|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Lze změřit napětí autobaterie multimetrem
Autor |
Zpráva |
Lukas
|
Lze změřit napětí autobaterie multimetrem
Lze změřit napětí autobaterie multimetrem, který je běžně k dostání v obchodě v ceně kolem 400 Kč?
|
19.1.06, 10:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
VanThomas
|
Určitě bez problémů, dokonce lze i s multimetrem, kterej je běžně k dostání kolem 40 Kč
|
19.1.06, 11:59 |
|
|
Luboš
|
Úplně každým multimetrem za 400 Kč asi ne. Musí být schopen měřit DC s rozsahem aspoň do 20V. Těch je sice většina, ale určitě ne všechny...
|
19.1.06, 20:14 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Všechny multimetry mají rozsah 20 V stejnosměrných a mají přijatelnou přesnost do 1%...
_________________ J.
|
19.1.06, 22:04 |
|
|
Luboš
|
Ale vůbec ne. Mám tu i jedno zařízení jen na střídavý proud a taky je na něm napsáno MULTIMETER. Napětí měří jen ACV v rozsahu 250 a 750V...
|
19.1.06, 22:39 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
no, jestli je toto Multi, já já jsem absolutní...
_________________ J.
|
20.1.06, 07:37 |
|
|
balki
|
načo je vam merať napätie baterie.Bateria aj ak je zla na prazdno ukaže stale,ovšem ak nema odpaleny članok, okolo dvanasť voltov. smerodajny udaj pre bateriu je prud, a ten multimetrom nepomeraš.
|
20.1.06, 08:00 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Ale ukáže... Pokud má aku napětí menší, než 12,6 V, je něja vybitá, nebo už její životnost končí. Pokud má okolo 10 V naprázdno i při rozsvícených světlech, odešel článek, také na vyhození... A dá se také změřit dobíjení.
_________________ J.
|
20.1.06, 08:05 |
|
|
Petan-garde
|
da se zmerit,ale je tady jeden hacek.......baterka ti ukaze skoro vzdy okolo 12V, ale ty musis merit baterku pri zatezi!!!!! Baterka uz neprotoci motor, ale kdyz ji zmeris na prazdno, tak ti trdba ukaze 12V....
_________________ Škoda 4ever
|
4.2.06, 23:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|