Špatně startuje za studena ( konečně vyřešeno)
Autor |
Zpráva |
Mirmar
|
Špatně startuje za studena ( konečně vyřešeno)
Forman 94- Každý den ráno když chci nastartovat tak je to takový roztočí -zasekne -převalí-převalí -naskočí motor. Vyndal jsem startér dal jsem nový z felicie a dělalo to za studena stejně. Teplé starty jsou super ale ty studený. Pak jsem vyndal startér z felicie rozebral a zjistil jsem že je včudu vysouvací mechanizmus bylo to uvnitř celý popraskanýa rozlomený. Odnesl, jsem startér z felicie do obchodu k reklamaci. Půjčil jsem si od kamaráda startér z favorita a pořád to za studena není to pravý ořechoví. čím to může tedy být. Nebude to někde v kabelech nebo v rozdělovači?
Naposledy upravil Mirmar dne 2.11.08, 13:05, celkově upraveno 1
|
11.10.08, 10:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Vybitá baterka? Zoxidované ukostrenie motora? Pokiaľ to zle točí, tak tu by som hľadal chybu...alebo máš v motore miesto oleja vazelínu...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
11.10.08, 13:19 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Startujes se spojkou?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
11.10.08, 13:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
baterka nemusí držet kapacitu, tam může být problém a asi je jedině zátěžový voltmetr, jinak nepomůže nic miloš
|
11.10.08, 13:26 |
|
|
Mirmar
|
Baterka je nová a dělá to i když je čerstvě nabitá. Olej jsem měnil je to asi tři týdny takže mrknu na to ukostření . Jo každý studený start šlapu na spojku a je to furt stejný.
|
11.10.08, 13:27 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nemizi chladici smes?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
11.10.08, 13:35 |
|
|
Mirmar
|
Matthes píše: Nemizi chladici smes? Ta je v pohodě.
|
11.10.08, 13:40 |
|
|
varok
|
Tak asi bude někde špatná kostra, nebo se někde ztrácí proud ke startéru. Během točení startérem na něm musí být kolem 10V. Pokud je méně než 9V, tak je buď slabá baterka nebo je velký úbytek proudu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.10.08, 17:38 |
|
|
Mirmar
|
varok píše: Tak asi bude někde špatná kostra, nebo se někde ztrácí proud ke startéru. Během točení startérem na něm musí být kolem 10V. Pokud je méně než 9V, tak je buď slabá baterka nebo je velký úbytek proudu. A kde se může nejpravděpodobnějc strácet? Může být na vině i ten černý kabel co vede od plusu baterky ke startéru?
|
11.10.08, 18:39 |
|
|
michalkatka
|
Mirmar píše: varok píše: Tak asi bude někde špatná kostra, nebo se někde ztrácí proud ke startéru. Během točení startérem na něm musí být kolem 10V. Pokud je méně než 9V, tak je buď slabá baterka nebo je velký úbytek proudu. A kde se může nejpravděpodobnějc strácet? Může být na vině i ten černý kabel co vede od plusu baterky ke startéru?
ten to moč časo nebýva aj keď po dlhý trampotách som raz zistil zle zalisovanú koncovku na oku toho kábla, a zistil som to že pri štartovaní sa z nej dymilo.
skôr to bude ale ukostrenie motora, či už spoj baterka/kasňa, alebo kasňa/motor, rozober, prečisti a daj vedieť...
inak sle spoje sa počas štartu zvyknú zahrievať...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.10.08, 19:57 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Re: Špatně startuje za studena
Mirmar píše: Forman 94- Každý den ráno když chci nastartovat tak je to takový roztočí -zasekne -převalí-převalí -naskočí motor. Vyndal jsem startér dal jsem nový z felicie a dělalo to za studena stejně. Teplé starty jsou super ale ty studený. Pak jsem vyndal startér z felicie rozebral a zjistil jsem že je včudu vysouvací mechanizmus bylo to uvnitř celý popraskanýa rozlomený. Odnesl, jsem startér z felicie do obchodu k reklamaci. Půjčil jsem si od kamaráda startér z favorita a pořád to za studena není to pravý ořechoví. čím to může tedy být. Nebude to někde v kabelech nebo v rozdělovači? presne toto mi robi na rapide ( motor 781.136 ) . zlepsilo to zostelovanie predstihu , ale len s casti . neviem cim to je ale ukostrenim urcite nie ( +aj- je vedene z baterky priamo na starter ). mne to robi ale takto : motor sa rozbehne , potom zasekne , 2 - 3 x sa len tak prevali , potom na kratku chvilu sa zas rozbehne a nastarutje . nakolko mam baterku silnu moc to neriesim ale neposkodzuje sa tym starter alebo motor ?
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
11.10.08, 20:12 |
|
|
varok
|
Někdy může takové nepravidelné otáčení motorem způsobovat špatné ložisko ve startéru. Někdy i obě, ale málokdy. Když už jsou moc ožvíkané, tak se rotor přidírá o stator. Když se startér rozebere, jde někdy vidět obroušený rotor nebo plechy statoru.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.10.08, 22:22 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
varok píše: Někdy může takové nepravidelné otáčení motorem způsobovat špatné ložisko ve startéru. Někdy i obě, ale málokdy. Když už jsou moc ožvíkané, tak se rotor přidírá o stator. Když se startér rozebere, jde někdy vidět obroušený rotor nebo plechy statoru. u mna toto nebude - je tam uz treti starter , vsetky boli predtym dobre .
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
11.10.08, 23:23 |
|
|
Mirmar
|
michalkatka píše: Mirmar píše: varok píše: Tak asi bude někde špatná kostra, nebo se někde ztrácí proud ke startéru. Během točení startérem na něm musí být kolem 10V. Pokud je méně než 9V, tak je buď slabá baterka nebo je velký úbytek proudu. A kde se může nejpravděpodobnějc strácet? Může být na vině i ten černý kabel co vede od plusu baterky ke startéru? ten to moč časo nebýva aj keď po dlhý trampotách som raz zistil zle zalisovanú koncovku na oku toho kábla, a zistil som to že pri štartovaní sa z nej dymilo. skôr to bude ale ukostrenie motora, či už spoj baterka/kasňa, alebo kasňa/motor, rozober, prečisti a daj vedieť... inak sle spoje sa počas štartu zvyknú zahrievať... Tak jsem dneska dal nové svíčky, seřídil ventily, nové víčko rozdělovače, nové VN kabely a taky jsem pořádně vyčistil ten mínus kabel vede mě z baterky na kastli a z kastle na motor. Ty spoje jsem pořádně vyrejžákoval. Ale je to pořád stejné. Taky jsem přimáznul tu plst v rozdělovači byla pěkně suchá. Jinak už nevím snad jen jestli nebude potřeba vyměnit ještě plusový kabel co vede přímo na startér. Vzpomínám si , že před půl rokem jsem měnil svorky na baterce, kupoval jsem takový mosazný a kabely jsem do nich uchytil tak že jsem odštípnul ty oka (byly skoro prožraný rzí) a konce sevřel do takových svěrek které byly součástí těch objímek s dvouma šroubama 10ka klíč. A ted mám obavy jestli to není taky tím protože ped tím mi to startovalo bezvadně a po výměně tak měsíc a začlo to zlobit.
|
12.10.08, 16:45 |
|
|
Mirmar
|
Re: Špatně startuje za studena
Jonny píše: Mirmar píše: Forman 94- Každý den ráno když chci nastartovat tak je to takový roztočí -zasekne -převalí-převalí -naskočí motor. Vyndal jsem startér dal jsem nový z felicie a dělalo to za studena stejně. Teplé starty jsou super ale ty studený. Pak jsem vyndal startér z felicie rozebral a zjistil jsem že je včudu vysouvací mechanizmus bylo to uvnitř celý popraskanýa rozlomený. Odnesl, jsem startér z felicie do obchodu k reklamaci. Půjčil jsem si od kamaráda startér z favorita a pořád to za studena není to pravý ořechoví. čím to může tedy být. Nebude to někde v kabelech nebo v rozdělovači? presne toto mi robi na rapide ( motor 781.136 ) . zlepsilo to zostelovanie predstihu , ale len s casti . neviem cim to je ale ukostrenim urcite nie ( +aj- je vedene z baterky priamo na starter ). mne to robi ale takto : motor sa rozbehne , potom zasekne , 2 - 3 x sa len tak prevali , potom na kratku chvilu sa zas rozbehne a nastarutje . nakolko mam baterku silnu moc to neriesim ale neposkodzuje sa tym starter alebo motor ? Ještě jsem chtěl tohle k tobě mě se takhle obrousil pastorek na startéru i věnec tak bacha na to. Ale jak píšeš jak ti točí motor tak mě to dělá přesně tak. Já to asi trochu špatně podal. A vyřešil jsi to už? Čím to může být.
Naposledy upravil Mirmar dne 12.10.08, 18:54, celkově upraveno 1
|
12.10.08, 18:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|