Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 17:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 favorit 93, karburátor, lpg, sytič nefunguje, prosím radu. 
Autor Zpráva

Příspěvek favorit 93, karburátor, lpg, sytič nefunguje, prosím radu.
zdravím, po prohledání tohoto fóra na téma lekr, sytič favorit jsem jelen, žádný kloudný informace jsem nevyčetl, proto se ptám takto rovnou...

Sytič takřka vůbec nefunguje, studenej motor natočím, ale po velkém trápení a pomalým sešlápnutím plynu do plna, kdy se po chvíli točení motor ztěžka probere a na volnoběh drží +-400ot, (což se mu pochopitelně nelíbí) na sešlápnutí pedálu už pak raguje normálně a jede celkem normálně, ovšem dokud se motor neohřeje tak má na volnoběh právě velmi nízké otáčky (400) a má tendenci zhasínat. Před startem vždy pomalu sešlápnu pedál až na zem.

z informací, které jsem doposud zde získal, jsem provedl to, že jsem rozebral skříň bimetalu, promazal jeho páčku a mechanismus přívěry tam, kde byl dostupný, jde nyní podstatně lehčeji, na závadě to ovšem nic nezměnilo, chová se to stále stejně.

sundal jsem filtr a směšovač, přepnul na benzín, zmáčknul trochu plynu a přívěra zapadla s malou mezerkou.

start byl obvyklý, tudíž na ho**o... na ruční hýbání přívěrou motor takřka vůbec nereagoval, po chgvíli běhu se ovšem přívěra postupně samočinně otevřela (plně otevřaná když byl teploměr na dolní vynechaném místečku.. nevím kolik to je stupňů. tentoi již trochu zahřátý motor se při přivření přívěry rukou dusil..

z toho lze vyvodit, že bimetal je asi v pořádku, nastaven je na rysku, otáčení s ním nemělo na nic vliv... (podle mého názoru by mělo ovlivnit, kdy se přívěra otevře... ale je to jen moje hypotéza..

protože se domnívám že bimetal funguje správně, pokud se domnívám špatně tak mi to řekněte....

a proto se ptám:
má tonějakou trysku/vzdušník sytiče, jako š120, kterj by mohl bejt ucpanej, nebo nějak špatnej? má to nějaký další vehemtory sytič ovládající (do bimetalu vede nějakej drát)

a především.. cos tím paznehtem mám dělat, aby mi ta bestie sytila jak má...

je tam ještě od předchozího majitele namontovanej "deaktivátor sytiče" za kterej když zatáhnu, tak to otevře přívěru, nic jinýho to nedělá, zavřít to tím nejde... šlo by to tak předělat, ale tohle je udělaný jen na vypnutí..

za cenné rady předem děkuji, prosím neodkazujte men abych to tu dále prohledával, pokud bych z toho co jsemnašel pochopil co s tím, nebudu tvořit nové vlákno, možná jsem blbej, ale potřebuji to trochu polopatě :)

zdejší autodílna mne s tím poslala do háje...

24.10.08, 19:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
LEKR som este nestudoval, ale je tam z toho, co som cital, aj nejaky objemovy ovladac, alebo kija rit.

Ziadne dalsie nastavovacie prvky, ako trysky, alebo vzdusniky to nema. Horna privera sposobi to, ze v zmiesavacej komore vznikne podtlak, ktory zvysi mnozstvo nasavaneho paliva a tym obohati zmes.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

24.10.08, 19:44
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
mohu sem dát fotky, cojsem nafotil, když jsem to měl rozšťouraný, kam by šlo zeditovat a označit cože to tam je... a hlavně kde :) mám vložit?

24.10.08, 19:49

Příspěvek 
Pech. píše:
mohu sem dát fotky, cojsem nafotil, když jsem to měl rozšťouraný, kam by šlo zeditovat a označit cože to tam je... a hlavně kde :) mám vložit?

zde návod na vložení fotek

24.10.08, 20:08

Příspěvek 
před startem po sešlápnutí plynu (motor předtím běžel zhruba minutu)
Obrázek

po chvilce běhu na volnoběh (400ot/min)
Obrázek

po přidání více plynu se přívěra pootevře
Obrázek

jak motor běžel a ohřál se tak se přívěra pomalinku plynule pootevírala až se otevřela zcela..

24.10.08, 21:49

Příspěvek 
veliké jsem ot nechal záměrně, aby bylo vše zřetelné, vím že by se mělo zmenšovat, ale zde by to pak bylo asi nic moc platný, malej obrázek detailu..

24.10.08, 21:50

Příspěvek 
tak porade:

ten bazmek na priretie prívery :?: neviem čo to je, a ako to funguje, spolu zo zavretím prívery musí doraz klapky skočiť na stupňovitú vačku ktorá je súčasťou toho otočného mechanizmu, ktorou sa zdvihne voľnobeh, ak sa klapka zavrie na doraz po naštartovaní musí s vytvoreným podtlakom objemový ovládač pootvoriť príveru na cca 2mm štrbinu...

ja typujem že ten bazmek čo tam máš ti tú stupňovitú vačku na zdvihnutie voľnobehu nejako blokuje, ťažko keď nevieme čo tam je a ako to funguje...

takže po aktivácii sitiča sa musí nielen prívera zavrieť, ale aj klapka 1.komory pootvoriť, preto sa musí pred štartom zošliapnuť plyn na podlahu...

24.10.08, 22:01

Příspěvek 
tie fotky nedávaj takto veľké, ak nedávaš malé náhľady tak daj iba odkaz....

24.10.08, 22:02

Příspěvek 
ten paznecht je ta struna s kouskem svorkovnice, kterou vidíš na levej straně první fotky, tahá to za páčku, při zavřenej přívěře je tam trochu vůle, ale možná že má bejt ta páčka ještě jinde, když to má pootevřít klapku.. zkusím, zda ta páčka lze zatlačit ještě víc dopředu...

24.10.08, 22:29
Mistr mechanik

Příspěvek 
možná na to jdeš blbě pokud si hodíš cihlu na plyn a zapneš klíček tak ta spirálka co ti ohřívábimetal ti klapku postaví jen tak za pár minut pokud tomu tak je tak je vše v pořádku,

správná funce LPG spočívá ve správné funkci na benzín

tak nám napiš jak ti to jezdí na benál jaký máš volnoběh, start, prostě popiš vývoj do zahřátí motoru, problém vidím v obohacovači, a seřízení volnoběhu a na to pak navazuje plyn

miloš

25.10.08, 07:36

Příspěvek 
samozrejmosťou musí byť 100%-ná funkcia na benzín, ale s toho čo popisuje mám pocit že ten bazmek mu nejako blokuje alebo zavadzia tej stupňovitej vačke na zvýšený voľnobeh, buď to nedovolí sa mechanizmu pootočiť nadoraz, alebo tam tá vačka nieje...

ja by som mu navrhol zohnať si celý ten mechanizus druhý a ten bazmek zahodiť niekam veľmi ďaleko...

25.10.08, 10:20
Mistr mechanik

Příspěvek 
michalkatka píše:
samozrejmosťou musí byť 100%-ná funkcia na benzín, ale s toho čo popisuje mám pocit že ten bazmek mu nejako blokuje alebo zavadzia tej stupňovitej vačke na zvýšený voľnobeh, buď to nedovolí sa mechanizmu pootočiť nadoraz, alebo tam tá vačka nieje...

ja by som mu navrhol zohnať si celý ten mechanizus druhý a ten bazmek zahodiť niekam veľmi ďaleko...

nebo druhý karbec, vrtat do těch pružek to je dílo :evil: miloš

25.10.08, 11:10

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
nebo druhý karbec, vrtat do těch pružek to je dílo :evil: miloš

aj to je riešenie, ale dá sa to prehodiť v pohode...

25.10.08, 13:18

Příspěvek 
všechno co jsem napsal platí pro benzín, směšovač jsem měl odmontovanej, jinak bych na klapky neviděl. právě tím, že jsem to všechno zkoušel na benzín, jsem chtěl eliminovat vrtochy plynu.

tudíž start: sešlápnu pedálpomalu na podlahu a hned pustím.

začnu startovat, a většinou nic, tak postupně přidávám plyn, než se chytne.... často až do plna, pokud neslíbí ani po 15s, tak držím plnej, pak chytne vždy.... ale běží velmi ztěžka 300-400ot. min volnoběžných, po přidání plynu se chová normálně, když se rozjedu, jede normálně, moc neškube, jede asi tak jako studená 120... tudíž na jemný přidání reaguje líně, při více plynu má švih jako za tepla..

po ujetém zhruba kilometru se to srovná (motor se mezitím ohřeje, proto se to srovná myslím...) a pak už jede zcela normálně, volnoběh 750-800, teplý starty bez problémů, normální.

svíčky nový nedávno, kabely taky, předstih v pořádku..

25.10.08, 18:46

Příspěvek 
nejhorší je že já vim ho**o kde ot má vlastně na karbu seřizoavcí prvky.. 105-20-30 znám dokonale, ale tady ten karbec.. z toho jsem jelen...

pochopil jsem že první komora je pod přívěrou, druhá bez přívěry, ale kde jsou trysky apod nevím...

andrta k favoritu nemám, a nevím zda v něčem jako "jak na to" zacházejí až takhle do podrobností..

25.10.08, 18:50
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další