Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 12:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Škrtící klapka píská a kolísá volnoběh 
Autor Zpráva

Příspěvek Škrtící klapka píská a kolísá volnoběh
Tenhle týden jsem byl u babky a vymlátil jsem si v autě baterku až to nastartovat nechtělo.... pak sem baterku trochu dobil a nastartoval a jel na výlet kousek, ale přitom mi začal kolísat volnoběh..pak sem si v haráži všimnul, že když zapnu klíček a rozvítí se kontrolky, tak mí v té škrtící klapce píská něco odpojil sem konektor od klapky a nepískalo zapojil a pískalo.... Tak sem nechal baterku pořádně nabít vyndal klapku a betelně vočistil dal zpátky a furt stejný dokonce sem i nechal klíček zapnutý asi 10 minut po odpojení baterie, aby si ŘJ zvykla nebo co a nic.... Nejvíc mě znervoznuje to pískaní co to může být...? Jinak až nastartuju už nepíská.... co vy na tuto situaci? Jinak už sem klapku čistil několikrát x-krát odpojoval baterku atd. a žádnej problém tak nevím včem je zase zakopanej pes

5.9.08, 12:01
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Nevim jak je to na felde, ale nektere renaulty tohle delaji taky. Konktrene vim ze to dela 100% 1.2 16V a jeste sem to videl na nejake 1,4 teda ten reanult. Tak jestli to nedela treba i ta felda. Driv sis toho nevsilm?

5.9.08, 12:28

Příspěvek 
DRYVER píše:
Nevim jak je to na felde, ale nektere renaulty tohle delaji taky. Konktrene vim ze to dela 100% 1.2 16V a jeste sem to videl na nejake 1,4 teda ten reanult. Tak jestli to nedela treba i ta felda. Driv sis toho nevsilm?

Dřív sem si toho nevšimnul, ale určitě je možný, že to dělalo i předtím....

5.9.08, 12:31
Profil ICQ

Příspěvek 
nám 1,3 bmm blbne když se odpojí baterie, ale nic nepíská

5.9.08, 20:19

Příspěvek 
spartra píše:
nám 1,3 bmm blbne když se odpojí baterie, ale nic nepíská

A měl jsi otevřenou kapotu? Protože já když zavřu kapotu tak taky nic neslyším...... Ještě dneska jsem odpojil a připojil všechny konektory v motoru odpojil baterku asi nahodinu a zdá se být vše jako dřív..... Nechápu to..... až teda na ten zvuk klapky..ona né že by extrémě pískala ale vydává tón určitý, který se občas změní čili ne úplně konstantní....

5.9.08, 22:15
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
ty klapky bzučí a jede to normálně, zkus ji odpojit mrkni na piny, postahuj je, mrkni na kostru u podběhu, taky to překotroluj u nádobky s aktivním uhlí a u řj , rozpoj skontroluj, někdy to pomůže, dělej to postupně a zkoušej zapínat klíček uslyšíš kde je problém miloš

6.9.08, 06:59
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]