Autor |
Zpráva |
varok
|
Výfuk Fávo
Ještě bych prosím vás chtěl poradit, jak nejlépe udělat výfukový systém na fáčko. Mám trošku upravený motor od fy Excel. Kdybych si chtěl udělat sportovnější výfuk, je lepší vytáhnout kat i středový tlumič a dozadu dát laděný? Nebo nechat středový tlumič, vytáhnout kat a dozadu laďák? Katalizátor vytáhnu asi v každém případě. Pomáhá rezonátor(dynamizér), kdybych ho dal místo katalizátoru a středního tlumiče? Vzadu už mám teď laděný výfuk od fy KM Sport o průměru 90mm. Akorát mám danou špatnou trubku ze starého výfuku. Byl to totiž univerzál a ty nemají většinou tu trubku, která se nasouvá na střední díl. Nevíte někdo o nějakém dobrém výfuku na fáčko nebo feldu? Díky
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.9.08, 17:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
Re: Výfuk Fávo
varok píše: Ještě bych prosím vás chtěl poradit, jak nejlépe udělat výfukový systém na fáčko. Mám trošku upravený motor od fy Excel. Kdybych si chtěl udělat sportovnější výfuk, je lepší vytáhnout kat i středový tlumič a dozadu dát laděný? Nebo nechat středový tlumič, vytáhnout kat a dozadu laďák? Katalizátor vytáhnu asi v každém případě. Pomáhá rezonátor(dynamizér), kdybych ho dal místo katalizátoru a středního tlumiče? Vzadu už mám teď laděný výfuk od fy KM Sport o průměru 90mm. Akorát mám danou špatnou trubku ze starého výfuku. Byl to totiž univerzál a ty nemají většinou tu trubku, která se nasouvá na střední díl. Nevíte někdo o nějakém dobrém výfuku na fáčko nebo feldu? Díky
layting, soieta, dělaj přímo na feldy a váčka i s tim kolenem přes nápravu....jinak já mám vyhozenej kat, místo středu pude trubka a dozadu střed z feldy ...když se mi zadaří, udělám si průchoďák sk.A
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
3.9.08, 20:41 |
|
|
varok
|
Děkuji za radu. Jestli ti můžu tykat, nemáš teď jinačí feldu? Předtím si ji měl jako závodní, samé samolepky. A ten rezonátor něco zlepší? Já jsem se díval na netu na ten Layting a dost o něm uvažuji. Soieta má samé takové extrémy, to se mi moc nelíbí. Jinak většinou jiní výrobci dělají samé univerzály a pak se to musí upravovat. Dělat nový závěs, navařit trubku k prostřednímu dílu. To je práce pro sebevrahy. Kamarád má taky felinu, ale 1,6 Mpi a mírně poladěnou. Tomu to ale dělala přímo nějaká tuning firma a stojí to moc penízek. Na takové blbosti nemám, raději si to udělám sám.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.9.08, 17:37 |
|
|
varok
|
Dát středový díl dozadu? To není moc dobrý nápad, ne? Já asi vytáhnu katalizátor, místo něho rezonátor, středový tlumič nechám a dozadu koupím nějaký lepší laďák. Koukal jsem i na JP výfuky a taky dobré.
|
6.10.08, 10:41 |
|
|
Ladin
|
Taky o tom uvažuju,střed dám Layting s rezonátorem a dozadu Soietu (má atest narozdíl od Laytingu),kata tam nechám.Už jsem od pár lidí četl,že to tak mají a jako prej dost dobrý.Snad to proleze STK,ať do před ní nemusím dávat do původního stavu,počítam,že by ten střed mohl vadit,ale u nás jsou rozumní tak snad to potom klapne.Když tak tu potom napiš jak to šlape, zvuk a tak,nahrávka by taky nebyla od věci.Ať se daří
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
6.10.08, 17:38 |
|
|
Ondras83
|
na závodnim favoritu má jeden kámoš trubku až dozadu o větším průměru a vzadu střed z 1,9 feldy...zvuk dobrej...tam jde taky spíš o to, že ten středovej tlumič udělá aspoň trošku protitlak ve vejfuku, to je trošku potřeba...jinak fava zkupiny A. měli průchozí trubku a na konci průchozí tlumič....
|
6.10.08, 22:08 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
a co treba pouzit soustavu z 1,6? neni nahodou pruchozi???
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
7.10.08, 08:41 |
|
|
varok
|
Právě to mi říkal kamarád. Pokud nechám trubku od motoru až dozadu, tak to ho...o pojede a akorát kravál. Ten tlumič udělá protitlak, který motor potřebuje. Já chci vyndat katalizátor, místo něho rezonátor, nebo jen trubku, střední tlumič asi nechám a zadní laděný. Možná zkusím i vyndat střední tlumič, uvidím jak to pojede.
|
7.10.08, 19:29 |
|
|
Ondras83
|
varok píše: Právě to mi říkal kamarád. Pokud nechám trubku od motoru až dozadu, tak to ho...o pojede a akorát kravál. Ten tlumič udělá protitlak, který motor potřebuje. Já chci vyndat katalizátor, místo něho rezonátor, nebo jen trubku, střední tlumič asi nechám a zadní laděný. Možná zkusím i vyndat střední tlumič, uvidím jak to pojede.
pojede to jako svině, protože to bude dělat kravál
dej střed trubku nebo rezonátor, kat vymlať nebo ho tam nech (není to skoro poznat) a dozadu dej nějakej střed z auta nebo laďák...je to jedno, má ti tam dělat protitlak laďák za pár tisíc, nebo lauf z vrakáče za pár korun??
|
7.10.08, 21:08 |
|
|
varok
|
Tak nakonec jsem dostal z kamaráda, který má poladěnou feldu, jak má dělaný výfuk. Dělala mu to nějaká firma, poladili motor a udělali výfuk.
Má přední díl speciál, asi na zakázku. Pak má rezonátor, střední díl zase nějaký speciál a zadek laděný výfuk. Nejsou tam žádné značky, tak nevím od jaké to je firmy.
|
8.10.08, 23:07 |
|
|
Ondras83
|
varok píše: Tak nakonec jsem dostal z kamaráda, který má poladěnou feldu, jak má dělaný výfuk. Dělala mu to nějaká firma, poladili motor a udělali výfuk. Má přední díl speciál, asi na zakázku. Pak má rezonátor, střední díl zase nějaký speciál a zadek laděný výfuk. Nejsou tam žádné značky, tak nevím od jaké to je firmy.
no tak to udělej takhle...kat tam nech (změní se jen trochu zvuk) místo středu dej trubku a dozadu dej supr čupr tuning lauf, nebo nějakej střed z auta....
|
9.10.08, 20:15 |
|
|
varok
|
Ten středový tlumič tam asi zatím nechám, zkusím někde sehnat nějaký speciál, katalizátor chci vyndat, stejně je asi špatný a dozadu koupím asi něco lepšího. Teď tam mám KM sport 90mm, je to ale univerzál, tudíž očesaná verze, tak bylo potřeba upravovat. Navíc ta koncovka je zbytečně velká, stačila by mi 70-80mm. Pěkný výfuk mají u JP výfuky, ale nevím jestli ho někde seženu a kolik stojí.
|
10.10.08, 10:44 |
|
|
Wena
|
Já prodávám výfuk laiting na fávo rok starý kulatá koncovka 80 mm
|
10.10.08, 17:50 |
|
|
varok
|
A byl by nějaký obrázek? Mě se ale Layting moc nelíbí vzhledově, ale záleží jaký typ. Jaká by byla cena?
|
11.10.08, 17:42 |
|
|
Wena
|
Cena 2 000 Kč a pokud máte zájem tak na mail...
|
12.10.08, 08:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|