Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 13:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Co s karbonem? Nechci ho tam! 
Autor Zpráva

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Pokud chces ten motor vycistit bez nutnosti rozebirani tak tam musis nalit neco co ti to odkarbonizuje. ¨vsude tam kde se olej moc nehybe tak budou ty nanosy a trebas na klice apod budes mit jen takovy povlak co nesundas pomalu ani dratenym kartacem :-D

26.10.08, 18:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
v.kalandra píše:
Tak to tam mas stejnej olej jako ja ted no.

GX a GX Pro jsou minerální kdežto GX-FE Pro je polosyntetika... :wink: Jinak můžu potvrdit že po 6 letech provozu na GX Pro mám taky krásně čisto... někde jsem tady dával i fotky.

26.10.08, 18:28

Příspěvek 
trady píše:
Pokud chces ten motor vycistit bez nutnosti rozebirani tak tam musis nalit neco co ti to odkarbonizuje. ¨vsude tam kde se olej moc nehybe tak budou ty nanosy a trebas na klice apod budes mit jen takovy povlak co nesundas pomalu ani dratenym kartacem :-D

Presne tak a jsme na zacatku, co tam nalejt? :lol:

26.10.08, 18:31

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Zkus tu nejakou polosyntetiku a uvidis jestli to pojede dolu, ale daval bych si pozor ... at nemas vyslehane nejaky loziska kluzzne na klice jinak by to moc nemazalo

26.10.08, 18:32

Příspěvek 
trady píše:
Zkus tu nejakou polosyntetiku a uvidis jestli to pojede dolu, ale daval bych si pozor ... at nemas vyslehane nejaky loziska kluzzne na klice jinak by to moc nemazalo

Noo ja tam polosyntetiku ted mam. GX FE Pro od Mogula. A asi pred pul rokem jsem resil problem ze mi zhasne kontrolka mazani po delsi dobe. a ze start se mi zda jakoby sušší. poradili jste mi vymnenit filtr olejovej. ten jsem vymnenil za filtr se zpětnou klapkou a do ted ten problem neni. tak doufam ze neni nekde nejaky ložisko spatny :cry: Jako je možný že zespoda je ten motor čistej, nevim. že ty nánosy na hlavě tam jsou protoze se to tam tak nemaže. ale nevim no. to jsou jen teorie a asi tezko prijdu na to jak to ve skutečnosti je.
Jinak lidi rikaji ze mam ten motor hlučnější než ostatní. ale mně to nějak nepřijde tak nevim. ložiska špatný těžko poznám dokud to nemam rozebrany co

26.10.08, 18:37

Příspěvek 
No ja trebas poznam ze mam spatny lozisko na klice :) bo mi to uz klepe ale zas na druhou stranu muzes mit okoli kliky pekne. Takovydle problem muze delat vybehane voditko ventilu + guferka? kdyz bys mel vybehane voditka tak ti tama muzou ventily fucet pod viko jako mi a bude se ti tam delat co tri roky 2mm vrstva takovyho kolomazu hnusneho..

26.10.08, 18:54

Příspěvek 
trady píše:
No ja trebas poznam ze mam spatny lozisko na klice :) bo mi to uz klepe ale zas na druhou stranu muzes mit okoli kliky pekne. Takovydle problem muze delat vybehane voditko ventilu + guferka? kdyz bys mel vybehane voditka tak ti tama muzou ventily fucet pod viko jako mi a bude se ti tam delat co tri roky 2mm vrstva takovyho kolomazu hnusneho..

Takze i to je možnost. Možný to je,na to bych přišel nízkou kompresí ne?

26.10.08, 18:56

Příspěvek 
v.kalandra píše:
trady píše:

Takze i to je možnost. Možný to je,na to bych přišel nízkou kompresí ne?

Ventil muze utesnovat spalovaci prostor pri expanzi na 100% ale vyfukovy plyny muzou pri vyfuku lezt tam kam nemaji, jedina cesta kudyma se muou dostat do bloku jsou voditka ventilu nebo pistni krouzky, v tvojim pripade by to mohlo byt to voditko. Vis co by ti mozna pomohlo zjistit jestli ti fuci? bud mrkni na olej a pokud jsi ho nekdy nedavno menil a uz je cerny jak *** tak fuci do bloku vyfuk, nebo oddelej hacici co spojuje viko ventilu na fitrbox a pokud z pod vika bude foukat ven tak to taky neni dobre...

26.10.08, 19:05

Příspěvek 
Každý motor dýchá z ventil víka.

26.10.08, 19:07

Příspěvek 
Šemik píše:

To jo ale nesmi fucet jak babina co vysla do sklepa :-D

PS: Ja kdyz uadelam odvetrani tak mi az vystreli mrka oleje ven :-D

26.10.08, 19:08

Příspěvek 
trady píše:
Šemik píše:

To jo ale nesmi fucet jak babina co vysla do sklepa :-D

PS: Ja kdyz uadelam odvetrani tak mi az vystreli mrka oleje ven :-D

Jo tak ja mam udelany odvětrání přes filtřík. a tam problem nesleduju. Radsi se teda podivam zitra poradne. ale tam bych problem nevidel- kdyz motor necham bezet na volnobeh tak pul minutky tak mam viko vcelku skoro cely suchy. Ja to schvalne nekdy zkusim zacpat to odvetravani. Pokud mi ta merka vystřelí tak je to teda spatny jo? ja si pamatuju ze jednou mi nekde po ceste ulitlo vicko na olej :oops: ale to je delsi dobu

26.10.08, 19:12

Příspěvek 
No skoro kazdy motor miva odvetrani do fitrboxu. No sak omrkni i toto, bo by jsi mohl cistit motor i 5 let a porad by nebyl cisty

26.10.08, 19:20

Příspěvek 
trady píše:
No skoro kazdy motor miva odvetrani do fitrboxu. No sak omrkni i toto, bo by jsi mohl cistit motor i 5 let a porad by nebyl cisty

no čistě teoreticky. Dneska jsem se přetlačoval s motorem na 5ku a koukal jsem jak se zaviraji a oteviraji ventily. nejak jsem toho nechal. ale pamatuju si ze jsem tlačil a slyšel syčení toho kompresního tlaku. ALE najednou mi ten motor jakoby povolil. Je to normalni že je tam nejakej stupeň bez tlaku jakoby a že nemusim vykonávat žádnou sílu, nebo že tam ten tlak musí pořád být? Protoze pak by to bylo asi těma kroužkama

26.10.08, 19:22

Příspěvek 
V malych otackach neudelas poradny kompres, Jako teoreticky bys mel udelat normalni kompres jako pri chodu, ale to bys musel mit 100% kruhy, pisty, valce, tesneni pod hlavou, tesnost ventilu. A nektere uniky jsou obcas nevyresitelne

26.10.08, 19:27

Příspěvek 
trady píše:
V malych otackach neudelas poradny kompres, Jako teoreticky bys mel udelat normalni kompres jako pri chodu, ale to bys musel mit 100% kruhy, pisty, valce, tesneni pod hlavou, tesnost ventilu. A nektere uniky jsou obcas nevyresitelne

Jasny ale ja jenom ze sem tlacil a sotva to slo a najednou "mezera" kdy se mi auto pohlo skoro samo. tak jen jestli treba tam neni nejaka netesnost. ze by to mohli byt i ty kroužky nebo tak

26.10.08, 19:29
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další