Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Opla doopravdy raději ně
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
3.10.08, 22:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
jvalasekcz
|
To myslíte vážně? Vždyť jich tady tolik jezdí? To je to auto tak na houvno? Jak se Hitler vyjádřil?... Dyť ani tady Miloš ho nezatracoval...
_________________ 1. FELICIA 1.3BMM 50KW krátká, rv. 95, naj. 215 000 km, LPG pohon od 160 000 km, 45l toroid. nádrž - už spí 2. OPEl CORSA 44KW, rv.97, 1.4ltr, benzín, naj. 200 000 km - šel do světa 3. FABIA 1.9 SDi kombi, rv. 2003, naj. 210 000 km 4. Piaggio Liberty 125
|
3.10.08, 23:41 |
|
|
kwiko
|
Teraz sa staram o jednoha opla (Opel combo=corsa B '98 1.4. kupena za 20 000tis. 180tis km pre ilustraciu) a 1.4 bolo niekolko druhou. Ale v tusim ta ktoru chces kupit je strasne Lenivaaa. Radsej feldu
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.10.08, 00:36 |
|
|
ferrari
|
No, ja jazdim dennodenne na Corse B 96 rok, 1,2 ECo (33kW), má najazdených 45 000 km a som vcelku spokojný..aj ten motor, na to, že má 33kW je pri bežnom jazdení porovnateľný s mojou Šade s Favo motorom (a cca 50kW)...tá Corsa má 12 rokov, posledné 3 roky nie je garážovaná a kasňa je ako nová, celkovo fajn...ešte skús:
http://forum.opelclub.sk/
http://www.opelclub.cz/
Na druhú stranu, keby sa ja osobne mám rozhodnúť, či Corsu, alebo Feldu; vyberal by som skôr podľa technického stavu konkrétnych áut...podľa mňa je jednoznačne kúpa z rozumu Felda combi 1,3 50 kW a na LPG..to hlavne, kto viac najazdí...ale zasa kúpiť takú v zachovalom stave nemusí byť až také jednoduché...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
4.10.08, 08:35 |
|
|
patrik-hp
|
jvalasekcz píše: To myslíte vážně? Vždyť jich tady tolik jezdí? To je to auto tak na houvno? Jak se Hitler vyjádřil?... Dyť ani tady Miloš ho nezatracoval...
Hitler zuřil....nekvalitní krám,kterej nejde ani nastartovat natož aby překonal kdejakou polní cestu,kterou zvládne rychleji i kůň s povozem...tak nějak o Opel Blitz 3,6 -36 S vozidlo v týlu..Proto si v Rusku bral ukořistěný od Rusů...Převážně Americky Studebaker,který fungoval a byl v rámci přátelské pomoci posílán ve velkém do napadeného Ruska....A v Rusku se pozná co jakej stroj vydrží.... Ale jinak,vláčí se to s nima hodně dlouho.Opel se snaží pořád něco obměňovat a hraje si s hranatym designem,prosklenou střechou a ekotekama atd... aby ohromil,ale má stále co dohánět,jestli vůbec někdy někoho dohoní ...Je mílovejma krokama v pozadí.Je to hodně podobný ještě cca dvoum třem značkám aut,který nebudu vyjmenovávat.. ....Až uvidíš že ti konstruktorsdoktorsoplos tahaj lana venkem konkrétně u tohodle typu,kde je ani nechrání bovdenem a místo kladky daj navařenou kolejnici v který to lano jezdí,tak se ti udělá závrať.Pak se nesmí Opel divit,že se třepí lano ruční brzdy a vlastně je tam už jen jako ocelovej kartáč na tu zrezlou nápravnici GM Jezdí jich dost...to máš pravdu....Nevim ale co je to za lidi,kdo to sedlá a hoví si v něm...Podle nosa poznáš kosa...Ale né,jestli budeš spokojenej,že sedíš v odlitym plastovim vejci,který je prapodivně ovladatelný,kup si to...Ale já to vidim jako vyhozený prachy...Škodovku sem tahat nebudu konkrétně feldu,protože to je nesrovnatelný ve všem To se totiž nedá ani porovnávat...To je urážka Felicie.
|
4.10.08, 10:39 |
|
|
party_boy
|
jvalasekcz píše: To myslíte vážně? Vždyť jich tady tolik jezdí? To je to auto tak na houvno? Jak se Hitler vyjádřil?... Dyť ani tady Miloš ho nezatracoval...
Buď v klidu, uvědom si, že tady jsi na škodováckym vebu. Já bych se opla vůbec nebál, ale je lepší víc vybírat.
Kamarád má Omegu 3.0 MV6 a to je panečku svezení. Krom běžných věcí co se mění na každym autě jako jsou filtry oleje apod. nebyla žádná porucha a najel už asi 110 000 km. Jezdí hodně do Německa a tam jí docela prohání.
|
4.10.08, 10:59 |
|
|
patrik-hp
|
party_boy píše: jvalasekcz píše: To myslíte vážně? Vždyť jich tady tolik jezdí? To je to auto tak na houvno? Jak se Hitler vyjádřil?... Dyť ani tady Miloš ho nezatracoval... Buď v klidu, uvědom si, že tady jsi na škodováckym vebu. Já bych se opla vůbec nebál, ale je lepší víc vybírat. Kamarád má Omegu 3.0 MV6 a to je panečku svezení. Krom běžných věcí co se mění na každym autě jako jsou filtry oleje apod. nebyla žádná porucha a najel už asi 110 000 km. Jezdí hodně do Německa a tam jí docela prohání.
Ano přesně tak...Jdi se zeptat na Opelweb....
Jinak to je teda frajer že má 3litrovej motor...Hlavně to ručení musí bejt super Já se svezu i v 1,3jce a stačí mě to...Kdyby měla škodovka 3 litrovej motor,bude to zase míle jinde než Opel...Kdo obhajuje tohle auto proplouvá životem...To auto je bez citu...a ani cit nevyžaduje...je to jako sex s nafukovací panou Ale když jí zapálíš svíčky a hodíš řeč,třeba se i zamiluješ
Ale né,to je můj názor a branej v legraci,každopádně to auto v německu je neoblíbený a já mám proti němu averzi,velkou averzi...tak ...
|
4.10.08, 11:09 |
|
|
party_boy
|
Já neřikám ať se jde zeptat na web s oplama, ale proč hážeš všechny oply do jednoho pytle? Ručení? Když na to má, to už je jeho věc. Já mít víc peněz tak si seženu tu MV6 taky. Bohůžel jsem študák. Já oply nějak neobhajuju, ale rozhodně je všechny nehážu do jednoho pytle.
|
4.10.08, 11:16 |
|
|
patrik-hp
|
Tak promiň Opeláku...
|
4.10.08, 17:23 |
|
|
Drak
|
Jak praví lidové moudro: Existujou dobrý auta, existujou špatný auta, ale nakonec se z každýho stane Opel...
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
4.10.08, 17:45 |
|
|
kwiko
|
Drak píše: Jak praví lidové moudro: Existujou dobrý auta, existujou špatný auta, ale nakonec se z každýho stane Opel...
alebo:
Q:Viete preco sa majtelia Oplov nezdravia?
A:Pretoze sa rano uz videli v servise
|
4.10.08, 17:51 |
|
|
kwiko
|
Opel je auto ako kazde ine. Ma 4 kolesa a volant. Corsa B je relativne slusne auto a ma charizmu, Dokonca aj ten trojvalec je vpohode (nie ako htp). Len ked som sa vozil v tej 1.4ke (motor X14NZ) zazil som velmi neprijemne chvyle pri predbiehani. (bol lenivsi ako favo/felda)!!!
Inak motor tichucky, kultivovany, prijemny posilovac atd. Takze 1.4 16v je velmi prijemne auticko
A este taka informacia sa ku mne viakrat dostala, ze pri velkoobjemovych benzinovych motoroch opel byva problem s prasknutou hlavou. Podobne su na tom aj naftove renaulty.
|
4.10.08, 17:52 |
|
|
ferrari
|
Takže nejaké zhrnutie?
Dynamika cca rovnaká
Spotreba predpokladám tiež
Servis+ceny ND - ? Niekto tu písal, že Corsa má lacnejšie,no neviem, nepoznám
Trvanlivosť karosérie - Corsa vyhráva
Využiteľnosť (veľkosť interiéru) - myslím, že vcelku porovnateľné, no Corsa má menší kufor
Bezpečnosť - ??? ťažko hodnotiť
Ja osobne som toho názoru, žeby som radšej kúpil evidentne zachovalú Corsu a ko pochybnú Feldu...a takisto naopak - radšej by sok kúpil evidentne zachovalú Feldu ako pochybnú Corsu...ale najradšej by som kúpil zachovalú feldu 1,3 50kW combi, jemne potunil motor a dal LPG...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
4.10.08, 18:17 |
|
|
patrik-hp
|
|
4.10.08, 18:53 |
|
|
party_boy
|