Autor |
Zpráva |
patrik-hp
|
Vohlodaný zuby na věnci jsou závadou ve funkci startéru nebo spínačky popřípadě toho kdo ten motor uvádí do pohybu ....Až si tam dáš zase všecky zuby,nezapomeň popřemejšlet,čim se to stalo... Je třeba na místě rozebrat startér,očistit a promazat a zkontrolovat,zda-li nespíná dříve nebo později nevysouvá....když už,tak už.
|
2.9.08, 20:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Mirmar
|
Re: Setrvačník
No ono mi to už dřív někdy občas při startování jenom točilo a rachtalo jo na podruhý jsem nastartoval normálně. Takhle jsem to koupil jo. Dva měsíce zpátky se mi zadíral pastorek na startéru až mi netočil vůbec. Na kolektoru byla slabě vyfrézovaná drážka celý to bylo od kovových pilin jo. Když jsem sepnul spouštěč tak se jen tak tak převalil. Zašel jsem koupit nový startér už ten s reduktorem menší. Točil parádně ale byly slyšet zuby. zkoušel jsem ho vyndavat a pootáčet pastorkem že snad si lépe sedne do ozubení. Ale po měsíci je to stále horší. Při startování někdy točí naprázdno po pootočení klikou se chytne ale rachtaj zuby. Vyndal jsem startér ven kouknu na pastorek zuby očesaný kouknu na věnec zuby skosený v jednom místě zuby skoro žádný. Nevím spínačka se zdá být dobrá . pastorek odešel asi zřejmě kvůli už chycenýmu věnci. Udělal jsem chybu , že jsem neprohlédl věnec dřív ted koukám se mi ta oprava prodraží. Ale budu to dělat v garáži s kámošem nebudu to dávat do servisu nejsem blázen co. Jo ještě něco Když startuju formana 94 za studena občas přišlápnu plyn to prý tomu věnci škodí. Je to stříkačka. Je to pravda?
|
3.9.08, 17:24 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Mirmar píše: No ono mi to už dřív někdy občas při startování jenom točilo a rachtalo jo na podruhý jsem nastartoval normálně. Takhle jsem to koupil jo. Dva měsíce zpátky se mi zadíral pastorek na startéru až mi netočil vůbec. Na kolektoru byla slabě vyfrézovaná drážka celý to bylo od kovových pilin jo. Když jsem sepnul spouštěč tak se jen tak tak převalil. Zašel jsem koupit nový startér už ten s reduktorem menší. Točil parádně ale byly slyšet zuby. zkoušel jsem ho vyndavat a pootáčet pastorkem že snad si lépe sedne do ozubení. Ale po měsíci je to stále horší. Při startování někdy točí naprázdno po pootočení klikou se chytne ale rachtaj zuby. Vyndal jsem startér ven kouknu na pastorek zuby očesaný kouknu na věnec zuby skosený v jednom místě zuby skoro žádný. Nevím spínačka se zdá být dobrá . pastorek odešel asi zřejmě kvůli už chycenýmu věnci. Udělal jsem chybu , že jsem neprohlédl věnec dřív ted koukám se mi ta oprava prodraží. Ale budu to dělat v garáži s kámošem nebudu to dávat do servisu nejsem blázen co. Jo ještě něco Když startuju formana 94 za studena občas přišlápnu plyn to prý tomu věnci škodí. Je to stříkačka. Je to pravda? No podla toho co je tam za veniec , ak daky poliak , necuduj sa ze z neho polka chyba ...tieto druhovyroby su naprd . Sa stalo ze sme z kamosom davali novy veniec z polska ( na iny nemal ) a po mesiaci prisiel ze mu to dako zle startuje , sundal som starter , , a zo zubov polovica chybala ( niektore ulomene , ine obrusene ) . Ako je to s tym plynom pri startovani ? myslim ze je to blbost , nechapem preco by malo vencu vadit ze pridas plyn ? jedine ze by sa nestihol vytiahnut pastorok , ale to je sekunda za ktoru sa to tak rychlo neroztoci . Ale je to moj nazor
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
3.9.08, 17:49 |
|
|
patrik-hp
|
Mirmar píše: No ono mi to už dřív někdy občas při startování jenom točilo a rachtalo jo na podruhý jsem nastartoval normálně. Takhle jsem to koupil jo. Dva měsíce zpátky se mi zadíral pastorek na startéru až mi netočil vůbec. Na kolektoru byla slabě vyfrézovaná drážka celý to bylo od kovových pilin jo. Když jsem sepnul spouštěč tak se jen tak tak převalil. Zašel jsem koupit nový startér už ten s reduktorem menší. Točil parádně ale byly slyšet zuby. zkoušel jsem ho vyndavat a pootáčet pastorkem že snad si lépe sedne do ozubení. Ale po měsíci je to stále horší. Při startování někdy točí naprázdno po pootočení klikou se chytne ale rachtaj zuby. Vyndal jsem startér ven kouknu na pastorek zuby očesaný kouknu na věnec zuby skosený v jednom místě zuby skoro žádný. Nevím spínačka se zdá být dobrá . pastorek odešel asi zřejmě kvůli už chycenýmu věnci. Udělal jsem chybu , že jsem neprohlédl věnec dřív ted koukám se mi ta oprava prodraží. Ale budu to dělat v garáži s kámošem nebudu to dávat do servisu nejsem blázen co. Jo ještě něco Když startuju formana 94 za studena občas přišlápnu plyn to prý tomu věnci škodí. Je to stříkačka. Je to pravda?
Pokud je to špricka tak startuj bez plynu....musí chytit sama bez zásahu...jak to přišlápneš je pravděpodobný,že motor je rychlejší než tvoje ruka s klíčem v ruce... Ale skušený nastartuje i s plynem...dříve se jinak nestartovalo...jde o to brzo pustit ten klíček
|
3.9.08, 19:26 |
|
|
Mirmar
|
Jonny píše: Mirmar píše: No ono mi to už dřív někdy občas při startování jenom točilo a rachtalo jo na podruhý jsem nastartoval normálně. Takhle jsem to koupil jo. Dva měsíce zpátky se mi zadíral pastorek na startéru až mi netočil vůbec. Na kolektoru byla slabě vyfrézovaná drážka celý to bylo od kovových pilin jo. Když jsem sepnul spouštěč tak se jen tak tak převalil. Zašel jsem koupit nový startér už ten s reduktorem menší. Točil parádně ale byly slyšet zuby. zkoušel jsem ho vyndavat a pootáčet pastorkem že snad si lépe sedne do ozubení. Ale po měsíci je to stále horší. Při startování někdy točí naprázdno po pootočení klikou se chytne ale rachtaj zuby. Vyndal jsem startér ven kouknu na pastorek zuby očesaný kouknu na věnec zuby skosený v jednom místě zuby skoro žádný. Nevím spínačka se zdá být dobrá . pastorek odešel asi zřejmě kvůli už chycenýmu věnci. Udělal jsem chybu , že jsem neprohlédl věnec dřív ted koukám se mi ta oprava prodraží. Ale budu to dělat v garáži s kámošem nebudu to dávat do servisu nejsem blázen co. Jo ještě něco Když startuju formana 94 za studena občas přišlápnu plyn to prý tomu věnci škodí. Je to stříkačka. Je to pravda? No podla toho co je tam za veniec , ak daky poliak , necuduj sa ze z neho polka chyba ...tieto druhovyroby su naprd . Sa stalo ze sme z kamosom davali novy veniec z polska ( na iny nemal ) a po mesiaci prisiel ze mu to dako zle startuje , sundal som starter , , a zo zubov polovica chybala ( niektore ulomene , ine obrusene ) . Ako je to s tym plynom pri startovani ? myslim ze je to blbost , nechapem preco by malo vencu vadit ze pridas plyn ? jedine ze by sa nestihol vytiahnut pastorok , ale to je sekunda za ktoru sa to tak rychlo neroztoci . Ale je to moj nazor A můžeš mi prosimtě napsat jak jste měnily věnec? Snad se dozvím nějaký nový fígly.
|
4.9.08, 14:17 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
4.9.08, 14:21 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Mirmar píše: A můžeš mi prosimtě napsat jak jste měnily věnec? Snad se dozvím nějaký nový fígly. no podla navodu tu na TW . Hlavne to nedat nakrivo , lebo si v prd.li ! Matthes píše: http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=12143 JJ nie nadarmo si moderator
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
5.9.08, 16:51 |
|
|
spartra
|
na věnec maximálně co de el. trouba 200-220 v 12-15 minut hodíš ho tam a bušíš, kovovje zvuk je konečná, radši to dělaj až nikdo nebude doma a na dlaždích to taky nebude ono
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
5.9.08, 20:08 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
spartra píše: na věnec maximálně co de el. trouba 200-220 v 12-15 minut hodíš ho tam a bušíš, kovovje zvuk je konečná, radši to dělaj až nikdo nebude doma a na dlaždích to taky nebude ono
No ja mel ten setrvak na motoru. V kuchyni upekl vjenec, bezel dolu do garaze, namlatil ho na setrvak pres drivko a ok
|
5.9.08, 20:32 |
|
|
Mirmar
|
Tak jsem se na to dneska vrhnul. Ráno jsem to rozebral cca 3 hodinky pěkně v klidu s rozmyslem. Vyndal jsem setrvák odnesl ho nahoru do kuchyně strčil do trouby na cca 10 minut vyndal hodil na dřevěnej vál podepřel jsem si to ve prostřed aby byl malonko ve vzduchu vzal jsem malí kladívko a velké kladívko a pobouchaval kolem dokola až to spadlo. Vzal jsem nový věnec dal do trouby asi tak na 15 minut vyndal hodil na setrvák krásně zklouznul až na doraz pohádka žádná dřina. Čekal jsem že to bude horší. Dělal jsem to poprvý. Jo abych nezapoměl ten starý věnec měl zuby všechny ale na dvou místech dlouhých asi 10 čísel byly pěkně zbroušený. Otázka je jak se to mohlo stát. Sám nevím kdo můžete poradte abych se toho oneho příště vyvarovaql a neměnil to znova. Zatím dík.
|
13.9.08, 16:26 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No to jsem mel neco podobneho, repasuj si starter nebo to bude znova za chvili
|
13.9.08, 16:39 |
|
|
Mirmar
|
Matthes píše: No to jsem mel neco podobneho, repasuj si starter nebo to bude znova za chvili Jo jasně tam musím vyměnit ten pastorek je taky pěkně obroušenej jinak startér je nový kupoval jsem ho začátkem srpna a je to už s tím reduktorem , feldový. Říkám si akorát , že jsem měl ten věnec udělat dřív když jsem dával nový startér. Takhle je zbytečná investice do toho pastorku. Tak jakmile to nastartuju dám vědět jaký to je.
|
13.9.08, 16:45 |
|
|
Mirmar
|
Pánové neznáte někdo nějakej fígl jak nejlépe dát dohromady převodovku a motor? Jak jsem dělal ten setrvák tak ted nemůžu namontovat zpátky převodovku. Jde o formana. Jako převodovku jsem po dvouch hodinách nasadil ale jenom na dva horní šrouby zbytek je sice taky v dírách ale nejdou stahnout. Pořád zvedám a snižuju motor nebo převodovku a furt to nemůžu dostat k sobě. Už si nevím rady poradte mi něco jak na to jít co nejlépe.
|
14.9.08, 14:52 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Sundaval si pritlacak? Pokud jo, vystredil si potom lamelu?
|
14.9.08, 15:28 |
|
|
Mirmar
|
Matthes píše: Sundaval si pritlacak? Pokud jo, vystredil si potom lamelu? Jo to jsem všechno udělal taky jsem ji i pochvilce kontroloval jestli není hozená. Tak šla dvakrát převodovka dolů a zase nahoru. Spíš to vypadá jako bych neměl motor s převodovkou v jedný ose. Jenže to jsem už psal že hýbeme motorem i s převodovkou nahoru a dolů abychom to nějak vycentrovali a zapadlo to do sebe jenomže se to nějak moc nedaří už jsem byl s toho na prášky.
|
14.9.08, 16:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|