Rapid 136 LPG netahne od určitejch otáček
Autor |
Zpráva |
NOVON
|
Tak že mám změřenou spotřebu plynu po seštelování a bere mi to 8,6 l lpg/na 100 km..Jsem fakt spokojený;-)..'Vivat AUDI 80'...
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
8.8.08, 15:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Re: Rapid 136 LPG netahne od určitejch otáček
URU píše: mam dotaz. čim je způsobený to že mi rapid 136 (LPG) tahne na 4 do 4000 docela slušně, a nad 4000 jako by měl omezovač...
Naprosto normální jev, psal jsem o tom ve svém článku na web, najdi si "LPG". To je prostě dáno systémem bez regulace, když to seřídíš na vysoké otáčky, nejede to v nízkých a žere to a naopak... Určitě máš BRC...
_________________ J.
|
8.8.08, 17:13 |
|
|
URU
|
Jiří Čech píše: URU píše: mam dotaz. čim je způsobený to že mi rapid 136 (LPG) tahne na 4 do 4000 docela slušně, a nad 4000 jako by měl omezovač... Naprosto normální jev, psal jsem o tom ve svém článku na web, najdi si "LPG". To je prostě dáno systémem bez regulace, když to seřídíš na vysoké otáčky, nejede to v nízkých a žere to a naopak... Určitě máš BRC...
tak BRC to fakt nejni... mam LOVATO...
a zkoušel jsem vyměnit rozdělovač (co kdyby náhodou tam byl ze 120) za 100% funkční 136ku... jede pořád stejně...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
15.8.08, 13:59 |
|
|
fatal
rejpal
|
URU píše: a zkoušel jsem vyměnit rozdělovač (co kdyby náhodou tam byl ze 120) za 100% funkční 136ku... jede pořád stejně...
A předstih jsi kontroloval stroboskopem? Když je vysoký, nechce se tomu... Zapalování je OK? Indukčka? (Jestli jsem se už ptal, nebo jsi to psal tak sorry, nečetl jsem to tu celé...)
|
15.8.08, 14:05 |
|
|
URU
|
fatal píše: URU píše: a zkoušel jsem vyměnit rozdělovač (co kdyby náhodou tam byl ze 120) za 100% funkční 136ku... jede pořád stejně... A předstih jsi kontroloval stroboskopem? Když je vysoký, nechce se tomu... Zapalování je OK? Indukčka? (Jestli jsem se už ptal, nebo jsi to psal tak sorry, nečetl jsem to tu celé...)
stroboskop nemam ... jinak kabely, svičky, rozdělovač jsou OK... a jak zjistim tu indukčku?
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
15.8.08, 14:09 |
|
|
fatal
rejpal
|
URU píše: stroboskop nemam ... jinak kabely, svičky, rozdělovač jsou OK... a jak zjistim tu indukčku?
Tak si od něko půjč nebo někam zajeď, když jsou vytahané pružiny v rozdělu a přidá se k tomu vůle na rozvodech a dalších částech, lítá předstih tak vysoko, že by to mohlo skoro pálit předchozí válec. Indukčku asi jen výměnou, nevím, zda se dá nějak proměřit.
|
15.8.08, 14:15 |
|
|
URU
|
fatal píše: URU píše: stroboskop nemam ... jinak kabely, svičky, rozdělovač jsou OK... a jak zjistim tu indukčku? Tak si od něko půjč nebo někam zajeď, když jsou vytahané pružiny v rozdělu a přidá se k tomu vůle na rozvodech a dalších částech, lítá předstih tak vysoko, že by to mohlo skoro pálit předchozí válec. Indukčku asi jen výměnou, nevím, zda se dá nějak proměřit.
vůle v rozvodech? to jako ten rozvodovej řetěz co v mim případě na volnoběh přeřve všechny obvyklý zvuky co vydává motor? a že by měly 2 různý rozdělovače stejně vytahaný pružiny? jinak škoda že nevim o někom ze západní časti Táborska kdo má stroboskop...
|
15.8.08, 14:38 |
|
|
fatal
rejpal
|
URU píše: vůle v rozvodech? to jako ten rozvodovej řetěz co v mim případě na volnoběh přeřve všechny obvyklý zvuky co vydává motor? a že by měly 2 různý rozdělovače stejně vytahaný pružiny? jinak škoda že nevim o někom ze západní časti Táborska kdo má stroboskop...
Nejde jen o řetěz, je tam více míst, kde jsou vůle a když se to sečte... Jinak řetěz má vliv jak na předstih tak na časování ventilů, takže máš variabilní.
Řekl bych, že většina jetých rozdělovačů má vytahané pružiny, stejně asi ne, ale trochu určitě. Pokud jsi nezaznamenal po výměně žádný rozdíl, asi to tím nebude, ale nevylučoval bych to. Zkoušels třeba nastavit základní předstih nižší nebo vyšší? Jaký máš nastaven teď?
|
15.8.08, 14:43 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
fatal píše: URU píše: vůle v rozvodech? to jako ten rozvodovej řetěz co v mim případě na volnoběh přeřve všechny obvyklý zvuky co vydává motor? a že by měly 2 různý rozdělovače stejně vytahaný pružiny? jinak škoda že nevim o někom ze západní časti Táborska kdo má stroboskop... Nejde jen o řetěz, je tam více míst, kde jsou vůle a když se to sečte... Jinak řetěz má vliv jak na předstih tak na časování ventilů, takže máš variabilní. Řekl bych, že většina jetých rozdělovačů má vytahané pružiny, stejně asi ne, ale trochu určitě. Pokud jsi nezaznamenal po výměně žádný rozdíl, asi to tím nebude, ale nevylučoval bych to. Zkoušels třeba nastavit základní předstih nižší nebo vyšší? Jaký máš nastaven teď?
Zkus vyměnit staré kontaktní zapalování za zap. z Fava. Je tam ve vysokých otáčkách více energie na svíčce.
_________________ J.
|
15.8.08, 15:11 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jiří Čech píše: Zkus vyměnit staré kontaktní zapalování za zap. z Fava. Je tam ve vysokých otáčkách více energie na svíčce.
Do 5 tisíc musí i klasické zapalování pálit dostatečně... (Dodatek: Ledaže by LPG chtělo více energie na zapálení?)
Apropo, všiml jsem si, že URU psal že má odtrh kontaktů 0,4mm, je to správná hodnota? Když šteluju rozděl, nastavuju úhel sepnutí, takže nevím...
Naposledy upravil fatal dne 15.8.08, 15:26, celkově upraveno 1
|
15.8.08, 15:21 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
fatal píše: Jiří Čech píše: Zkus vyměnit staré kontaktní zapalování za zap. z Fava. Je tam ve vysokých otáčkách více energie na svíčce. Do 5 tisíc musí i klasické zapalování pálit dostatečně... Apropo, všiml jsem si, že URU psal že má odtrh kontaktů 0,4mm, je to správná hodnota? Když šteluju rozděl, nastavuju úhel sepnutí, takže nevím...
Ano, pro benzín jo, ale ne pro LPG, které potřebuje na zapálení o cca 150°C vyšší teplotu. Odtrh kontaktů má správně, pokud se jedná o kontakty nové nebo málo opotřebené.
_________________ J.
|
15.8.08, 15:25 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jiří Čech píše: Ano, pro benzín jo, ale ne pro LPG, které potřebuje na zapálení o cca 150°C vyšší teplotu. Odtrh kontaktů má správně, pokud se jedná o kontakty nové nebo málo opotřebené.
Co kdyby zkusil snížit odtrh, tím prodloužit úhel sepnutí a tím zvýšit energii ve vysokých otáčkách?
|
15.8.08, 15:29 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
fatal píše: Jiří Čech píše: Ano, pro benzín jo, ale ne pro LPG, které potřebuje na zapálení o cca 150°C vyšší teplotu. Odtrh kontaktů má správně, pokud se jedná o kontakty nové nebo málo opotřebené. Co kdyby zkusil snížit odtrh, tím prodloužit úhel sepnutí a tím zvýšit energii ve vysokých otáčkách?
Zbytečné iluze...
_________________ J.
|
15.8.08, 15:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|