| Autor |
Zpráva |
|
MOLSO
|
 Most nápravy - korózia
Takže mám 105ku, čerstvo zakúpenú a veľmi zdravú na svoj vek  Avšak na úplne zdravom predku auta kde plastizol krásne drží a je pod ním krásny plech bez hrdze je jedna závada - prelis mostu nápravy - ako sú úchyty stabilizátoru sú vyhnité krásne tak, že celý most zdravučký a tie 2 bubliny odhnité. Jedna bola amatérsky opravená vložením pásoviny do dutiny mosta a priskrutkovaním stabilizátora skrutkami M6 z blata 5,5.
Napadlo ma využiť tento nápad a tie odhrdzavené prelisy karbobrúskou odrezať po okraje zdravého plechu, ponatierať okraje, vystriekať most rezistinom a do mosta vložiť pásoviny s úchytmi stabilizátora M8 a tieto pásoviny nejakko elegantne uchytiť v dutine mosta. Nemám prístup k zváračovi a ani zváračke takže yvarenie neprichádza do úvahy a myslím, že takto by sa sily prenášané do mosta roznášali do väčšej plochy ako keby som namiesto toho prelisu navaril nový plech.
Čo vy na to 
_________________ Draxo 105 L ... smädné kone Šporhelt 120L - samochodné približovadlo LPG
|
| 6.7.08, 22:52 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
No vidis, dokonce vlastni tema, ani to nebolelo
No opravdu nemas nikoho s CO? Bylo by to o dost lepsi, takhle stahnout sroubama by to slo taky, ale je to takove nic moc 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 6.7.08, 22:55 |
|
 |
|
MOLSO
|
no vidisto  moja prva tema
cočko v mojom okoli nie je nikto nema
ale takto by to bolo podla mna dobre čo mysliš ty ??

_________________ Draxo 105 L ... smädné kone Šporhelt 120L - samochodné približovadlo LPG
|
| 6.7.08, 23:16 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Tak melo by to jit no, ale osobne bych pres zname pohledal nejake COcko 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 6.7.08, 23:18 |
|
 |
|
MOLSO
|
ja si myslim že to takto bude pevnejšie (samozrejme pokiaľ te šruby budu držať) ako navarenie do plechu ... ten plech by zase mohlo veľmu rýchlo vytrhnúť a toto by bolo nesmrteľné kym by nepovolili tie šruby alebo neodhnil most. 
|
| 6.7.08, 23:22 |
|
 |
|
ventYl
|
MOLSO píše: ja si myslim že to takto bude pevnejšie (samozrejme pokiaľ te šruby budu držať) ako navarenie do plechu ... ten plech by zase mohlo veľmu rýchlo vytrhnúť a toto by bolo nesmrteľné kym by nepovolili tie šruby alebo neodhnil most. :lol:
ja myslim, ze dlhodobo bude lepsie poobzerat sa po nejakom vrakaci a zohnat si obstojny most. dokonca mam pocit, ze ten most sa da kupit novy ako nahradny diel a vymenit ho cely. predsalen toto aj ak bude drzat, tak kvoli tym dieram a vsetkemu okolo to bude dalej korodovat a postupne sa ti to vytrhne aj s tym oplatovanim. takze hovorim, ze takto to spravit mozes, ale len ako docasne riesenie. konkretne tato cast podvozku totizto dost pracuje.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 7.7.08, 11:32 |
|
 |
|
MOLSO
|
ventY:
no práve to že je to namáhané miesto. Myslím že korozívne to nebude až tak zlé, všetko pred montážou pekne opatlám antikoroznou farbou a každoročne prelievat duriny + nejazdenie v zime by to mohlo byť aj večné
striekaie dutín mi nerobí starosti a nemám s nou problém.
|
| 7.7.08, 11:53 |
|
 |
|
ventYl
|
MOLSO píše: ventY:
no práve to že je to namáhané miesto. Myslím že korozívne to nebude až tak zlé, všetko pred montážou pekne opatlám antikoroznou farbou a každoročne prelievat duriny + nejazdenie v zime by to mohlo byť aj večné :lol:
striekaie dutín mi nerobí starosti a nemám s nou problém.
tam ide prave o to, ze je to namahane miesto a preto, ak to nebude 100% fixovane, tak ti to ten antikorozny nater olupe dole. mechanicke namahanie je jednym z cinitelov, ktore sposobuju koroziu.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 7.7.08, 12:14 |
|
 |
|
MOLSO
|
ventYl:
Prinajhošom ten most zoženiem druhý 
|
| 7.7.08, 15:57 |
|
 |
|
Gemini
Registrován: 25.6.07, 00:22 Příspěvky: 528 Bydliště: Trenčín , Slovakia
|
MOLSO, da sa zohnat ze vraj aj novy, da sa opravit stary tak ze sa tam navari taka T-ckova platna z 2-3mm plechu, navari sa k drziaku napravy a drziak sa poboduje aby bol pevnejsi.....do toho plechu navrtas dve diery M8 a zospodu sa privaria matky...hotovo...robil som to tak uz dva krat
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
| 7.7.08, 22:31 |
|
 |
|
MOLSO
|
|
| 14.8.08, 23:48 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |