Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
Nejspíš tam natekla. Může to být korozí - dírama kolem tlumičů nebo možná i jinudy, u favorita jeden nikdy neví . Mohlo tam natýct i pátými dveřmi. Do toho škopku to steklo a zůstalo. Navrhuju vysušit a pořádně zalejt pátý dveře a koukat, jestli to nebude týct pod těsněním nebo kolem okna a zkontrolovat korozi.
|
18.9.08, 17:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Nejlepší řešení udělat odtokovou díru do dna kufru ...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.9.08, 19:11 |
|
|
michalkatka
|
lord_sef píše: ale prosimte...tam neni voda...tam je akorat vlho... a spise me zajima jak se tam ta vlhkost dostala a kudy...
dole v priestore pre rezervu sú také dve plechové zátky, nemáš niektorú vtlačenú dovnútra...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
18.9.08, 20:31 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
lord_sef píše: nemam...tech jakoby zatek jsem si taky vsiml... ale je to ok, neni tam zadna dira... a nac tam vubec jsou ty zatky? nevite kudy by to jeste mohlo jit ta voda dovnitr?
myslim ze tie zatky su na vypustanie vody prave ale ruku do ohna za to nedam
zatial co som videl tak to tieklo bude okolo dveri alebo cez okno, zo spodu nikdy
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
18.9.08, 22:22 |
|
|
fatal
rejpal
|
Mi se tam voda dostávala asi přes rezavá místa u tlumičů. Po delší jízdě v dešti tam bylo mokro, i když shora nic neteklo...
|
18.9.08, 23:30 |
|
|
michalkatka
|
mne sa osvedšil na plasty a gumy žltý silikónový olej z Lidl-u, taký spray...
|
21.9.08, 11:24 |
|
|
michalkatka
|
lord_sef píše: ok, diky... a jeste jeden dotaz, melo by v takovemto pripade stacit ten olej? nebo rovnou nove tesneni? a tim olejem to postrikat a rozetrit na to tesneni?
olej nastriekať na tesnenie, nechať 10min pôsobiť, poutierať a keď to nepomôže tak nové tesnenie...
|
21.9.08, 12:36 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
deekay píše: myslim ze tie zatky su na vypustanie vody prave ale ruku do ohna za to nedam
to nedávej, to jsou technologické otvory
|
21.9.08, 15:48 |
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Mě to taky teklo těsněním mezi karoserií a pátýma dveřma. V pátek sem si vzal na vrakáči těsnění z feldy a vyměnil to. Včera to stálo celý večer na dešti a sucho. Gumu z feldy mám na všech dveřích a je klid, těsní to parádně.
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
21.9.08, 17:21 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
já koupil gumy nový, v autokelly měli v metráži, taky mi to těsní
|
21.9.08, 17:35 |
|
|
zokot
|
pokud jim praskne sklo tak nové je na ně
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
27.9.08, 22:06 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Prasknout může (moje po 18 letech neprasklo). Ale podle mě je blbost měnit těsnění kolem okna, kdyby tam teklo oknem, tak se to dá vyřešit snadno pomocí nějakého nejlépe průhledného silikonu. dáš ho mezi sklo a gumu a potom mezi karoserii a gumu, otřeš přebytečný, a je to. Předtím doporučuju vyčistit lepené plochy.
Ještě před samotnou operací bych ale provedl kontrolu, jestli pod gumou ve spodní části nevylejzá rez, pak by stálo okno za vyndání a dveře za opravu. Gumu dhrneš a uvidíš.
|
28.9.08, 07:53 |
|
|
sojer
|
ked som vytiahol rezervu z môjho fava tak som tam mal cca 5 cm vody. 5ka vrták a šup tam dve diery . problém bol vyriešený
|
29.9.08, 11:44 |
|
|
sojer
|
lord_sef píše: no dobre, ale tim jsi nic nevyresil...protoze voda ti bude stale vzlinat dovnitr do auta....
aale vyriešil, lebo už neostane vo vnutri ale odteká von. riešenie je rýchle a účinné
|
4.10.08, 10:21 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
sojer píše: lord_sef píše: no dobre, ale tim jsi nic nevyresil...protoze voda ti bude stale vzlinat dovnitr do auta.... aale vyriešil, lebo už neostane vo vnutri ale odteká von. riešenie je rýchle a účinné to je na ho**o. řešiš důsledek a ne příčinu.
|
4.10.08, 11:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|