Letní gumy v zimě na Š120
Autor |
Zpráva |
Pech.
|
na gumách se nešetří, toje jedinej článek to tě držína silnici..
po zkušenostech z denního provozu, kdy musím jet za každýho počasí každej den a v každou dobu, v podhůří šumavy, jsem už před několika lety dospěl k tomuto názoru... ano jezdil jsem dřívě na or6, na kterejch se celkem ještě dalo při obrovské opatrnosti, or34 byly proti nim horší.. hlavně při brždění, pak jsem koupil sadu kvalitních zimáků... dobře, stály 1500kus, ale ono to najednou dobře brzdí, dobře zatáčí a jak to předtím vyjelo všechno, tak teď už je to opravdu neohroženej kopcolezec..
za ty tři roky, než je sjedu, se to vyplatí... na léto mám zase sadu pořádnejch letních gum.. a ono to najdou sedí, nepřetáčí se, a nejde hned do smyku když ťafnu po brzdách na tvrdo...
zkušenosti: zimní vzadu, vpředu léto nebo uni - vyjede vše, ale nebrzdí a nezatáčí
zimní vpředu, vzadu léto nebo uni - vyjede asi jakoobvykle, brzdí zatáčí, ale strašně se to přetáčí
všechno léto nebo uni - celkem vyjede, nezatáčí, nebrzdí, přetáčí se --- nahovno
všechno zimní - sedí, brzdí, zatáčí, nepřetáčí, vyjede vše s prstem v nose...... pohoda, na čerstvém sněhu i náledí lze udržovat poměrně bezpečně rychlost okolo 80km/h, v břečce to je taky dobré, guma jí dokáže odvádět, nezaplní se tím...
podotýkám že jsem vždy koupil sadu novejch gum, jetiny se 2mm nemají cenu, to je míra, kdy se guma vyhazuje..
protektorům bych se dnes nebránil, dnes už jsou dobrý, nepajtlujou, dezén bejvá obvykle nějakej předposlední typ bežného výrobce... mám zkušenosti s protektory pneu internacional č. krumlov, a byla spokojenost..
jinak těch hrdinů, co tvrdí jak dobrej řidič zimáky nepotřebuje, jsou mraky, těm bych prál, aby si tne blatníček klepli, pakjim dojde, že to nemuselo bejt...
tito hrdinové pak na 10cm sněhu tančí na letních rychlostí 20-40km-h, zdržují a vytváří zmatek....
je ot jako se šukáním.... kdo to nezkusil, nepochopí o čem to je.....
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
25.10.08, 06:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
sharpers
|
já neporadím.....já ještě na letních nejel jeidne co vím že mám zimáky , ted sice nevim jakou znacku ale v zime drzi paradne, vzorek 7mm , v poho zataci , bzzdi a brecka tomu nedela problem....
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
25.10.08, 06:58 |
|
|
ferrari
|
Pech. píše: zkušenosti: zimní vzadu, vpředu léto nebo uni - vyjede vše, ale nebrzdí a nezatáčí zimní vpředu, vzadu léto nebo uni - vyjede asi jakoobvykle, brzdí zatáčí, ale strašně se to přetáčí je to jako se šukáním.... kdo to nezkusil, nepochopí o čem to je.....
Neviem, ja som mal zimné vpredu a univerzály s dobrým dezénom vzadu a bolo to temer neutrálne...ale hej, kto neskúsil...ale Pechu - "šukáni je pro decka, chlapi si vypijou"
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
25.10.08, 08:18 |
|
|
ventYl
|
Pech nemozem nez nesuhlasit pekne rozpisane.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
25.10.08, 09:42 |
|
|
MATTESS
|
Na protektory bych se vykašlal. Ten cenový rozdíl není tak velký a nová guma je nová guma. kdoví, co se dělo s gumou než ji protektorovali (kolik zažila ran atd)
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
25.10.08, 23:08 |
|
|
fatal
rejpal
|
Souhlas, protektory nebrat, rády dělají boule a jiné psí kusy...
|
26.10.08, 07:58 |
|
|
fatal
rejpal
|
|
26.10.08, 23:32 |
|
|
Reklama