Autor |
Zpráva |
URU
|
demontáž motoru Š135GLi
tak zase problém... chci vyndat motor z GLIčka ale je zarezlej ten svorník co spojuje motor s převodovkou, a co na něm drží vejfuk... teda drží v převodovce, a nechce ven... už si s tim nevim rady... asi vyndat motor i s převodovkou... nebo máte jinej nápad? lehčí věc než vyndání kompletu motor-převodovka uvítam
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
15.8.08, 13:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Takže jsi odšrouboval matku ze šteftu u převodovky, ale šteft v přírubě převodovky drží a nechce ven? Je zarezlý nebo je jen zamáčknutý materiál příruby do závitů šteftu?
|
15.8.08, 13:53 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Takova blbost jo... ale je ti jasny ze ten steft ma matky na obou stranach? Jedna drzi motor s prevodovkou a druha vyfuk na motoru
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.8.08, 13:53 |
|
|
URU
|
Matthes píše: Takova blbost jo... ale je ti jasny ze ten steft ma matky na obou stranach? Jedna drzi motor s prevodovkou a druha vyfuk na motoru to je mi jasný... jinak všechny matice jsou vyšroubovaný... fatal píše: Takže jsi odšrouboval matku ze šteftu u převodovky, ale šteft v přírubě převodovky drží a nechce ven? Je zarezlý nebo je jen zamáčknutý materiál příruby do závitů šteftu?
jo. drží a nechce se pustit , a vypadá to že je to zarezlý...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
15.8.08, 14:06 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak ze strany prevodovky dve matky kontra a jed
|
15.8.08, 14:07 |
|
|
fatal
rejpal
|
Matthes píše: Tak ze strany prevodovky dve matky kontra a jed
Tak teď budu možná za amatéra, ale není náhodou na tom šteftu část bez závitu jako na některých jiných? Takže na kterou stranu jet?
|
15.8.08, 14:09 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Je tam cast bez zavitu jenze schovana v prirube prevodovky Takze ty dve matky
|
15.8.08, 14:11 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
fuj, hnusne stefty sucitim s tebou
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
15.8.08, 14:13 |
|
|
URU
|
Matthes píše: Tak ze strany prevodovky dve matky kontra a jed takže zkusim vytočit ten svorník z motoru... snad to pude... Matthes píše: Tak teď budu možná za amatéra, ale není náhodou na tom šteftu část bez závitu jako na některých jiných? Takže na kterou stranu jet?
ta část baz závitu tak je... takže skrz převodovku ven...
|
15.8.08, 14:14 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
deekay píše: fuj, hnusne stefty sucitim s tebou
Huš
URU: Jojo k prevodovce vytocit
|
15.8.08, 14:16 |
|
|
URU
|
Matthes píše: deekay píše: fuj, hnusne stefty sucitim s tebou Huš URU: Jojo k prevodovce vytocit
tak 2 matice se na ten kus svorníku co kouká z převodovky skoro nevejdou (chybí cca 3 mm aby 2. matice držela celou délkoiu závitu)... ale i tak jsem to zkusil, a matice dorval co to šlo(závit to přežil), ale svorníkem jsem nehnul...
teď jsem dostal takovej trochu šílenej nápad(jako obvykle)... našroubuju ma svorník matici, a přivařim jí... tim udělam ze svorníku a matice šroub... jediný co by moh bejt problém je dostupnost místa kde by se vařilo, a potom jestli by to vydržel svár...
|
15.8.08, 14:32 |
|
|
fatal
rejpal
|
URU píše: jediný co by moh bejt problém je dostupnost místa kde by se vařilo, a potom jestli by to vydržel svár...
Pokud umíš vařit... Mi dycky povolil svár, když jsem podobnou metodu zkoušel na jiný šroub...
Zkoušels odrezovač nebo povolovač nebo něco takového? Díval ses ze strany převodovky, jak to tam vypadá?
|
15.8.08, 14:36 |
|
|
URU
|
fatal píše: URU píše: jediný co by moh bejt problém je dostupnost místa kde by se vařilo, a potom jestli by to vydržel svár... Pokud umíš vařit... Mi dycky povolil svár, když jsem podobnou metodu zkoušel na jiný šroub... Zkoušels odrezovač nebo povolovač nebo něco takového? Díval ses ze strany převodovky, jak to tam vypadá?
no... moc vařit neumim... odrezovač atd. jsem nezkoušel (ani nemam)... stranu od převodovky vyfotim a foto dodam...
|
15.8.08, 14:46 |
|
|
Drak
|
Polij to odrezovačem, mírně přitáhni aj ten protilehlej šteft, aby se to nekřížilo a nech si přes noc šprajclej pedál spojky, to by v tom byl čert, aby to neodskočilo.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
15.8.08, 14:50 |
|
|
škodař
|
kurna at ti někdo stojí na tý spojce a zkus to drapnout za příčku motoru a zkusit to vyvyklat nebo nějakej malej mazlík mezo motor a převodovku a páčit ale at neodštípneš kus příruby a pak hlavně ty rýhy co tam případn ěuděláš zabrus do roviny
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
15.8.08, 15:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|