Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 10:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 rozvody octavia 1.9tdi 81 KW 
Autor Zpráva

Příspěvek rozvody octavia 1.9tdi 81 KW
zdravim, menim rozvody na vyse uvedenem motoru a potreboval bych poradit jak vyndam ten hlinikovej drzak co mi brani natahnout remen, respektive vse mam obnazeny,motor podlozenej, horni cast drzaku se silntblokem mam sundanou a ze spodni mam povolene srouby ale nejak ji nemuzu vyndat je to jak jezek v kleci, prosim o radu .... dekuji

nebo kdy by byla nekde ke stzeni prirucka na rozvody, vsude jej jen strohej popis

18.9.08, 12:35
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: rozvody octavia 1.9tdi 81 KW
mirda píše:
zdravim, menim rozvody na vyse uvedenem motoru a potreboval bych poradit jak vyndam ten hlinikovej drzak co mi brani natahnout remen, respektive vse mam obnazeny,motor podlozenej, horni cast drzaku se silntblokem mam sundanou a ze spodni mam povolene srouby ale nejak ji nemuzu vyndat je to jak jezek v kleci, prosim o radu .... dekuji

nebo kdy by byla nekde ke stzeni prirucka na rozvody, vsude jej jen strohej popis

žádný popis není, předpokládám že tři šrouuby máš dole držák je volný je to ježek v kleci, jde to spodem a musíš to dělat hlavou( :evil: a jak tě to nasere tak kladivem), pokud máš motor na hrazdě tak povol trochu dole, pokud bylo auto havarováno tak použij násilí :D miloš

18.9.08, 14:11

Příspěvek Re: rozvody octavia 1.9tdi 81 KW
slovacek.milos píše:
mirda píše:

žádný popis není, předpokládám že tři šrouuby máš dole držák je volný je to ježek v kleci, jde to spodem a musíš to dělat hlavou( :evil: a jak tě to nasere tak kladivem), pokud máš motor na hrazdě tak povol trochu dole, pokud bylo auto havarováno tak použij násilí :D miloš

jasny no ja to hlavou rozebral, jako rozvody znam v tom problem neni ale co ve skodovce vymysleli, drzak motoru do rozvodu to nechapu..:( no zkusim to spodem

mam to na zvedaku cely auto a podeprenej pod vanou motor malym hevirkem

18.9.08, 14:16
Mistr mechanik

Příspěvek 
zkus snížit ten hevírek, mírně , dělá se to jinak auto na zvedáku a motor na hrazdě miloš

18.9.08, 14:24

Příspěvek 
jasny diky moc za info :wink:

18.9.08, 14:41

Příspěvek 
to je asi neco podobneho jako golf ctverka TDi PD...taky jako jezek v kleci...a musi to bud uplne nahoru nebo dolu..ted si nepamatuju

18.9.08, 19:10
Profil ICQ

Příspěvek 
jo kluci diky za informace, ona je tam jeste ta blba klimoska takze o to je to horsi ale zvednu ti motoru pomohlo drzak sel ven :)

jeste bych mel 2 otazecky :)

1.mam nasazene rozvody a nejsem si uplne jiste s tou napinaci kladnou, ta je samo napinaci nebo sni mam nejak zatocit, je ted v poloze nejmensiho odporu aby sel nasadit remen,(rozvodak je nasazeny komplet) packa v zadu je v zapichu na bloku a kladka je lehce dotazena a zajimalo by me jak to nasponoju :)

2. jestli se da z bloku vypustit voda nejak efektivneji nez tim kohoutkem dole u chladice, jde mi predevsim o to kdyz menim pumpu aby v bloku nebyl fridex, zda se da nejak vypustit blok....

dekuji za rady :wink:

19.9.08, 00:28
Mistr mechanik

Příspěvek 
mirda píše:
jo kluci diky za informace, ona je tam jeste ta blba klimoska takze o to je to horsi ale zvednu ti motoru pomohlo drzak sel ven :)

1.mam nasazene rozvody a nejsem si uplne jiste s tou napinaci kladnou, ta je samo napinaci nebo sni mam nejak zatocit, je ted v poloze nejmensiho odporu aby sel nasadit remen,(rozvodak je nasazeny komplet) packa v zadu je v zapichu na bloku a kladka je lehce dotazena a zajimalo by me jak to nasponoju :)

2. jestli se da z bloku vypustit voda nejak efektivneji nez tim kohoutkem dole u chladice, jde mi predevsim o to kdyz menim pumpu aby v bloku nebyl fridex, zda se da nejak vypustit blok....

tu kladku musíš nastavit na to je speciální klíč a natočíš ji na značky, takový zobáček oproti prolisu a jestli se točí doleva nebo doprava to ani já nevím, mi to dojde podle té staré, pak prodáčíš motorem,tam zjistíš jestli se to nepotkává a pak napnutí znova kontroluješ, a blok se vypustit nedá miloš

19.9.08, 10:59

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
mirda píše:

tu kladku musíš nastavit na to je speciální klíč a natočíš ji na značky, takový zobáček oproti prolisu a jestli se točí doleva nebo doprava to ani já nevím, mi to dojde podle té staré, pak prodáčíš motorem,tam zjistíš jestli se to nepotkává a pak napnutí znova kontroluješ, a blok se vypustit nedá miloš

takze jestli to dobre chapu tak na te kladce jsou dve male dirky vedle diry pro srou na tom malem vylisku a ty by mely byt v miste kde je zarazena packa z druhe strany ve stene bloku

19.9.08, 14:23
Mistr mechanik

Příspěvek 
já nevím jak ti to vysvětlit a fotku poslat neumím,

ten zobáček nasadíš do okénka v tom bloku, lehce přitáhneš kladku a pak do těch dírek na kladce vsuneš přípravek a nadáčíš po směru hodinových ručiček až tu pohyblivou rysku nastavíš na tu pevnou, pak utáhneš, protočíš zkontroluješ jinak se ti to potká nebo přeskočí čerpadlo,

asi máš zatím hokej jak ta kladka funguje to jsem měl poprve taky, zkus pohledat na netu, miloš

19.9.08, 15:47

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
já nevím jak ti to vysvětlit a fotku poslat neumím,

ten zobáček nasadíš do okénka v tom bloku, lehce přitáhneš kladku a pak do těch dírek na kladce vsuneš přípravek a nadáčíš po směru hodinových ručiček až tu pohyblivou rysku nastavíš na tu pevnou, pak utáhneš, protočíš zkontroluješ jinak se ti to potká nebo přeskočí čerpadlo,

asi máš zatím hokej jak ta kladka funguje to jsem měl poprve taky, zkus pohledat na netu, miloš

diky moc, to vis 1. skodovka no, jsem zvyklej na retez, jak prijdu na kladku melo by to byt ok

jinak predpokladam setrvak se kolikovat u tohohle neda, jen cerpadlo :roll: ale tak ona je na setrvaku nastesti ryska

19.9.08, 16:00
Mistr mechanik

Příspěvek 
tam jsou přípravky na věncové kolo, do vačky mi sedí nůž z rotavátoru na pole už stejně nejezdím, a do dírek rvu vrtáky, protočíš klíčem skontroluješ rysky a třista z místa :D miloš

19.9.08, 17:02

Příspěvek 
Mirdo ty se ptáš tak moc,že jestli se ti to potká,tak nevim co nastane. :wink: Jestli si nastavoval řetěz,seš odvážnej nastavovat řemen,když ani nekontroluješ rolny a třeba i vodní pumpu,vůli v nich a jejich kolech a jestli něco někde neteče, simering kliky nebo vačky pumpa...Ta kladka je docela dost inteligentní na rozdíl od jinejch Francouzkejch konstrukcí. :lol: Jak říká ale Míla,čtverhraný nálitek na čtverhraný výřez se musí krýt..Kladka se napíná doprava...M8 se u tahuje max..20Nm?!A není to tak hrozný...20V Turbo s klima je maximální vopruz :P :wink:Jo.. čerpadlo se kolíkuje,vačka pravítkuje,klika má na setrváku značku v podobě výseku.Na obalu převodovky je kolmo šipka.Musí se vzájemně krýt.Je to poloha HÚ.

19.9.08, 20:35

Příspěvek 
Másto přípravku na napínání se dají použít zahlý segerovky klešťě, dělávalo se mi to s nima i líp, jak s přípravkem. Buď rád, že neděláš pětkovýho passata, to sem dělal jednou a už nikdy víc.

Obrázek

19.9.08, 20:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
co je na tom passatu tak tezkyho..tak oddelas predek a mista vsude..lepsi jak ta octavka

19.9.08, 20:51
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další