Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 12:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Opravované Turbo 
Autor Zpráva

Příspěvek Opravované Turbo
Ahoj chlapi, máte někdo zkušenost s opraveným turbem? Je to o mnoho levnější, ale nevím za jak dlouho to budu muset nechat opravovat znova. Díky za radu. :?

24.10.08, 08:23
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Je to loterie, uz sem doma v garazi jedno turbo z ropaka opravoval kamaradovi. V podstate jsme proste jen udelali nova bronzova loziska a ono to uz dva roky slape :D puvodne to byla nouzova oprava a uz to nechal tak. Stejne to auto asi uz letos da do srotu. Jinak repas nespociva jen ve vymene lozisek, je potreba jeste omrknout stav kompresoru, turbiny a celek potom znovu vyvazit. Pri tech otackach uz se myslim jede na mg. Nak

24.10.08, 08:38
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
a jaký máš problém s turbem miloš

24.10.08, 15:09

Příspěvek 
No občas mi turbo vypne a auto skočí to do nouzového programu. Já vím že to nemusí být jenom turbem. Začlo mi to dělat po výměně koleru.

24.10.08, 18:10
Mistr mechanik

Příspěvek 
dudanek78 píše:
No občas mi turbo vypne a auto skočí to do nouzového programu. Já vím že to nemusí být jenom turbem. Začlo mi to dělat po výměně koleru.

nevím co je koler dík miloš

asi mezichladič stlačeného vzduchu?? je na tom akorát čidlo teploty jestli jsi hi zapojil miloš

24.10.08, 18:39

Příspěvek 
Nemusel jsem nic zapojovat ni intercoleru žádné čidlo nemám, mám ho na potrubí. Tak co myslíš mám šetřit na nové turbo nebo si ho mám nechat opravit?

24.10.08, 18:53
Mistr mechanik

Příspěvek 
dudanek78 píše:
Nemusel jsem nic zapojovat ni intercoleru žádné čidlo nemám, mám ho na potrubí. Tak co myslíš mám šetřit na nové turbo nebo si ho mám nechat opravit?

těžko říct to je nekonečné téma, sekání lopatek turba, naopak dané kolo co ovládá lopatky, N75, čip, nebo nějaká úprava na čerpadle ta oblbovací krabička vřazená do kabeláže, základem je TDi graf ten bohužel neumím mám jen PC a když mám tento problém mám přitel co všechno ví,

co máš blbé že ti to nedělá pravidělně, sporadické závady jsou nejhorší,

a ještě není to náhodou tak že jedeš v pohodě, někdy auto naložíš pět lidí, ohulíš tomu do kopce a jsi v nouzáku a musíš vypnout motor?

TDi graf tam bych začal jinak je to pokus omyl miloš

25.10.08, 08:01

Příspěvek 
Ok, Miloši dík, Už jsem se objednal na diagnostiku a prý mi tam řeknou kolik to turbo tlačí atd., to je asi ten graf o kterém píšeš. Ale ještě jsem chtěl poradit, pokud by to turbo bylo špatné, jestli ho mám nechat spravit cca4000,- , nebo kupovat nové cca 16000,- .

25.10.08, 15:47
Mistr mechanik

Příspěvek 
dudanek78 píše:
Ok, Miloši dík, Už jsem se objednal na diagnostiku a prý mi tam řeknou kolik to turbo tlačí atd., to je asi ten graf o kterém píšeš. Ale ještě jsem chtěl poradit, pokud by to turbo bylo špatné, jestli ho mám nechat spravit cca4000,- , nebo kupovat nové cca 16000,- .

nepředbíhej událostem, si odpoj hadičku od turba jestli spadneš do nouzáku , pokud ne tak lopatky totál seklé nemáš, nebo tam máš táhlo potahej sním od plechovky k turbu pokud to jde tak asi seklé není, :?:

ventil N75 ti nastaví podtlakem obvodové lopatečky tak aby výfukové plyny foukaly na okraj turbíny a v malých otáčkách motoru honí turbo na větší výkon, abys nepřesáhl plnící tlak, podtlak je upouštěn N75 a lopatečky foukají víc do středu a snižují výkon turba pokud dáš nové turbo situace se může zlepšit a nemusí TDI graf a s borcem miloš

26.10.08, 10:39
Mistr mechanik

Příspěvek 
když tak nad tím dumám tak vem kleště a potahej stím táhlem od plechovky k turbu jako když splachuješ záchod a vícekrát pokud se tak zbavíš nouzáku tak stačí vyčistit nastavovací lopatky je tam jen zádrhel dyž otočíš nastavovací kolo tak na tom budeš ještě hůře turbo bude tlačit o 200 víc miloš

26.10.08, 10:49
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]