Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 09:43

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 záhada s volnoběhem 
Autor Zpráva

Příspěvek záhada s volnoběhem
tak, doufám, že to stručbě popíšu:

no motor po go. fav. s ostrou vačkou 270/280, měl sem tam webera z fiata, za studena to pořád zdechalo, nebo ot. kolem 2 tis., po zahřátí 1600,
řek sem si, že to dělá ten jkarbec,
dal sem tam origo z fav., no a je to ještě horší.
předstih jsem dal 20° před HÚ při 2000 ot/min - jinak to nešlo seřídit.
:?

20.8.08, 15:17
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Je vůbec motor s tou vačkou schopen běžet na normálním volnoběhu, nechce to náhodou vyšší otáčky? Zkoušels přidat/ubrat sytost a množství směsi na volnoběhu? Zapalování máš OK?

20.8.08, 15:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Je vůbec motor s tou vačkou schopen běžet na normálním volnoběhu, nechce to náhodou vyšší otáčky? Zkoušels přidat/ubrat sytost a množství směsi na volnoběhu? Zapalování máš OK?

jak se přidává směs na lekru?, u sedru to šlo, ale tady nevim,
no doufal sem, že s tou vačkou to pude kolem 1200 min-1, když se popřádně prohřeje tak drží ale v nízkejch ot. nemá sílu, asi je to tou vačkou

20.8.08, 15:34

Příspěvek 
pecen píše:
fatal píše:

no doufal sem, že s tou vačkou to pude kolem 1200 min-1, když se popřádně prohřeje tak drží ale v nízkejch ot. nemá sílu, asi je to tou vačkou

Od pravého podběhu je na něm šroubek. Teď nevím jestli musíš utahovat nebo povolovat...na to už příjdeš sám. :lol:

20.8.08, 15:44

Příspěvek 
gokralik píše:
pecen píše:
fatal píše:

Od pravého podběhu je na něm šroubek. Teď nevím jestli musíš utahovat nebo povolovat...na to už příjdeš sám. :lol:

nemáte někdo schémátka těch regulačních prvků na karbecu??????

20.8.08, 16:48
rejpal

Příspěvek 
pecen píše:

Tady je schéma LEKRa, snad ti to pomůže... http://www.skodafavorit.cz/soubory/favorit_Andrt_Malina.pdf (Strana 125)

20.8.08, 16:53

Příspěvek 
fatal píše:
pecen píše:

Tady je schéma LEKRa, snad ti to pomůže... http://www.skodafavorit.cz/soubory/favorit_Andrt_Malina.pdf (Strana 125)

ok diky, v sobotu to poladim

20.8.08, 17:44
rejpal

Příspěvek 
pecen píše:

Jen taková poznámka, šroubem bohatosti doladíš jen volnoběh, pokud si tvůj motor žádá jinou směs v zátěži, je nutno změnit osazení karbu (možná bude chtít i jiné nastavení automatického sytiče apod., ale to už je otázka pro znalejší).

20.8.08, 21:02

Příspěvek 
fatal píše:
pecen píše:

Jen taková poznámka, šroubem bohatosti doladíš jen volnoběh, pokud si tvůj motor žádá jinou směs v zátěži, je nutno změnit osazení karbu (možná bude chtít i jiné nastavení automatického sytiče apod., ale to už je otázka pro znalejší).

tak sem to o výkendu, zkoušel, zatim to drží, sytičem sem musel potočit, teď drží 1400 volnoběh, ale nemám tam filtr s boxem, takže to žere teplej vzduch, no uvidíme co to udělá až tam pofrčí studenej zvenku!

nevite někdo jak se dá upravit ten LEKR, motor jede sice do 6a půltis slušně (ale), vzadu sem si všiml, že se dá pootočit šroubem pro urychlení vstříknutí paliva,( má to cenu?), a jak se dá urychlit nástup II komory.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nebo něco jiného,???? poradte

:sick: :sick:

25.8.08, 15:17

Příspěvek 
já měl 280/280 a taky byl trochu problem s volnoběhem nakonec jsem to vyřešil tak že jsem změnil základní otevření klapky, předepsáno je 0,10-0,12 mm pro obě a já jsem první klapku nastavil na 0,20 a byl pokoj, druhou jsem nechal tak jak má být, jen je na to potřeba přípravek a hodinky

Jo ale já to měl normální SEDR

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.8.08, 17:40

Příspěvek 
u lekra se otáčky štelujou šroubkem co otvírá škrtící klapku,takže by to mělo fungovat i bez hodinek :)

25.8.08, 17:48

Příspěvek 
Kristensen píše:
já měl 280/280 a taky byl trochu problem s volnoběhem nakonec jsem to vyřešil tak že jsem změnil základní otevření klapky, předepsáno je 0,10-0,12 mm pro obě a já jsem první klapku nastavil na 0,20 a byl pokoj, druhou jsem nechal tak jak má být, jen je na to potřeba přípravek a hodinky

Jo ale já to měl normální SEDR

jakej si dal předstih??

v tabulkách sem vyčetl, že fav. při 2000/min má okolo 20° a 130tky 30°, mám tam fava a na 20° to střílelo, dal sem 30 ale ještě to není ono

cos tam měl za předstih??? , s hlavou sem nic neděkak (nesnižoval)

25.8.08, 18:28
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]