Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 09:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Syceni, lozisko, tesneni, 2. klapka 
Autor Zpráva
Junior TW team

Příspěvek Syceni, lozisko, tesneni, 2. klapka
Zdar,
mam ctyri otazecky.
1.
Od motoru syci. Tak jsem to zkoumal a jde to nekde od karbecu nebo filtrboxu. Mam ten filtrbox co se nesroubuje ale cvaka se. Kdyz ho odcvaknu tak syceni lehce zesily. Co to muze byt? Jak poznam jestli to prisava pod filtboxem nebo pod karbecem? Nebo je to normalni?
2.
Jak poznam, ze se mi (ne)toci lozisko spojky kdyz neni spojka seslapnuta? Serizoval jsem spojku. Zabira v poradku v pulce a ma mrtvej chod cca 3-4 cm. Jak overit ze je to spravne, tj. ze se lozisko netoci kdyz nema?
3.
Daval jsem novy tesneni pod karbec a je kolem otvoru nasakly benzinem. Je to v poradku?
4.
Jak zjistim zda se mi nepridira 2. klapka?

Diky moc... :)

24.8.08, 12:03
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
si zapal a ohul ten karbec přisávání uvitíš kam ti dým bude mizet miloš

24.8.08, 12:08
Junior TW team

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
si zapal a ohul ten karbec přisávání uvitíš kam ti dým bude mizet miloš

Diky to me nenapadlo. Jednou teda svoje plice objetuju :lol:
Mohl bys mi jeste zodpovedet ostatni otazky? :oops: :D

24.8.08, 12:16
Hliník navždy.

Příspěvek 
2) Podivat se

3) Ktery tesneni myslis? :shock:

4) Rukou zkusis :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

24.8.08, 12:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
1) pokud to saje pod filtrboxem, nic se nedeje s otackama, motor jede normalne.
pokud to saje nekde v karbecu, nebo pod nim, vetsinou zacne byt problem s volnobehem anebo s cukanim

odpoved na otazku c 2)

vem si baterku, nastartuj auto, sklop zadni sedadla,vlez dozadu vedle kastliku baterky je kastlik na spojku, oddelej ho¨, u vytlacovaciho spojkoveho valce je takova cerna plastova krytka drzena pruzinkou... oddelej to.... a nejakym svetylkem si posvit dovnitr. uvidis tam jak lozisko, tak tocici se setrvak. pokud lozisko stoji, je to OKA :-)

3) pod karbec? jako myslim mezi prirubu sani a karbec....
teda za normalnich okolnosti by melo byt suche, urcite tamtudyma NEMA prolinat benal.
ale uz se mi stalo, ze benal kapal na ten plech pod karbem odjinud (klasicky treba z privodni hadicky)
a bylo to poznat, ze to tesneni bylo jakoby namokvale....

4) chytnes osku druhe klapy do ruky, a otacis s ni, jak ji pustis musi se vratit na O, samozrejme v celem prubehu drahy musi jit zlehka.
za jizdy kdybyse pridirala a zustala ti otevrena, tak v zavislosti na tom v jake poloze, bys moh mit po vyrazeni na neutral i 5000ot/min) na sedru se mi to kdysi stalo, vyradim, puvodne z 2000, a naraz kraval jak cip, volnobeh 5000....)

zkouska podtlaku ovladani 2. klapy: sundej podtlakovku (nahore 2xsroubek, dole segerovka.)
vem ji to ruky, stlac ji a prstem zacpi ten vyvod ze ktereho jde vzduch. NESMI SE TO ROZTAHNOUT. a tak samo to zacpi prsem a skus stlacit. NEMELO BY SE TO HNOUT.
jinak je dirava membrana a podlakovka neplni svou funkci, tudiz za provozu se ti nechce 2. komora uz ani otevrit.

24.8.08, 12:22
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
No tak s volnobehem probleme nemam. Ten se drzi tak kolem 700 a pohoda. Cukani? Jestli myslis za jiszdy tak to se stava pouze pokud rychle seslapnu plyn tak to zacuka a pak jede.

Za sedacky jsem koukal ale asi se budu muset kouknout lip pac mi prijde ze i kdyz je spojka seslapnuta na plno tak se tam nic netoci(krome pritlacaku a setvaku samozrejme)

No tesneni pod podlozkou pod karbecem no. To papirovy. Nene benal to nasava jakoby z od diry nebo komor. Proste ne z venci ale zevnitr. Cim to muze byt?

No urcite se mi nestva ze by se mi zadrhla a pak mi drzela vyssi otacky. Spis mam podezreni ze se neotevira ale ten karbec je asi 1500km novej...

Matthes -> Jak si to myslel rukou. Jako ze normalne zeshora na ni zatlacit jestli se otevre?

Po obede budu laborovat...

24.8.08, 12:36

Příspěvek 
Majlanky píše:

Za sedacky jsem koukal ale asi se budu muset kouknout lip pac mi prijde ze i kdyz je spojka seslapnuta na plno tak se tam nic netoci(krome pritlacaku a setvaku samozrejme)

koukni poradne, pokud na ni neslapes (za jizdy....) tak se tocit nesmi

pokud ale brnknes do pedalu spojky, uz by se melo roztocit....

je to blbe videt, bo lozisko je kulate, tudiz to ze se toci je videt blbe :-)
v nouzi skus prstem....strc ho na lozisko a ucitis ( ale bacha, nestrc ho nikam jinam....setrvak prstem nezastavis :-)

24.8.08, 12:42
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Tak si na to lozisko dej malinkou kapku svetly barvy ...
No druhy stupen zkus zatlacit na osku jestli otvira... po odblokovani prvni komory musi jit lehce nahoru, proti pusobi snad jen jedno perko- z membrany :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

24.8.08, 12:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
jo a ta 2. klapa muze mit vic problemu:

otevre se normalne, ale zatuhne a nemuze zavrit (otacky lezou vzhuru jak sem psal)

ani se neotevre bo je zatuhla klapa (podtlakova membrana funkcni,ale s klapou nelze hybat ani rucne)

ani se neotevre bo je KO podtlakovka( podtlakovka je KO, rucne se 2.klapa hybe zlehka)

24.8.08, 12:46
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
Takze novy zjisteni... 2 klapka nepridira a otevira.

U spojky sem si vsim ze kdyz ji seslapnu a pak pustim(na neutral za behu motru) ozve se zvuk jako by dojizdela formule.

Dal jsem jinou podlozku(vyssi) pod karbec a syceni furt, takze je to asi normalka. Az sezenu cigaro tak zkusim milosovu metodu ale spis mi to prisava pod fitrboxem. Pod karbecem je to v pohode.

Jeste by me teda zajimalo proc, a hlavne jak, saje to papirovy tesneni benal. Nevite nekdo?

Dik...

24.8.08, 17:39

Příspěvek 
nevzlíná tam směs?

24.8.08, 19:22
Junior TW team

Příspěvek 
no_-_name píše:
nevzlíná tam směs?

No a jak to poznam? A co s tim kdyztak?

24.8.08, 19:27
Pspvek Reklama