Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 15:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 LEKR II.klapka 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek LEKR II.klapka
Mám dotaz: má se na LEKRU klapka II. stupně otevřít i na stojícím vozidle, nebo se otevírá jen při provozu a zátěži ?

Jde mi o to, že ten můj pekáč nejede - jen do 110 km, pak konec, čili je vyzkoušený už asi všecko a všecko až na tu klapku chodí. Představuju si to asi tak, že když přidám plyn, hodně plynu, tak se v karburátoru někde vyvine podtlak, který pomocí podtlakového ovladače otevře klapku druhého stupně a dojde k vstříku paliva. Toho jsem ale nedocílil, pravděpodobně nevznikne vůbec podtlak, který by byl přiveden na ten ovladač. Když vemu badičku do huby a nasaju, tak to klapkou hejbe. Četl jsem nějaké manuály a píše se, že to otevírá podtlak v závislosti na zatížení a poloze klapky prvního stupně. Ta chodí, to bych asi jinak nejel vůbec. No a já potřebuju vědět, jestli se to vůbec na stojícím autě otevře ? Když pak vemu za páku klapky rukou, tak nastává skoro peklo, to se roztáčí uplně jinak.

12.10.08, 18:09
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Na stojícím autě se neotevře, protože k tomu aby se motor vytočil k 5000 - 6000rpm stačí jen lehce otevřená klapka 1. stupně, takže 2. stupeň je pořád blokovaný.

Zkus odpojit táhlo od podtlakového ovladače od klapky a projet to, když to bude horší tak otevírá :)

Jinak tohle téma mě taky zajímá, mě to přes 130kmph nějak taky moc nechce.

12.10.08, 18:11
Hluchoň

Příspěvek 
Počkej táhlo ?

Jinak koukám, že jsem to napsal mezi kola... udělejte s tím něco prosím

12.10.08, 18:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Move to "MOTOR" :)

Táhlem myslím tu packu co jde od podtlakového ovladače 2.stupně na osičku 2.stupně :) Je to tam spojené jen na zacvakávací kloubek.. :)

12.10.08, 18:16

Příspěvek 
Šemik píše:
Na stojícím autě se neotevře, protože k tomu aby se motor vytočil k 5000 - 6000rpm stačí jen lehce otevřená klapka 1. stupně, takže 2. stupeň je pořád blokovaný.

Zkus odpojit táhlo od podtlakového ovladače od klapky a projet to, když to bude horší tak otevírá :)

Jinak tohle téma mě taky zajímá, mě to přes 130kmph nějak taky moc nechce.

moj stary karburator 105 sedr na mojom starom motore 105 otvaral druhu komoru aj ked auto stalo a motor sa poriadne vytocil. ale je mozne, ze LEKR to ma inac.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

12.10.08, 18:16
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
LEKR tam má plastovou zarážku co se zaráží o kladku na osičče 1.stupně, až když je plyn asi v polovině tak se může začít 2.stupeň otevírat :)

12.10.08, 18:19

Příspěvek 
Šemik píše:
LEKR tam má plastovou zarážku co se zaráží o kladku na osičče 1.stupně, až když je plyn asi v polovině tak se může začít 2.stupeň otevírat :)

zapchaj mu rukou sanie, ale zároveň mu ručne pridaj, klapka by sa mala otvorit, ale treba to rýchlejšie, nakoľko strašne bohatá zmes zaltí motor a zdochne..., ak to vystihneš a pustíš to včas tak sa motor ustáli...

12.10.08, 18:36

Příspěvek 
Šemik píše:

no ale ved to ma aj SEDR. ale ked tomu vyklatis plny kotol a chvilu podrzis, tak sa ta druha klapka otvori.

Skoda 742 Forever Team

12.10.08, 18:37

Příspěvek 
To jo, ale zase kolik otáček ten motor má přitom :(

12.10.08, 19:02

Příspěvek 
Druhej stupeň konkrétně u Fávo karburátoru se taky nemusí otevírat jen kvůli tomu,jak je příšroubovanej podtlakovej ovladač ke karburátoru...ty dva křížáky...Stačí aby byl mírně mimo osu,drhnul a už se za jízdy neotevře naplno... :wink:Je to takovej detajl,ale ty většinou hrajou tak nějak vždy největší roli :lol:..Tím chci říct,že podtlak je sice zapojený,kanál průchozí a hadice těsná,ale stačí aby se přidírala membrána a je po výkonu....U 120cítky toto nehrozí...tam jde jaksi lépe a lehčeji a tak nějak je to celkově lépe řešeno :wink: Taky je na místě vyzkoušet zda-li je vůbec kanál podtlaku průchozí...Při nastartovaném motoru a přidání plynu by vám měl brát špičku jazyka...pak je chyba v klapce,podtlaku nebo připojené hadici... :wink:

12.10.08, 20:46

Příspěvek 
Šemik píše:
To jo, ale zase kolik otáček ten motor má přitom :(

asi tak 5ku? mozno 5500

Skoda 742 Forever Team

12.10.08, 20:50
rejpal

Příspěvek 
Takhle trápit motor... :roll:

12.10.08, 20:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
Jen pro informaci, další zjištění: Z pozorování na funkčním favoritu plyne, že 2.klapka se otevírá i při vytočení stojícího auta. Tedy mám problém. Problém řeším, teď jsem porovnával svůj karbec s jiným, za zapůjčení děkuji Martinovi 007, a koukám, já mám jinačí táhlo na 2.stupeň než ten druhý LEKR. A tak to studuju, a koukám, umělá hmota a mě tam kus chybí. Na první pohled to není vidět, je to ulomený dost šikovně a tak jsem si toho nevšiml. Tak uvidíme, snad půjde nějak vyměnit a hlavně se snad najde nějakej vrak, z kterýho to půjde obrat.

18.10.08, 11:33
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
tak půjčený LEKR skutečně druhou klapku otevírá

18.10.08, 15:01
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Přikládám fotky jak to nemá vypadat, tan bílej plastovej hajzl má pokračovat dolů do toho plechovýho účka.
Obrázek

Obrázek

otázka je, kde to sehnat, jak to vyměnit ?

18.10.08, 15:09
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další