Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 08:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Kontrolka ručky š 120 
Autor Zpráva
Příspěvek 
Jiří Čech píše:
Tato diskuze je názornou ukázkou nevědomosti k čemu která kontrolka v autě je. To je tak, když se kupuje auto z druhé ruky bez jakékoli dokumentace, nebo lenosti si pročíst manuál...

no to je spiš chyba autoškoly, že to neučí. Značky těch kontrolek jsou e všech autech skoro stejný.

22.1.06, 19:05
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Vono když začne svítit červená kontrolka na který je eště k tomu vykřičník tak je většině lidí jasný že bude něco v nepořádku :shock:

1.2.06, 13:34
Moderátor

Příspěvek 
Šemik píše:
Vono když začne svítit červená kontrolka na který je eště k tomu vykřičník tak je většině lidí jasný že bude něco v nepořádku :shock:

Některým asi není...;-)

1.2.06, 15:49

Příspěvek 
Ještě k té původní otázce - neměly Škody od modelu 88 (sdružená palubka s otáčkoměrem) kontrolku ruční brzdy? Myslim že jo, ale neručim za to.

4.2.06, 18:19

Příspěvek 
Šemik píše:
Ještě k té původní otázce - neměly Škody od modelu 88 (sdružená palubka s otáčkoměrem) kontrolku ruční brzdy? Myslim že jo, ale neručim za to.

Kontrolku měly, to jo, ale zapojenou jí měla pouze auta na export (spolu s kontrolkami zapnutých pásů! a sytiče!)

4.2.06, 19:38
Profil ICQ

Příspěvek 
To by mne zajímalo, jak se řešila ta signalizace zapnutých pásů. K ruční brzdě nebo sytiči se ten snímač dá přidělat celkem snadno, ale k pásům...?

4.2.06, 21:30
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Luboš píše:
To by mne zajímalo, jak se řešila ta signalizace zapnutých pásů. K ruční brzdě nebo sytiči se ten snímač dá přidělat celkem snadno, ale k pásům...?

No, mne by to celkem zajímalo taky, jak to řešili v AZNP, zda se to podobalo těm našim "bastlům", nebo to bylo řešeno elegantněji :roll:
Asi se při nejbližší možné příležitosti podívám v Británii na vrakáče... :)

4.2.06, 23:37
Profil ICQ

Příspěvek 
Jen samonavíjecí a obyč. koncákem na cívce pásů.Odmotáním pásů se koncák sepnul a měl vahadlo přez péro,aby nedocházelo při povolení k rozvícení kontr.,ale až při namotání.

6.2.06, 22:33
Příspěvek kontrolka pásů
pokud vím, tak to bylo řešené mikrospínačem na navijáku pásu. navinutý pás tlačil na spínač = svítila kontrolka, po odvinutí 1-2 otáček (připoutání) se spéínač uvolnil a nesvítilo nic. samozřejmě zajištěno přes spínačku, aby to svítilo jen za chodu motoru.

27.2.06, 11:24

Příspěvek Re: kontrolka pásů
Deep Eyes píše:
pokud vím, tak to bylo řešené mikrospínačem na navijáku pásu. navinutý pás tlačil na spínač = svítila kontrolka, po odvinutí 1-2 otáček (připoutání) se spéínač uvolnil a nesvítilo nic. samozřejmě zajištěno přes spínačku, aby to svítilo jen za chodu motoru.

To samé jsem popisoval. Ale pozor na domácí výrobu těchto koncáků.Některé pásy jsou napojeny na airbag či jinné jednotky. čus

2.3.06, 00:47

Příspěvek 
Airbag u Š120 :shock: ??? To bude asi omyl

4.3.06, 13:37

Příspěvek 
Šemik píše:
Airbag u Š120 :shock: ??? To bude asi omyl

Ano Šemíku, u tohoto auta jde o omyl,ale jsou i jinná auta s airbagem aty jsem myslel-byla to jen informace. čus

4.3.06, 23:39
Příspěvek 
[jednou jsem to videl.. na pasu byl neco jako JACK 6,3 a u toho udelatka kam se pas strka byla dirka, kam se zasunul ten jack..byla to skoda 125L z dubna 1990, ale ozna to nebylo origo reseni... jo ta kontrolka jinak blikala :lol:

5.4.06, 11:59

Příspěvek 
Bukaj píše:
Šemik píše:

Kontrolku měly, to jo, ale zapojenou jí měla pouze auta na export (spolu s kontrolkami zapnutých pásů! a sytiče!)

Souhlas, měl jsem 125 L, sruženou palubku. Kontrolky na pásy a ručku tam jsou, ale bez spínačů :) :)

6.4.06, 06:29
Příspěvek 
Luboš píše:

Nevím jak to řešili v (tehdejším) AZNP, ale kdesi jsem viděl variaci na mikrospínač na cívce pásu. Nicméně taková kontrolka fungovala jenom pro řidiče, ptotože u spolujezdce by musel byt nějakej spínač v sedadle nebo tak něco, aby to nesvítilo při neobsazeným sedadle.

1.6.06, 01:38
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další