|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
rudi
|
motor 120 syčí
Chlapi mám taký problém: včera som najazdil s mojim spotrebákom 120L zhruba 130km a keď som večer doma vystupoval z auta a otváral bránu, zistil som taký čudný zvuk od motora - niečo mi tam syčí alebo nejaký podobný zvuk, počuť to na volnobeh, inak skodovka išla v pohodičke, teplota ok, zrýchlenie ok. dnes sa chcem na to pozreť, tak poradte kde hľadať chybu... žeby to boli zvuky od alternátora, alebo rozmýšlam, či sa mi neuvolnil filterbox na karburátore, no neviem.
|
15.8.08, 07:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
škodař
|
Re: motor 120 syčí
rudi píše: Chlapi mám taký problém: včera som najazdil s mojim spotrebákom 120L zhruba 130km a keď som večer doma vystupoval z auta a otváral bránu, zistil som taký čudný zvuk od motora - niečo mi tam syčí alebo nejaký podobný zvuk, počuť to na volnobeh, inak skodovka išla v pohodičke, teplota ok, zrýchlenie ok. dnes sa chcem na to pozreť, tak poradte kde hľadať chybu... žeby to boli zvuky od alternátora, alebo rozmýšlam, či sa mi neuvolnil filterbox na karburátore, no neviem. bud máš uvolněnej filtrbox nebo vypadenej filt tohle dělá otevřený sání to sišení pokud je to ono
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
15.8.08, 08:01 |
|
|
Bukaj
|
A nebo, jestli je to takové šustění, tak jsou v háji ložiska v altíku...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
15.8.08, 11:22 |
|
|
cyz
|
Ložiska v alternátoru nebo vyosený altík a šumí řemen. Taky jsem to kdysi řešil - nemohl jsem na nic přijít až mi nakonec poradil jeden BMWčkař Vezmi mýdlo, nastartuj a přilož z obou stran na strany řemenu, jestli to zmizí tak je to tím.
|
15.8.08, 18:35 |
|
|
rudi
|
takže filterbox to nie je, bol dotiahnutý dobre, ale pre istotu som vymenil tú gumu medzi ním a karburátorom, lebo táto bola už načatá zajtra skúsim ten alternátor, zhodím klinový remeň, naštartujem a popočúvam. Manželka sa mi smeje, že tam máme nejakého hada
Inak to auto mám pol roka, tak sa ešte stále s ním zoznamujem...
|
15.8.08, 19:23 |
|
|
ferrari
|
Ešte relatívne aj porušený podtlak k posilovaču...ale to by si mal cítiť na brzdách...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
16.8.08, 08:31 |
|
|
Marra
|
pokud se ti zvýšil volnoběh, vypadl ti šroub vzduchu na karbu a syčí to jak sviňa, nebo seklý sytič...
|
19.8.08, 20:36 |
|
|
rudi
|
Tak som bol za mojim známym, čo robí škodovky, popočúval, povytáčal, popočúval a vraj je všetko OK, motor má dobrý zvuk... že ložiská alternátora hrkocú inak no nedalo mi to a skúsil som to s tým mydlom a je to super nápad, šušťanie zmizlo... díky
|
20.8.08, 09:16 |
|
|
Pajas
|
A neprokluzuje ti ted klínák?Aby ti to nezdechlo či nevyvřelo
|
20.8.08, 11:42 |
|
|
rudi
|
Pajas píše: A neprokluzuje ti ted klínák?Aby ti to nezdechlo či nevyvřelo
No ja som to mydlil len symbolicky, lebo som sa bál, aby sa mi to mydlo nevyšmyklo z ruky len som to tak na 3sekundy priložil z oboch strán a šumenie zmizlo. To by som tam musel zodrať polovicu mydla, aby preklzoval kliňák.
|
20.8.08, 11:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|