Chlapi, mam vazny problem, v motore mi nieco hrká ako hrkalka, neviem co to moze byt, ale podla slov miestneho odbornika su to nejake loziska, vela som s nim nerozpraval. Motor aj sam zdochyna ked zastanete na krizovatke , alebo aj ked preradujem tak sa motor vypne a iba vdaka tomu ze sa zlate skodovky daju roztiahnut tak som sa este dnes dostal domov, lebo ani nastartovat sa neda. to hrkotanie v motore je dost hlucne.
Poradte pls co to moze byt za chybu, co som zase odrapil?

8.8.08, 15:04
Pspvek Reklama

Příspěvek 
to hrkanie je cinkave, tlmene zvonive, alebo hlboke dunive, pripadne je to ako trieskanie po kamenoch? pricin mlatenia v motore moze byt mnoho, niektore su fatalne, niektore nie. kazdopadne s motorom, v ktorom nieco mlati by sa hybat nemalo.

edit: prirovnaj to podla moznosti co najobsirnejsie k niecomu dobre znamemu, alebo lahko reprodukovatelnemu

edit 2: a vcelku sa moze zist aj informacia o tom, ci to klepe len za studena, len za tepla, alebo to od teploty motora nezalezi a takisto aj to, ci mas spravne dotiahnute vsetko, co na motore dotiahnute ma byt a dostatocnu hladinu oleja.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

8.8.08, 15:32
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
nejprve sdělej řemen a trochu pojezdi bez řemene zda to hrkotanie zmizí nebo ne, já zrovna dnes byl na hrkotání v převodovce po montáži a nakonec jsem zjistil že v motoru není olej :D miloš

Naposledy upravil slovacek.milos dne 8.8.08, 17:21, celkově upraveno 1

8.8.08, 17:01
Moderátor

Příspěvek Re: motor 136
psimi píše:
Chlapi, mam vazny problem, v motore mi nieco hrká ako hrkalka, neviem co to moze byt, ale podla slov miestneho odbornika su to nejake loziska, vela som s nim nerozpraval. Motor aj sam zdochyna ked zastanete na krizovatke , alebo aj ked preradujem tak sa motor vypne a iba vdaka tomu ze sa zlate skodovky daju roztiahnut tak som sa este dnes dostal domov, lebo ani nastartovat sa neda. to hrkotanie v motore je dost hlucne.
Poradte pls co to moze byt za chybu, co som zase odrapil?

Bych si dovolil říct, že je ten motor zadřený...

8.8.08, 17:04

Příspěvek 
ventYl píše:
to hrkanie je cinkave, tlmene zvonive, alebo hlboke dunive, pripadne je to ako trieskanie po kamenoch? pricin mlatenia v motore moze byt mnoho, niektore su fatalne, niektore nie. kazdopadne s motorom, v ktorom nieco mlati by sa hybat nemalo.

edit: prirovnaj to podla moznosti co najobsirnejsie k niecomu dobre znamemu, alebo lahko reprodukovatelnemu

edit 2: a vcelku sa moze zist aj informacia o tom, ci to klepe len za studena, len za tepla, alebo to od teploty motora nezalezi a takisto aj to, ci mas spravne dotiahnute vsetko, co na motore dotiahnute ma byt a dostatocnu hladinu oleja.

hrkoce to stale , za studena aj za tepla, cim vyssie otacky tym aj hrkanie (klepanie) je rychlejsie
prirovnal by som to k rapkacu, co pouzivaju fanusikovia na hokeji.

8.8.08, 17:43

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
nejprve sdělej řemen a trochu pojezdi bez řemene zda to hrkotanie zmizí nebo ne, já zrovna dnes byl na hrkotání v převodovce po montáži a nakonec jsem zjistil že v motoru není olej :D miloš

oleja je dost

8.8.08, 17:43
Moderátor

Příspěvek 
psimi píše:
ventYl píše:

hrkoce to stale , za studena aj za tepla, cim vyssie otacky tym aj hrkanie (klepanie) je rychlejsie

Motor je zadřený, máš vyteklé šály a další provoz akorát oddělá kliku atd...

8.8.08, 17:54
Junior TW team

Příspěvek 
psimi píše:
no ak je to to co myslim ( ze je to pravidelne klepanie ako ked niekto mlati srobovakom do bloku ), mal som tento problem tiez , vraveli mi ze to moze byt piestny cap , ale aj ze to mozu klepat ventil(y). no ja som to vyriesil vymenou motora . kazdopadne tento motor ja s tym klepanim najazdil cca 8 tkm . a este dlho by vydrzal . najlepsie orzobrat , skontrolovat , zlozit .

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

8.8.08, 18:14
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Jonny píše:
no ak je to to co myslim ( ze je to pravidelne klepanie ako ked niekto mlati srobovakom do bloku ), mal som tento problem tiez , vraveli mi ze to moze byt piestny cap , ale aj ze to mozu klepat ventil(y).

To je ale zvuk jako diesel, ne? To mám a jede to, pístní čepy moc velkou vůli nemají, ale na klice vůle jsou... Ale pokud psimiho motor rachotí jak řehtačka (přeložil jsem si to správně?), tak je to asi závažnější. Taky doporučím rozebrat a zkontrolovat (pro začátek alespoň zespod).

Sorry za OT, ale kdybych jednoduše zespod (tj. bez shození hlavy atd.) vyměnil šály ojnic, prodloužím motoru život, nebo ho naopak pošlu do kytek?

8.8.08, 20:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hliník navždy.

Příspěvek 
fatal píše:
Sorry za OT, ale kdybych jednoduše zespod (tj. bez shození hlavy atd.) vyměnil šály ojnic, prodloužím motoru život, nebo ho naopak pošlu do kytek?

Zalezi na stavu kliky :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

8.8.08, 20:18
Junior TW team

Příspěvek 
fatal píše:
Jonny píše:
no ak je to to co myslim ( ze je to pravidelne klepanie ako ked niekto mlati srobovakom do bloku ), mal som tento problem tiez , vraveli mi ze to moze byt piestny cap , ale aj ze to mozu klepat ventil(y).

To je ale zvuk jako diesel, ne? To mám a jede to, pístní čepy moc velkou vůli nemají, ale na klice vůle jsou... Ale pokud psimiho motor rachotí jak řehtačka (přeložil jsem si to správně?), tak je to asi závažnější. Taky doporučím rozebrat a zkontrolovat (pro začátek alespoň zespod. ...
najlepsie nahrat , hodit niekam ( trebars na youtube ) a hodit link . takto je tazko riesit . kazdy si pod pojmom hrkanie moze predstavit nieco ine ...

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

8.8.08, 20:52
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak ja sa dam do rozoberania. Uvidim co najdem, pokusim sa zohnat nejakych miestnych technikov , co by mi vedeli poradit popripade aj pomoct.
A nic vas nenapada ze motor sam zdochyna... tak napr. vchadam do dediny (teraz uz asi tak skoro nepojdem) pustim plynovy pedal a otackomer zrazu na NULE, tak nieco zaradim pusitm spojku a motor sa zase rozbhne ale stale s tym neprijemnym kovovym zvukom. Zastaim na krizovatke a bum , motor zhasne , musim roztlacat lebo klucom nenastartujem. Ako keby nieco motoru zavadzalo v chode, nieco akoby ho brzdilo. Este porozmyslajte co to moze byt, ja si myslim ze zadrety neni, len nejake klukove lozisko bude vymlatene.

8.8.08, 21:22
rejpal

Příspěvek 
psimi píše:
Ako keby nieco motoru zavadzalo v chode, nieco akoby ho brzdilo. Este porozmyslajte co to moze byt, ja si myslim ze zadrety neni, len nejake klukove lozisko bude vymlatene.

Pokud motor něco "brzdí", tak to bude fakt zadřené, vymlácené ložisko klepe, ale nebrzdí.

8.8.08, 21:24

Příspěvek 
psimi píše:
Tak ja sa dam do rozoberania. Uvidim co najdem, pokusim sa zohnat nejakych miestnych technikov , co by mi vedeli poradit popripade aj pomoct.
A nic vas nenapada ze motor sam zdochyna... tak napr. vchadam do dediny (teraz uz asi tak skoro nepojdem) pustim plynovy pedal a otackomer zrazu na NULE, tak nieco zaradim pusitm spojku a motor sa zase rozbhne ale stale s tym neprijemnym kovovym zvukom. Zastaim na krizovatke a bum , motor zhasne , musim roztlacat lebo klucom nenastartujem. Ako keby nieco motoru zavadzalo v chode, nieco akoby ho brzdilo. Este porozmyslajte co to moze byt, ja si myslim ze zadrety neni, len nejake klukove lozisko bude vymlatene.

toto je motor kaput. vybrat z auta, rozobrat, kluka na prebrus, nove loziska VSADE na kluku, piestne capy to najskor tiez schytali. a potom sa mozu zacat sumarizovat dalsie skody. len pri tej cene sa skor mozno oplati zobrat iny motor, ktory pred tym budes pocut...

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

8.8.08, 21:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
psimi píše:

Pořád nechceš uvěřit tomu, že je ten motor na generálku? Že je skutečně zadřený? To je mi Tě tedy líto...

9.8.08, 08:02
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další