|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
rádio a motor
Něco se stalo. Nevím co, ale z ničeho nic mi motor začal rušit rádio. Ozývá se pravidelný zvuk, jakoby prskání nebo cvakání, je to nezávislé na otáčkách motoru, ale je to furt, když vypnu motor, tak to nedělá, samotné zapnuté zapalování taky neruší. Nikdy to nedělalo, co tomu může být ? Současně jsem zaznamenal pokles výkonu, ten ovšem přisuzuju dost přejetým svíčkám Brisk
|
9.10.08, 22:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Napětí měřils? Mění se prskání podle zátěže?
|
9.10.08, 22:47 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
neměřil, teď jsem přijel, na otáčkách to podle mě nezávisí
|
9.10.08, 22:49 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít píše: neměřil, teď jsem přijel, na otáčkách to podle mě nezávisí
zemniaca slucka? nerobi to pri zapojeni externeho zvuku zdroja ktory sa zaroven nabija?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
9.10.08, 23:00 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
externí zdroj zvuku jsem nepoužíval - neměl jsem ho k dispozici, problém jsem pozoroval zatím jen při poslechu VKV
|
9.10.08, 23:06 |
|
|
Martin
|
To by skoro chtělo vzít jinou autobaterku a na ní napojit rádio, abys vyloučil, že se to šíří vzduchem. Pak prověřit alternátor, nejlepší by bylo změřit napětí a osciloskopem mrknout, jestli z něj nelezou nějaký špičky, ale to asi k dispozici nemáš, tak mě napadá alterátor odpojit, zatížit žárovkou a znovu spustit motor. Pokud by ani v něm chyba nebyla, tak bych napojil zapalování (ETZ + indučku) samostatně na tu druhou baterku.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
10.10.08, 07:07 |
|
|
varok
|
A neodešel jenom ten odrušovací člen na altíku. Jsou na něm dvě krabičky. Jedna plechová-regulátor dobíjení a druhá plastová- odrušovací člen. Ten má právě zamezovat pronikání špiček do palubní sítě. Nevím ale jestli to bývá i u starších fáček, už si nepamatuji jestli jsem to u starého fáčka měl. Teoreticky by to mohlo dělat i zapalování ETZ
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.10.08, 09:14 |
|
|
Nepér
|
Na starších to není a problém s tím nemám.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
10.10.08, 09:36 |
|
|
varok
|
Aha, tak to možná mají jen novější Favority. Už si nepamatuji jestli jsem to měl na starém.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.10.08, 17:12 |
|
|
Šemik
|
Na letošním srazu jsem namontoval ETZ těsně před spanilkou, a taky sem měl rušení v rádiu Následující jízdu po spanilce už byl klid
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
11.10.08, 17:22 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Podívám se na to zítra, teď byl čas jen na to, aby se s tím svezl i táta, no ruší to, to za A, čili závada potvrzena, za B, jede to asi jako stopětka před generálkou (jen olej a vodu to nežere) , čili i tahle závada potvrzena, zejtra to rozeberu a budu koumat. Předpokládám, že to souvisí
|
11.10.08, 19:38 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
prskali svíčky, to je vyřešeno. Ale pořád to nejede. Předstih pravděpodobně ok,když malinko přidám už zvoní. Tak pokračují dále
|
12.10.08, 10:52 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
připíšu to sem, abych nevymýšlel nové téma, zjistili jsme, že jezdím na špatnou cívku, já mám dvě, jedna má poseldní trojčíslí v čísle dílu 820 - ta tam patří, a druhá má poslední trojčíslí 822, víte někdo do čeho je - jde o to, jeslti ji mám zahodit, nebo nechat
|
12.10.08, 18:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|