Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 09:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Olej 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Olej
Jura píše:
Potřebuju dolít olej, ale nevím co tam je...nalili mě tam ze sudu nějakej 10W-40...když potřebuju dolít, tak můžu klidně jinou značku? Nemusí to být snad ten stejný..stačí jinej 10W-40? A jakej byste mi soporučily do Fel 1,6?

Obecne se oleje michat muzou, pokud splnuji podminky vyrobce motoru.

7.5.08, 13:27
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Tak jsem pod dlouhém hledání našel místní obchod, ve kterém mají superturbo... Nechal jsem se ale prodavačem ukecat na Mogul GX, má o dvě třídy vyšší specifikaci, výrobce je stejný, cena asi jen o pade vyšší. Tak uvidíme co to s Feldou udělá. :)

Kdyby někdo z okolí potřeboval, zde je odkaz na ten obchod: http://www.lavio.cz/

Jelikož Felda jezdí věčně na čtvrt plynu a pedál na podlaze nezná, uvažuju zda by se neměla pořádně před výměnou oleje a filtru projet, aby se trochu "vyplavily" olejové kanály. Co vy na to?

9.8.08, 15:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No.... to já zase feldě dávám docela naprdel a nedělá mi problém jezdit ve vysokých otáčkách, tak si zase říkám, jestli bych neměl zkrátit výměnu oleja třeba jen na 7 tisíc km. Protože před měsícem sem měnil olej a vylezl z toho jakýsi černej sajrajt...docela hnus...

Jinak co se týče tebe Fatale...nevím jestli je to nutný, ale myslím, že když tomu dáš před výměnou trochu na prdel tak tím nic nezkazíš...stejjně to musíš zahžát než to vyleješ ven.....

9.8.08, 15:52
Profil ICQ

Příspěvek 
fatal píše:
Tak jsem pod dlouhém hledání našel místní obchod, ve kterém mají superturbo... Nechal jsem se ale prodavačem ukecat na Mogul GX, má o dvě třídy vyšší specifikaci, výrobce je stejný, cena asi jen o pade vyšší. Tak uvidíme co to s Feldou udělá. :)

Kdyby někdo z okolí potřeboval, zde je odkaz na ten obchod: http://www.lavio.cz/

Jelikož Felda jezdí věčně na čtvrt plynu a pedál na podlaze nezná, uvažuju zda by se neměla pořádně před výměnou oleje a filtru projet, aby se trochu "vyplavily" olejové kanály. Co vy na to?

no, myslim si, ze jeden kratky (povedzme radovo 10km) orgazmus s plnym plynom nevyzenie na pockanie vsetok bordel z kanalov, cize to nema nijaky valny vyznam. ale trocha vytocit ho mozes, trebars poslednu jazdu pred vymenou, pripadne par dni pred tym natahuj kvalty, nech sa to trocha roztoci...

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

9.8.08, 18:19
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek MOGUL 10W-40 GX FE Pro
Ahojte, ja tam lejem olej z oznacenim MOGUL 10W-40 GX FE PRO a nieje ziadny problem. Lejem ho tam asi necelych 3,5l aj pri vymene olejoveho filtra a za cely cas nedolievam ani kvapku. Ak nalejem 3,5l mam to presne na strede meracej rysky(viac uz zacina zasierat klapku). Motor ma nabehane 150 000km a ide bez problemov, ide cez studene starty v pohode do 30s prestanu klepat zdvihatka v zime je to dlhsie tak do 1min. Neviem kazdy ma nazor na oleje no ako tu uz bolo spomenute je to vec nazoru a skusenosti.. ale nikdy by som nekupoval Castrol a pod drahe veci....
4L tohto oleja stoji 650,-sk

10.8.08, 07:46

Příspěvek 
U felicie je jeden zásadní problém a sice ten, že je lidé nerozlišují na 1.3 a l.6. Když vidí kasli felicie, tak ji každý považuje automaticky za 1.3 (což je motor konstrukce Š 1000 MB, který se vyráběl již v roce 1964). Vůbec si nepřipouští, že by felicie mohla mít motor typu AEE z Golfu 3. A tento názor se přenáší i na oleje. Felicie? Tak 15W-40 bohatě stačí. Do motorů 1.6 oleje 15W-40 v žádném případě (kvůli hydr. zdvihátkům). Minimálně 10W-40 nebo 5W-40. A teď existuje spor, který je lepší. Někdo je zastáncem 5W-40, který je tekutější za studena a motor rychleji promaže v případě studených startů. Což je pravda. Jiní zase jsou názoru, že 10W-40 déle vydrží v hydr. zdvihátkách. A tak se vedou diskuze, že někomu přestaly cvakat hydroštely při přechodu z 10W-na 5W, jinému zase se zklidnily při přechodu na 10W-. Další blud , který přežívá je ten, že lidé považují oleje 15W- za minerální, 10W- za polo- a 5W-40 za plnou syntetiku. Ve skutečnosti však některé oleje 10W-40 jsou více syntetické než mnohé 5W-40, kdy se u 5W-40 často jedná o minerální HC-olej.
A teď , který olej je TOP? Je to zase věc názoru a reklam. Já osobně používám ve felicii 1.6 Total Quartz 7000 10W-40. Je na syntetické bázi s vysokým obsahem syntetické složky.

10.8.08, 16:04
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2