Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Pozor pozor, Miloš je jeden z nejzkušenejších lidí TW, nerej do něj..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.8.08, 19:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
hagal
|
ventYl píše: aby to zozralo pol litra na 1000 km, ci kolko, to by museli byt tie voditka ventilov brutalny lager...
Takže abych si byl jistej, kde je problém, tak nejlíp shodit hlavu a omrknout to, jo?
|
14.8.08, 19:06 |
|
|
hagal
|
Šemik píše: Pozor pozor, Miloš je jeden z nejzkušenejších lidí TW, nerej do něj..
to spíš reje on do mě, když napíše tohle
|
14.8.08, 19:07 |
|
|
Šemik
|
Jakto že reje? Poradil ti abys jezdil na superturbo, co je na tom za rytí?
|
14.8.08, 19:08 |
|
|
hagal
|
Šemik píše: Jakto že reje? Poradil ti abys jezdil na superturbo, co je na tom za rytí?
mi teda vysvětli, co to jeho superturbo má bejt
|
14.8.08, 19:09 |
|
|
Neex
|
hagal píše: Šemik píše: Jakto že reje? Poradil ti abys jezdil na superturbo, co je na tom za rytí? mi teda vysvětli, co to jeho superturbo má bejt
Olej třeba
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
14.8.08, 19:09 |
|
|
Šemik
|
To je druh oleje od Parama, tuším že celým názvem je to Paramo M7ADSIV superturbo.
|
14.8.08, 19:10 |
|
|
hagal
|
Aha, no tak jo, pak se ti Miloši omlouvám, tohle sem neznal
|
14.8.08, 19:12 |
|
|
hagal
|
No a tedy když mi to už poradil, tak proč zrovna tenhle olej, co se tím změní, v čem sou jeho účinky kouzelné, že by mi to mohlo pomoct?
|
14.8.08, 19:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
hagal píše: No a tedy když mi to už poradil, tak proč zrovna tenhle olej, co se tím změní, v čem sou jeho účinky kouzelné, že by mi to mohlo pomoct?
se nenervuj to je tady poklidné forum, si udělej GO motoru nebo cokoliv co tě uspokojí, já nejsem jasnověda ani všelékař a ani jak píšeš kouzelník, si tu chvíli počti a napiš, své si urřutě nějdeš miloš
|
14.8.08, 19:59 |
|
|
hagal
|
slovacek.milos píše: hagal píše: No a tedy když mi to už poradil, tak proč zrovna tenhle olej, co se tím změní, v čem sou jeho účinky kouzelné, že by mi to mohlo pomoct? se nenervuj to je tady poklidné forum, si udělej GO motoru nebo cokoliv co tě uspokojí, já nejsem jasnověda ani všelékař a ani jak píšeš kouzelník, si tu chvíli počti a napiš, své si urřutě nějdeš miloš
Já tu nechcu dělat žádný rozbroje, tvou odpověď sem čistě jednoduše nepochopil, znělo mi to jako kravina, protože sem neměl ani tucha o tom, že myslíš nějakej olej
|
14.8.08, 20:32 |
|
|
Kristensen
|
Tu hadici zase tak moc neucpávej na dlouho nebo si vyrazíš gufera na klice a bude vymalováno, když už jsi ji měl odpojenou tak z ní šel jen teplej vzduch nebo viditelnej kouř? Jinak z té hadice to bude tlakovat vždy, i když vyměníš kruhy, podstatný je jestli z toho jde jen teplej vzduch nebo viditelnej kouř.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
14.8.08, 20:45 |
|
|
škodař
|
hagal píše: slovacek.milos píše: dej tam superturbo miloš proč mám pocit, že tvoje rady sou úplně k h...??? nejsou myslím že miloš ví co říká zkus ho a uvidíš kolik ti to bude žrát potom myslím že za zkoušku až tolik nedáš a třeba ti to tu pologenerálku o něco posune
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
14.8.08, 22:22 |
|
|
ferrari
|
No, keďže je tá soptreba taká extrémna, tak to na 90% budú práve tie vydraté vodítka ventilov..dokáže to kľudne spraviť spotrebu oleja aj 1l/1000km, dokonca aj viac...a ako si napísal, vtedy hlavne po naštartovaní (po dlhšej dobe státia) sa z výfuku pekne zakúri...
A s tou prasknutou membránou v pumpe je to tak, môže kľudne iba toľko "oleja" pribúdať, že to nezbadáš, zdá sa, že motor nežerie olej...ja som to mal takisto...vôbec to nemusí byť 20 l benzínu v oleji, ako tu niekto písal...
A tie guferká na vodítka - no, ono to pomôže, ale pokiaľ sú vôle veľmi veľké (a podľa veľkej spotreby oleja to tak vyzerá), tak to pomôže iba na chvíľku, pretože driek ventilu sa vo vodítku viklá a tým to guferko vyderie...mne to vydržalo vždy tak na 15 000 km..ˇa guferká majú aj jedno negatívum - ono vodítka ventilov a drieky sú konštruované tak, že majú byť mazané (troškou oleja, čo cez ne prejde), akonáhle tam dáš guferká, nebude to mazané vôbec a deštrukciavydratie) pokračuje...
Preto, ak to s týmto autom myslíš vážnejšie (nepíšeš o aké auto ide, alebo som si to nevšimol), skús skôr zohnať inú hlavu, ak to je auto na pár tisíc km, tak to nerieš, alebo tam daj tie guferká..
Ešte ako zistíš, či je to táto vôla - no, minimálne musíš mať voľné ventily (bez pružín), dá sa to nejako aj bez snímania hlavy, to by tu niekto iný mohol poradiť, ako presne...keď máš voľné ventily, vôla sa dá poznať aj kývaním rukou - býva pri veľkej spotrebe oleja dosť značná...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
15.8.08, 05:33 |
|
|
Kristensen
|
K těm guferům na ventilech: Pokud si to předěláš sám doma pouze tím že upravíš vrch vodítka pro nasazení gufera tak je to k prdu protože jak píšeš tak se vodítka budou vydírat, ale pokud to necháš předělat někým kdo to dělá tak stará vodítka se odvrtají a daj se tam nová vodítka z jiného materiálu a upravená pro gufera, v tu chvíli vše funguje tak jak má. Takže pokud si to auto chce nechat tak jednoznačně předělat na gufera, ovšem pokud je auto na LPG tak nepředělávat na gufera, LPG je suché, běžný benzín přece jen nějakou mastnotu v sobě má.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
15.8.08, 08:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|